Kraak en ontruiming in Ede

Nieuws, gepost door: nn op 15/07/2012 07:08:12

Wanneer: 15/07/2012 - 07:21

Illegale ontruiming in Ede


Afgelopen nacht is er in Ede een pand gekraakt. Niet zo maar een pand. Een huisje dat al jaren, jaren leeg staat. Voor een gedeelte monumentaal, voor een groot gedeelte niet. In het pandje is een jaar geleden een grote wietplantage opgerold en het pand verkeerd in zeer slechte staat. Ramen en kozijnen zijn weg, een stuk dak mist, en er is binnen brand uitgebroken. Aangezien de plannen van de eigenaar al jaren op zich laten wachten en het pandje hard aan het verkrotten is, hebben we het pand afgelopen nacht gekraakt.
De politie was snel ter plaatse. En hoe. In totaal zeker 10 tot 15 agenten hebben de orders van de officier opgevolgd en het pand direct weer ontruimt. Er is totaal voorbij gegaan aan het feit dat dit in strijdt is met de huidige jurisprudentie, die stelt dat een pand niet ontruimt mag worden zonder dat er een kans is geboden deze ontruiming te toetsen bij de rechter. Nadat er geen krakers meer in het pand waren heeft de politie de voordeur dicht laten schroeven.
Een pand, dat aan het wegrotten is, in de handen van een rijke speculant is die er al jaren helemaal niets om geeft, op een plek waar jonge studenten honderden euros moeten betalen voor een klein kamertje. Jonge mensen, die door de langstudeerdersboete een enorm geldbedrag moeten neerleggen om nog naar school te mogen. Dat de autoriteiten hier de onwil van de eigenaar beschermen, en dat ze dit pand weer laten dichttimmeren, zodat het alleen maar langer kan verkrotten, dat KLOPT NIET!
Een dak boven je hoofd is een recht, het in je bezit hebben en laten verkrotten van een hele rits monumentale panden in tijden van woningnood is onacceptabel.
De politie heeft ontruimt. Kunnen ze doen. Wij willen wonen. Leven. En dat blijven we doen ook! Dat is onontruimbaar! Wij gaan door! Wij kraken door! Wonen is een recht, en dat recht dat nemen we!Wie: 
nn

Gewoon opnieuw proberen met een grotere groep en de boel openschroeven !


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech