'Hitler van Keulen' voor de rechter in Almelo

Nieuws, gepost door: www.laatzenietlopen.nl op 08/08/2012 08:11:53

Wanneer: 08/08/2012 - 22:11

‘Hitler van Keulen’ voor rechter in Almelo

Op dinsdag 14 augustus is het niet enkel de beurt aan de voorzitter van de Nederlandse Volks-Unie (NVU), Constant Kusters om voor de rechtbank in Almelo te verschijnen, maar ook de Duitse neonazi Axel Reitz, bijgenaamd de ‘Hitler van Keulen’ moet voorkomen.

Kusters, die zich ‘privé-nationaal-socialist’ noemt, bracht in zijn grenzeloze grootheidswaan een persbericht over zijn dagvaarding uit, maar verzuimde te vermelden dat er nog drie collega-neonazi’s moeten voorkomen.

Behalve de beruchte Reitz zijn dat Mike Brand en Robert-Jan Koelewaard van het zogenaamde ‘Skinhead Front Purmerend, die Purmerend vervuilen met graffiti als ‘Nationaal-socialisme nu!’.
Brand is echter onlangs door de NVU geroyeerd, omdat de immer paranoïde Kusters hem verdenkt achter de satirische website constantkusters.com te zitten. Brand is voortaan niet meer welkom op NVU-demonstraties. Zijn maatje Koelewaard, met de NSB-leus ‘Hou Zee’ op zijn hoofd getatoeëerd, zal dan ook wel niet meer mogen komen. Allen moeten zich verantwoorden voor racistische en discriminerende toespraken of leuzen in combinatie met ‘White Power’-vlaggen op de NVU-demonstratie van 28 mei 2011 in Enschede.

Of de ruzie tussen de heren neonazi’s openlijk uitgevochten gaat worden in en rond de rechtbank Almelo is even afwachten: zo vaak melden neonazi’s zich in Nederland niet in het openbaar, hun meeste activiteiten kunnen het daglicht niet verdragen of vinden plaats in achterafzaaltjes her en der in Nederland.

Een geval apart is de ‘Hitler van Keulen’. Sinds zijn 19e een fanatiek neonazi en uitgegroeid tot een spilfiguur in de neonazi-beweging in Duitsland, vooral berucht om zijn speeches. Reitz liep in een SA-achtig uniform met bijbehorende symbolen rond en dreigde tegenstanders in speeches met standrechtelijke executie.

Maar toen in maart dit jaar de Duitse politie 26 neonazi’s oppakte en hen onder andere beschuldigde van lidmaatschap van een criminele vereniging, veranderde de positie van Reitz. Hij zat een tijdje vast en heeft tijdens politieverhoren zijn mede-neonazi’s verraden. Sinds de vrijlating van Reitz, terwijl andere arrestanten nog vastzitten, is hij onbereikbaar voor zijn geestverwanten, die op zijn bloed uit zijn.

Reitz wordt op blogs in de Duitse nazi-scene omschreven als ‘dead man walking’ en zou inmiddels uitgetreden zijn. Reitz schijnt van Pulheim weer terug naar Keulen verhuisd te zijn en permanent met een helm op te lopen, uit angst voor represailles van zijn vroegere vrienden.

De vraag in Almelo aanstaande dinsdag is: Hoe zullen de heren Brand, Kusters, Koelewaard en Reitz en hun aanhang op elkaar reageren?

De zittingen beginnen om 09.00 met Brand, dan om 09.45 Kusters, dan om 10.30 Koelewaard en als laatste om 11.15 is Reitz aan de beurt. Komt dat zien!

Op www.LaatZeNietlopen.nl alle nieuwsberichten en foto’s over de NVU-demonstratie in Enschede.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Laat ze niet lopen!
info@laatzenietlopen.nl
www.laatzenietlopen.nl
www.twitter.com/laatzenietlopen
www.facebook.com/laatzenietlopen
http://vimeo.com/laatzenietlopen
www.youtube.com/laatzenietlopenWie: 
nn

Eind mei 2011 stonden de neo nazi’s Mike Brand (Purmerend), Constant Kusters (Arnhem), Robert-Jan Koelewaard (Purmerend) en de Duitse Axel Reitz als ware kameraden zij aan zij tijdens de NVU demonstratie in Enschede. Op dinsdag 14 augustus 2012 zullen de wegen van deze rechts extremisten elkaar weer kruisen, ditmaal in de rechtbank van Almelo alwaar nog maar moet worden afgewacht of van het eerdere – vermeende - kameraadschap nog iets over is.

Axel Reitz heeft naar goed extreem rechts gebruik zijn vrienden bij de politie verraden om zijn eigen hachje veilig te stellen, heeft Robert-Jan Koelewaard dusdanige financiële problemen dat hij in extreem rechtse kringen wordt gemeden als een melaatse en heeft Mike Brands zijn kameraadschap met Constant Kusters – leider van de extreem rechtse Nederlandse Volksunie – beloond gezien met een spreekwoordelijke schop onder de kont uit de NVU.

Of de vier verdachten net zo vurig hun nationaal socialistische gedachten goed uit gaan dragen voor de Almelose rechtbank als dat zij dat deden in de straten van Enschede is nog maar de vraag. Geld gebrek, het wel bekend zijn met rechtszittingen en die iets wat gebrouilleerde relatie tussen de kameraden zal waarschijnlijk drie van de vier verdachten thuis houden. De aanwezigheid van de media zal waarschijnlijk enkel aandachttrekker Constant Kusters naar het Almelose doen begeven. Een rechts extremist die niet te beroerd is om zelfs in de wandelgangen van de rechtbank zijn politieke tegenstanders te intimideren. En dus zou het maar zo kunnen zijn dat het gezegde van cabaretier Herman Vinkers “Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wat te doen” ook aanstaande dinsdag in de rechtbank van toepassing zou kunnen zijn.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech