Rechter acht ontruiming onrechtmatig

Nieuws, gepost door: nn op 25/06/2012 06:10:28

Wanneer: 25/06/2012 - 21:01

De ontruiming van een kraakpand in de Lange Leidsedwarsstraat van afgelopen dinsdag was onrechtmatig. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag geoordeeld.

De drie arrestanten die nog in de cel zaten, werden vrijdag vrijgelaten. De 'machtiging tot binnentreden' op grond waarvan de ME het pand was binnengevallen, was door een hulpofficier van justitie ondertekend, een politieman, terwijl er in de maanden voor de ontruiming tijd genoeg was om een echte officier van justitie toestemming te vragen.

Bovendien waren de arrestanten op grond van een verkeerd wetsartikel aangehouden. Niet voor kraken, wat op zichzelf verboden is, maar vanwege 'huisvredebreuk'. De panden waren echter al elf jaar gekraakt, zodat van huisvredebreuk geen sprake kan zijn geweest. "De rechter is het met me eens dat het hier de politie is die huisvredebreuk heeft gepleegd, en niet mijn cliënten", aldus de advocaat van de krakers.

De uitspraak toont weer eens aan dat de Amsterdamse Driehoek die belast is met de grootschalige ontruimingsoperatie met als doel de hoofdstad kraakvrij te maken, gehaast en uiterst onzorgvuldig te werk gaat. Het doet er kennelijk niet toe op welke gronden het gekraakte vastgoed wordt leeg gehaald, áls het maar snel en efficiënt gebeurt. Eerder deze maand vertilde de dienstdoende OvJ zich al aan Villa Friekens in Amsterdam-Noord.

De ontruiming van Lange Leidsedwarsstraat 35-37 verliep afgelopen dinsdag volgens het spoorboekje van de politie. De in het perceel aanwezige vijf krakers boden geen verzet en werden aangehouden. Het pand is momenteel eigendom van August Michiel Krings, directeur van Elsrijk Invest BV, en Sharon Erica Cohen. Ze kochten de percelen 35 en 37 in 2007 van de malafide zakenman David Beemsemer.

De percelen Lange Leidsedwarsstraat 35-37 werden in 2001 gekraakt, nadat ze zo'n dertig jaar leeg hadden gestaan. De krakers troffen de pakhuizen aan zonder binnenmuren, vloeren en ramen. Aanvankelijk zou nr. 35 in juli 2011 worden ontruimd, maar de krakers wisten dit via een kort geding te voorkomen. De eigenaar heeft plannen om appartementen te vestigen in de voormalige pakhuizen, waarin zich al jaren een horecagelegenheid bevindt op de niet gekraakte begane grond van nr. 37.

http://www.ravagedigitaal.org/2012nieuws/01-juni/23/nws.phpWie: 
Rechtloos

De politie doet toch waar ze zin in hebben, want ook al was de politie fout. Niemand is verantwoordelijk en is daarmee het pand terug ?
Dus de politie heeft ondanks de rechtsspraak toch weer gewonnen.
En iedereen pikt het maar, krakers zijn een laf volk geworden die het verzet aan een advocaat overlaten.
En ook al winnen ze de zaak verliezen ze toch.

Word u al een beetje wakker ?

KOM GODVERDOMME IN VERZET EN GEBRUIK "GEPAST" GEWELD !

De instelling die ik hierboven heb beschreven is precies de reden dat anarchie verliest van het systeem.
Want wat is anarchie in Vernederland ?
Klappen krijgen als je een mening heb om daarna jankend naar je advocaat te rennen.
Verzamel, groepeer en zorg ervoor dat een ontruiming een slagveld word zoals in de jaren 60-70 !

En dan gaat het niet enkel om wonen.
Denk aan :
De btw verhoging
De huurs verhoging ( vooral dankzij megalul Donner)
De energie verhoging
De eigen bijdrage zorg waardoor velen van goede zorg onthouden word.
Prins friso was al 15 dood en toch weten ze hem kunstmatig in leven te houden, denkt u nu echt dat u hetzelfde lot gepaard gaat ?

Maar goed, gooi maar weer met bloemen en doe maar net of je iets gewonnen heb terwijl je dakloos je sores zit uit te huilen bij de advocaat !Wie: 
nn

in de jaren '60-'70 werden de ontruimingen een slagveld omdat de krakers de steun van de bevolking hadden in de wijk waarin ze kraakten. Niet omdat een klein groepje besloot er een slagveld van te maken.

Als de paar krakers in de lange leidse 'gepast geweld' hadden gebruikt dan waren er 5 verfbommetjes gegooid en met wat geluk één flinke tik uitgedeeld. Daarna waren ze opgepakt en hadden ze een paar jaar in de cel gezeten.

Als je wil dat het weer een slagveld wordt moet je dus eerst een basis opbouwen in de buurt. En in de grachtengordel kan dat sowiezo niet want daar zitten alleen maar rijkelui en horeca.

Daarnaast stond het jou zelf natuurlijk compleet vrij om gepast geweld te gaan gebruiken bij de ontruimingsronde laatst. Waarom deed je dat dan niet? Heeft waarschijnlijk ook iets te maken met het feit dat jij het in je eentje/in een klein groepje ook niet durft, wat logisch is.Wie: 
Rechtloos

Met gepast geweld bedoel ik geweld wat "zin" heeft. In je eentje stenen gooien tegen een ME macht is zinloos en vooral heel pijnlijk.
Het grote verschil met vroeger en nu was dat vroeger de "krakerswereld" een open gemeenschap was die ook veel voor de buurt deed zoals samen eten delen.
Nu is het meer een gesloten gemeenschap waar "ons - ons" kent en verder niet wil kijken.

Ze hebben onlangs een pand gekraakt in de Jan Steen https://www.indymedia.nl/node/5784 met wel een hele mooie tuin vol met zon erbij.
Zet die tuin vol met aardbeien, paprika, tomaten, komkommer etc etc.
Planten die snel en veel opbrengen en de zon doet het meeste werk.

En ga weer delen.

Stel jij woont naast een huurhuis die slecht is onderhouden en uit burenliefde schilder je even de voorgeven . dat soort dingen.
Win de buurt door de buurt er actief bij te betrekken.
Je bent immers toch al strafbaar, doe er dan ook meteen "iets" goeds mee.

EN als mensen open staan voor tuinieren, ikzelf heb een grote tuin e er staat al aardig wat eten in,maar het kost geld.
Als er nu iemand mij even voordoet hoe je planten stekt en van 1 meer maakt, heb ik straks wel stekken voor gratis eten klaar staan.

( Ik ben echt zo een persoon, ik moet eerst iets zien voordat ik het kan, alle stekpogingen zijn tot nu toe dodelijk geweest)Wie: 
nn

"plant cutting" opzoeken op youtube genoeg filmpjes....


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech