Axie in Nijmegen

Nieuws, gepost door: nn op 12/07/2012 07:12:30

Wanneer: 11/07/2012 - 23:01

Vanavond zijn de ruiten bij het kantoor van een grote huisjesmelker in Nijmegen ingegooid en is de leus huisjesmelker op de voordeur gespoten. Jonge werkenden en studenten zijn overgeleverd aan mensen die grote prijzen vragen voor kleine kamers. De huizenmarkt zit op slot door neoliberaal wanbeleid en er zijn haast geen opties behalve uitgeknepen worden. Dit was een daad van protest.

Vanavond zijn de ruiten bij het kantoor van een grote huisjesmelker in Nijmegen ingegooid en is de leus huisjesmelker op de voordeur gespoten. Jonge werkenden en studenten zijn overgeleverd aan mensen die grote prijzen vragen voor kleine kamers. De huizenmarkt zit op slot door neoliberaal wanbeleid en er zijn haast geen opties behalve uitgeknepen worden. Dit was een daad van protest.Wie: 
nn

Gezien de enorme woningnood en de nalatigheid van onze regering om betaalbare woonruimte neer te zetten en toezicht te houden op dit soort woeker is deze axie uiteraard te verantwoorden.
Een eerste waarschuwing op stap naar een gezonde woningmarkt waarbij ik hoop dat B/W in Nijmegen hier notie van gaan nemen en gaan inzien dat ze serieus moeten gaan inzetten tegen dit soort gasten.Wie: 
nn

Pics or it didn't happen.Wie: 
nn

pics or it didn't happen is echt grote onzin.

Ik zou mensen die dergelijke acties doen willen oproepen om alleen foto's te maken als dat 100% veilig is! En terugkeren naar de plek waar je iets hebt gedaan is meestal niet aan te raden.

Mensen die roepen om foto's als bewijs hebben een hele andere agenda, zij willen relporna. Deze mensen zou ik willen adviseren om zelf in actie te komen. Zelf een hamer in je hand en springend glas om je heen lijkt me bovendien niet te vergelijken met welke foto dan ook...

Als je geen vertrouwen hebt in een actie is dat prima maar ga geen mensen forceren om foto's te nemen. Als die er zijn prima maar breng mensen niet in gevaar met macho bewijsdrang.Wie: 
nn

Ik bedoel dat het een dermate vaag bericht is dat je er niet uit kan opmaken of het werkelijk plaats heeft gevonden.Wie: 
nn

Volgens mij moet je zo'n bericht zien als een kennisgeving en niet als een document om jou te overtuigen dat dit echt is gebeurd. En een vaag verhaal? Lijkt me juist heel duidelijk (wel erg kort en bondig maar zeker niet onduidelijk).

Zolang de huisjesmelker maar zeker weet dat het gebeurt is toch?Wie: 
nn

Je zou toch op zijn minst de naam van de huisjesmelker kunnen vermelden.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech