Soli actie Boats4people in Amsterdamse IJ

Nieuws, gepost door: Boats4peopleNL op 07/07/2012 07:11:41

Waar: IJ, Amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.381860 lon: 4.900367)
Wanneer: 07/07/2012 - 22:21

Vandaag is een twintigtal mensen in het IJ in Amsterdam gaan varen in opgetuigde bootjes met spandoeken en ballonnen in de vorm van “Boats4people”. Tegelijkertijd werd op verschillende pontjes een flyer uitgedeeld met informatie over Frontex en Boats4people.
Er zijn in een paar uur goed duizend flyers uitgedeeld, waarin de rol van EU agentschap Frontex wordt uitgelicht. Dankzij het mooi weer en het NDSM festival was het druk op de pont. Een kleine flotilla met spandoeken en de ballonenletters “Boats4people” voer langs de pont terwijl de flyer werd uitgedeeld. Mensen namen de tijd om de flyer goed door te lezen en af en toe een gesprek aan te gaan over deze problematiek. De reacties waren overwegend positief en solidair. Het enige min was een havendienst-boot die ons sommeerde om niet met de flotilla in het IJ te varen, vanwege een afreizende, gigantische cruiseschip. Er kon nog net op een veilige afstand naar gezwaaid worden.

Er is ook een uitgebreide filmpjes verslag (met dank aan Jap / beweging2b).

Ook in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en ,a href="http://peterstormschrijft.wordpress.com/2012/07/08/solidariteit-met-boats4people-aardige-actie-in-tilburg/">Tilburg zijn publieksacties gevoerd, veelal in het kader van de Occupy beweging.

Boats4People is een internationale coalitie van organisaties uit het Middellandse Zeegebied, Afrika en Europa. Opgericht om een einde te maken aan sterfgevallen aan de zeegrenzen en om de rechten van migranten op zee te verdedigen, pleit de coalitie voor vrijheid van beweging voor iedereen! De Flotilla van Boats4People vaart van 5 tot 15 juli op de Middellandse Zee. Activisten en waarnemers proberen de activiteiten van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex te monitoren.

De reis is te volgen op:
Boats4people.org (Engels)
Twitter.com/Boats4People
Facebook NL
Blog All Included

NB: met dank aan Johannes Abeling voor de foto's !

Tags: Boats4people Frontex No Borders


Wie: 
nn

Nog een paar foto's. Op de tweede de Havendienst boot die ons maande elders te varen.

Foto: 


Wie: 
nn

Daarna ook een goede bestemming gevonden voor spandoek en ballonenletters.

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
jk

Met dank aan Jap www.livestream.com/imagine2b

http://youtu.be/oBmBLwxCKdo
http://youtu.be/yz9tMfqVGPI
http://youtu.be/jl3KSmH9DWs
http://youtu.be/yTOrzhG3Z5s
http://youtu.be/8sOVYtU5h48
http://youtu.be/FCJznKImsBQ
http://youtu.be/SfhgjDsOc94
http://youtu.be/HuEdQ6V9JvQ
http://youtu.be/sh-Vy8HHYRM

nb. de gele rubber boot die meevaart in de actie is een aangespoelde boot die ook daadwerkelijk voor de overvaart door vluchtelingen is gebruikt en door grenswachten is lekgestoken teruggevonden.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech