Spelen 2012: Afweergeschut blijft op woontorens

Nieuws, gepost door: nn op 12/07/2012 07:07:25

Wanneer: 12/07/2012 - 18:17

Het Britse ministerie van Defensie mag raketten plaatsen op twee woontorens in Oost-Londen, waarvan de bovenste etages vrij uitzicht bieden op het Olympisch Park. Dat heeft een rechtbank dinsdag bepaald.

Volgens de Britse rechter zijn de raketten belangrijk voor de veiligheid tijdens de spelen en vormen ze geen gevaar voor de bewoners van de Fred Wigg Tower in Leytonstone waar ze op de daken komen te staan. De twee raketinstallaties, afweergeschut, maken onderdeel uit van de strenge veiligheidsmaatregelen rond de Olympische Spelen.

Behalve op de flats in Oost-Londen komt er ook luchtafweergeschut op vijf andere locaties rond de stad: de Lexington Building in Tower Hamlets in het oosten van Londen, Blackheath Common en Oxleas Wood in het zuidoosten van Londen, William Girling Reservoir in de Lea Valley Campsite te Enfield en de Barn Hill op Netherhouse Farm in Epping Forest.

De flatbewoners in Leystone willen geen afweergeschut, omdat ze bang zijn dat ze daardoor sneller doelwit worden van terroristen. Ze spanden maandag een rechtszaak aan omdat ze vinden dat de Britse overheid het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens overtreedt. In het verdrag staat dat personen recht hebben op een privéleven en dat ze niet gestoord mogen worden in hun woongenot.

Verder zijn de flatbewoners kwaad omdat er niet met hen is overlegd. Ze kregen het nieuws over de raketten te horen via een folder in de brievenbus. Het Britse ministerie van Defensie stelt dat zaken die de nationale veiligheid raken niet met de bevolking besproken hoeven te worden. Een woordvoerder verklaarde tijdens de rechtszaak ook dat er goed is nagedacht over het plaatsen van het afweergeschut en dat het besluit op het hoogste niveau is genomen.

Voor de Spelen worden 7.500 militairen ingezet, ruim 13.000 particuliere beveiligers en duizenden agenten. Ook staan er gevechtsvliegtuigen op een vliegveld dichtbij de stad en ligt er een helikopterplatform in de rivier de Theems. Alsof dit nog niet genoeg is, maakte de politie maandag bekend extra manschappen in te zullen zetten door oudgedienden van het korps in te schakelen.

Veel inwoners van Londen lopen al maanden te hoop tegen de enorme impact die de Olympische Spelen heeft op het leven in de stad. Onder het motto 'Who's Games? Who's City' houdt een brede coalitie van onder andere buurtorganisaties, mensenrechtenorganisaties en actiegroepen op zaterdag 28 juli, niet geheel toevallig de openingsdag van OS 2012, een protestmars. Deze begint rond het middaguur lokale tijd in Mile End Park in Oost-Londen.

http://www.ravagedigitaal.org/2012nieuws/01-juli/11/nws.php


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

alle frietjes op en rond de OS zullen van mc donalds afkomstig zijn.. zij heeft daarvoor de rechten gekregen als een van de grote sponsors.. bah


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech