Neo-Nazi vrijgesproken in Duitsland van poging tot doodslag

Nieuws, gepost door: nn op 16/07/2012 07:11:23

Wanneer: 16/07/2012 - 10:13

http://www.thelocal.de/society/20120713-43737.html

Een Duitse neo-nazi die reed in een groep van linkse, waardoor één een hersenletsel opliep, is vrijgesproken van poging tot doodslag. De rechter vond dat hij handelde uit zelfverdediging.

Het incident gebeurde in oktober vorig jaar bij een neo-nazi-evenement in Riegel am Rande in de zuidelijke Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

De verdachte 29-jarige zat in zijn auto in een parkeergarage toen hij werd benaderd door een groep van linkse extremisten, die hadden hun gezichten bedekt. De neo-nazi reageerde door het starten van de ontsteking en het rijden in hen op snelheid, het slaan van een 22-jarige.

De jonge man liep een ernstig hoofdletsel en bloedingen, en nog steeds last van een spraakgebrek en motorische stoornissen.

Maar een Freiburg het hof van de neo-nazi van alle heffingen vrijgesproken, de Süddeutsche Zeitung gemeld op vrijdag. De rechter oordeelde dat hij had gehandeld uit zelfverdediging terwijl het proberen te ontsnappen, en dat de vervolging niet had bewezen dat hij opzettelijk probeerde om iemand kwaad te doen.

"Justitie is niet bevooroordeeld", zei de rechter in haar afsluitvoorwaarden, eraan toevoegend dat het proces niet was geweest over de politieke opvattingen, maar of een misdaad was gepleegd. Zij voerde aan dat het principe van "onschuldig tot het tegendeel bewezen" geldt ook voor neo-nazi's.

De staat is nu verplicht om schadevergoeding te betalen aan de neo-nazi voor het wegnemen van zijn rijbewijs na het incident.

Een rechtbank persverklaring zei dat de linkse activisten gemakkelijk kunnen hebben gekregen uit de weg van de auto, en dat, hoewel de verdachte zou hebben genomen een andere route om een ​​botsing te vermijden, de rechter kon niet uitsluiten dat hij in paniek en niet merkte dit alternatief.

De rechtbank ook niet gehouden aan het Openbaar Ministerie het bewijs dat de verdachte had een bericht op Facebook kort voor het incident geplaatst, zeggende dat hij zou graag in een situatie waarin hij kon "krijgen" linkse.

Tags: Extreem-rechts fascisme


Wie: 
nn

Misschien volgende keer zelf vertalen inplaats van het verhaal door google translate te halen.Wie: 
nn

1. Newswire criteria

Hier komen alle geplaatste nieuwsberichten terecht. Het collectief leest ze door, en verandert ze in principe niet. In enkele gevallen kan het zijn dat er aanpassingen worden gedaan in de opmaak om het artikel leesbaarder te maken.

Om Indymedia als een platform voor eigen berichtgeving te behouden worden bepaalde berichten uit de newswire verwijderd of verplaatst. Hieronder vallen:

* Aankondigingen en oproepen. Voor deze is er de aparte rubriek Aankondigingen opgezet.
* Teksten die al ergens anders gepubliceerd zijn.
* Gekopieerde teksten en beeldmateriaal uit commerciele media. Indymedia wil de eigen berichtgeving stimuleren, geen verzamelpunt zijn.
* Persberichten, verklaringen, discussiestukken en massamailings. Ook hier geldt het argument dat deze ook op andere plekken gepubliceerd zijn.
* Superkorte berichtjes.
* Enkel commentaar, zonder directe nieuwswaarde.
* Bijdragen van partijpolitieke en commerciele organisaties.
* Samenzweringstheorieen en provocaties.Wie: 
nn

Jo gast die steeds de regels van indymedia overal copypasted:

Erg leuk allemaal maar kun je niet beter normaal uitleggen wat je bedoeld?
Bij bepaalde artikelen krijg ik erg de indruk dat je alles wat niet ana je eigen voorkeur voldoet weg wilt hebben door er de regels onder te copypasten.. En sowieso, door dat inhoudsloos copypasten... overtreed je toch ook zelf 'de regels'?

Ik stel zelfkastijding voor.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech