[AGA] Bastion Hotels: Repressie als Antwoord op Actie tegen Uitbuiting

Nieuws, gepost door: nn op 07/08/2012 08:06:55

Wanneer: 07/08/2012 - 17:15

Vandaag werden vier mensen gearresteerd bij een actie tegen uitbuiting van schoonmakers door het Bastion Hotel.

Vanochtend, dinsdag 7 augustus, was er voor de tweede keer een actie bij Bastion Hotels. De actie begon om 11.30. Er werd een spandoek ontrold, flyers uitgedeeld aan voorbijgangers, leuzen geroepen door de megafoon. Via de megafoon werd verteld wat er aan de hand was bij Bastion, ook de gasten werden aangesproken een klacht in te dienen. Een manager filmde vanuit binnen de activisten, de deuren werden meteen gesloten.

Toen we de actie al hadden opgedoekt en naar onze fietsen liepen kwamen er opeens twee politie-agenten. Zij spraken ons aan en we zeiden dat we weggingen, 'dat is wat we jullie wilden vragen' en 'ok, demonstreren mag' zeiden de politie-agenten nogal tegenstrijdig. Banners werden opgerold, en men liep terug naar de fietsen. Iets later, we zaten al op de fiets, kwamen de twee politie-agenten weer op ons af en gingen dicht op een van ons staan. Om onduidelijke reden werd ze vastgepakt, en twee anderen van ons gingen verhaal halen.

De vastgepakte activist werd gearresteerd, een ander van de fiets getrokken en ook gearresteerd. Twee activisten die al verder weg waren, werden door een busje achterna gezeten, en om de hoek gearresteerd. Een spandoek en een megafoon, een aantal vlaggen en wat flyers zijn door de politie in beslag genomen.

Op het politiebureau kreeg ik te horen dat ik was opgepakt omdat ik mijn ID niet wilde laten zien en dat er een 'demonstratieverbod' was. Nog buiten het feit dat de ID-plicht natuurlijk onzin is, is op geen enkel moment is naar mijn ID gevraagd (ik had hem toevallig ook gewoon op zak). En demonstratieverbod?! Ook niks over gehoord, en voor zover ik weet, in de woorden van die smeris hierboven: 'demonstreren mag'... toch?!

Later kregen we te horen dat de aanklacht veranderd was naar 'smaad' was. Typisch geval van de smeris die iets uit zijn duim zuigt om een arrestatie te rechtvaardigen. Want van smaad kan geen sprake zijn, want wat we zeggen is gewoon waar!

Wij laten ons niet intimideren! Deze zaterdag staan we er weer, en nu niet alleen om te demonstreren tegen de uitbuiting van de schoonmakers maar ook tegen de stelselmatige onderdrukking en machtsmisbruik van de politie!

Verzamelen: Bollox, eerste schinkelstraat 14-16 te Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 11 augustus, 11.00u

Als we met genoeg mensen zijn, zullen ze ons niet durven te arresteren. Kom dus!!

Solidariteit!

PS: Hoe meer acties er bij Bastion Hotels in het land zijn des te beter, dat is een van de BESTE vormen van solidariteit.

Kijk voor locaties van Bastion Hotels bij jou in de buurt, organiseer!!
http://www.bastionhotels.nl (en klik dan op het kaartje van nederland, krijg je een mooi overzicht)

Tags: actie repressie uitbuiting


Wie: 
nn

Is iedereen weer vrij op dit moment?Wie: 
nn

is er wellicht meer informatie en/of achtergrond beschikbaar over de aanleiding van de demonstratie?Wie: 
AGA

Er zijn ondertussen 3 mensen vrijgelaten, we wachten op de vierde aresto. Ben je solidair?
kom dan aub naar de protest picket tegen Bastion Hotels in Amsterdam a.s. zaterdag 11 augustus om 11 uur s'ochtends verzamelen in de Bollox, Eerste Schinkelstraat 14-16 te Amsterdam. neem al je collega's, buren, vrienden, strijdmakkers e.d. mee.Wie: 
NN

Als de aanklacht smaad is dan moet Bastion Hotels daar toch op zijn minst aangifte van hebben gedaan. Lijkt mij niet zo slim.Wie: 
AGA

Als het goed is kan ieder moment de laatste arrestant worden vrijgelaten, voor zover wij weten is er niemand die een dagvaarding heeft gekregen of wat dan ook, ook is men niet in verzekering gesteld. Dit is gewoon pure intimidatie, een ieder die zijn bek optrekt tegen de baas, overheid of wat dan ook word van de fiets getrapt, en hardhandig in de boevenwagen gesleurd. De smeris is nog altijd de beste "vriend" van de bazen, de managers, de directeuren, hen die uitbuiten. Bastion Hotels en de smeris van Amsterdam reken er maar niet op dat jullie zo makkelijk er mee wegkomen, tot snel.
ACABWie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech