Solidariteit met SAC - vakbondsactivist bedreigd door mafiosi

Nieuws, gepost door: ASB op 11/07/2012 07:03:03

Wanneer: 11/07/2012 - 14:11

Op maandag 2 Juli is een vertegenwoordiger van de Västerort-afdeling van de Zweedse syndicalistische vakbond SAC (Sveriges Arbetares Centralorganisation) in zijn woning mishandeld en met de dood bedreigd.

http://anarcho-syndicalisme.nl/wp/?p=1707


Rond 9 uur ‘s avonds drongen zes mannen gelieerd aan de criminele organisatie ‘Werewolf Legion’ zijn woning binnen. Na zijn vrouw en kinderen in een aparte kamer opgesloten te hebben zetten ze hem een mes op de keel en dwongen ze hem alle eisen van de vakbond richting een bepaald uitzendbureau in te trekken. De vertegenwoordiger werd gedwongen om de eigenaar van het uitzendbureau (niet geheel ontoevallig de broer van de leider van de zes mannen) te bellen en de campagne van de SAC af te blazen. Na het telefoongesprek vermeldde de leider van de aanval dat de vertegenwoordiger vanaf nu een ‘persoonlijke schuld’ van 58.447 euro bij de bende had. Als deze schuld niet binnen een maand betaald zou worden, zou de vertegenwoordiger worden vermoord.

De aanval vond plaats na een serie onderhandeling met het uitzendbureau. Op de agenda stonden twee illegale ontslagen, onbetaalde salarissen en nooit uitbetaald vakantiegeld. Na de eerste bijeenkomst stelde het uitzendbureau voor om de volgende bijeenkomst op eigen terrein te houden. Deze bijeenkomst vond echter nooit plaats, hierop volgde namelijk de brute overval op de SAC vertegenwoordiger. De vrouw en kinderen van de vertegenwoordiger zijn inmiddels ondergedoken. SAC-woordvoerder Anders Knutsson riep de Zweedse overheid en justitie op deze aanval op de gehele arbeidersbeweging uiterst serieus te nemen.

Het uitzendbureau in kwestie verhuurt voornamelijk personeel aan de hotel- en horeca branche waarbinnen de SAC talloze rapporten van wangedrag richting arbeiders heeft ontvangen.
Arbeidsafspraken en contracten worden vaak genegeerd en bepaalde eigenaren van zowel de horecagelegenheden als de uitzendbureau’s worden verdacht van criminele connecties en witwaspraktijken. De SAC-woordvoerder stelde dat deze aanval slechts een kwestie van tijd was, zeker in het licht van de al jarenlang aanhoudende campagne van de Zweedse staat, werkgevers en media die de SAC afschilderen als een ‘maffia’ die ‘eerlijke ondernemers’ onder druk zet omdat ze opkomen voor hun rechten. De respons van deze ‘eerlijke ondernemers’ is dan ook veelzeggend. In het verleden hebben leden van een beruchte motorbende (werkzaam voor Horizont Security) in Stockholm al arbeiders die hun restaurant bezet hadden eruit geslagen op verzoek van restauranteigenaar Christer Stenharg. De eigenaar waar het deze keer om gaat is Rolando Edwin Teran De La Torre, de voor drugs- en wapenhandel veroordeelde oprichter van ‘Werewolf Legion’. De La Torre is momenteel (mede-)eigenaar en bestuurslid van meerdere ondernemingen, waaronder enkele uitzendbureau’s:

City Staff Stockholm AB
Unica Personal AB
Audentia AB
Batim Bemanning HB
Tak Kronan Sverige AB
TM5 Sweden AB
City Städ HB
08Ink HB
Teran de la Torre World Wide Money Transfer

Net zoals de arbeiders van autoonderdelenfabrikant Meister in het Belgische Sprimont enkele maanden terug aangevallen werden door een knokploeg ingezet door de directie, laten de bazen ook hier hun ware aard zien. Achter het dunne vernis van het gepolder gaat immers altijd de ijzeren vuist schuil, een waarschuwing en les aan alle militante arbeiders die weigeren de speelbal van de bazen te zijn om weerbaar te blijven. Dit soort aanvallen zijn een aanval op de hele arbeidersbeweging en de slachtoffers verdienen onze onvoorwaardelijke steun. De Anarcho-Syndicalistische Bond (ASB) veroordeelt deze aanval op de SAC door de bazen en hun ingehuurde tuig (die ditmaal eens niet in het blauw gestoken zijn) dan ook en betuigt haar solidariteit met de SAC, haar vertegenwoordiger en zijn familie.

An injury to one is an injury to all!

Gezien de ernst van de situatie en consequenties voor de vertegenwoordiger en zijn familie is op internet opgeroepen geen eigen actie te ondernemen en voorzichtig met deze kwestie om te springen. Steunbetuigingen kunnen gericht worden aan:

info@sac.se (SAC algemeen)
vasterorts.ls@sac.se (Västerort afdeling)

Eventuele Financiële steun kan over gemaakt worden op:

IBAN: SE4930000000032520195169
BIC: NDEASESS
Adres: SAC-huset, Sveavägen 98, Box 6507, 113 83 Stockholm

Onder vermelding van “Ekonomiskt stöd” (Financiële steun)

Tags: Anarcho-syndicalisme ASB SAC


Wie: 
nn

Misschien maar even langs gaan voor een goed en duidelijk gesprek .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech