Verslag Bastion actie Amsterdam

Nieuws, gepost door: Anarchistische Groep Amsterdam op 11/08/2012 08:01:11

Waar: Bastion Hotel, Nachtwachtlaan, Amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.360165 lon: 4.843156)
Wanneer: 11/08/2012 - 12:17

Vandaag kwamen ruim 30 mensen bij het Bastion hotel in Amsterdam om hun ongenoegen te uiten over de uitbuiting van schoonmakers daar. Ze eisen de uitbetaling van het achterstallig loon van een voormalig schoonmaakster van dat hotel.

Na de repressie van afgelopen dinsdag hebben flink wat mensen gehoor gegeven aan de roep om solidariteit!
Rond 12 uur kwam een optocht van ruim 30 mensen gewapend met vlaggen, megafoons, flyers en spandoeken aan bij het Bastion hotel aan de Nachtwachtlaan in Amsterdam. Men eist betaling van achterstallig loon van een schoonmaakster, betaling van uurloon i.p.v. stukloon (betaling per kamer) en respect voor de schoonmakers.
Het hotel management reageerde door hun deuren gesloten te houden en de actievoerders vanuit het hotel te filmen.
Er is ruim een half uur geflyerd en met gasten gesproken, enkelen reageerden met de vraag hoe zij hun solidariteit konden uiten! (Door te eisen bij het management dat ze de schoonmakers een goed loon uitbetalen!). Er zijn leuzen geroepen en de eisen zijn nog eens uitgebreid duidelijk gemaakt. Op het verzoek om te spreken met de managers die verantwoordelijk zijn voor het niet uitbetaalde loon werd (helaas) niet gereageerd.
Er werd geëindigd met de aankondiging dat men terug komt en zal blijven komen zolang het loon waar de schoonmaakster recht op heeft niet wordt uitbetaald!

Tags: Bastion Bastards Hotel schoonmakers


Wie: 
Anarchistische Groep Nijmegen

Ook in Nijmegen is vandaag gepicket bij de Bastion Hotel Groep. Voor de deur van het hotel aan de Neerbosscheweg waren ongeveer 10 á 12 mensen met flyers, spandoeken, vlaggen en een megafoon. Bij aankomst stond de politie paraat om ons op te vangen en te kijken wat er ging gebeuren. We hebben duidelijk gemaakt wat we gingen doen en ging over tot onze actie.

Het spandoek werd bevestigd en er werden flyers onder de ruiten van nabij geparkeerde auto's geschoven. Ook is er een brief aan het management overhandigd met de eis dat we uitbetaling willen zien van het achterstallig loon, betere arbeidsomstandigheden en een einde aan de intimidatie van werknemers die voor hun rechten opkomen.

Ons werd vermeld dat de actie gebaseerd is op onwaarheden maar dat de brief naar mensen zou gaan die er misschien wel iets mee zouden kunnen.

Er is vervolgens nog aan een aantal gasten flyers uitgedeeld en een gesprekje gevoerd met een ex-schoonmaakster. Zij vond de actie super en herkende zich totaal in hetgeen waartegen wij ageerden.

Na een uur te hebben geflyerd etc zijn we weer vertrokken met de intentie terug te komen als dit Bastion niet over de brug komt.

Schoongenoeg van uitbuiting en intimidatie!

www.anarchistischegroepnijmegen.nl

Foto: 


Wie: 
peter storm

Vijf mensen hebben in Tilburg bij het nogal levenloze Bastion Hotel alhier pamfletten uitgedeeld aan de vrij weinigen die langskwamen, onder de ruitenwissers van auto's bevestigd en in een paar nabijgelegen brievenbussen gedaan, en een een spandoek ontrold. Het was vrij rustig, iemand in een Bastion-auto zwaaide b ij haar vertrek naar ons, een politieagent kwam nog even poolshoogte nemen en wenste ons nog een goede demonstratie... Ook wij willen na vandaag verder gaan met actie, indien Bastion halsstarrig blijftWie: 
.

in am*dam spreekt een activist de manager van bastion aan, die hem straal negeert..

Foto: 


Wie: 
AGA

En dan eindelijk een foto

Foto: 


Wie: 
nn

Naar aanleiding van werkomstandigheden ludieke actie door Rambam TV o.a. bij Bastion
http://www.npo.nl/rambam/27-01-2016/VARA_101378114


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech