Pliessie weer fijn bezig

Nieuws, gepost door: nn op 19/06/2012 06:08:21

Waar: Rotterdam, Netherlands
Wanneer: 19/06/2012 - 19:06

Tja...

Kijk zelf maar, commentaar overbodig.

http://www.youtube.com/watch?v=HC9WQF3nOuMWie: 
nn

Commentaar niet overbodig, het is namelijk NOG erger.
Zie tweede filmpje, interview met burgerjournalist die verteld wat er gebeurde voordat hij begon met filmen:
http://www.rijnmond.nl/nieuws/19-06-2012/mishandelde-man-was-niet-agressiefWie: 
Rechtloos

Ik had die video 7 uur geleden al in mijn account gezet http://www.youtube.com/user/rechtenloos?feature=mhee
Maar na 10 minuten was die alweer geblokt, copieright claim van wie denkt u ?
RTL Netherlands stond erboven.

Is dat de nieuwe naam van de justitie ?
Ik heb hierop protest aangetekend want de video is van Jovanny Dambruck en publiekelijk uitgedeeld.
SIndsdien doet die het weer.

Ik weet niet wat er op dat buro is gebeurd maar het blijft vreemd dat het "slachtoffer" opeens alles is vergeten en niets meer weet.
Hij zal wel flink zijn bedreigd enonder druk zijn gezet om in het niets te verdwijnen, want de grote vraag is, WAAR IS NU HET SLACHTOFFER, ik weet alleen dat deze maandag ochtend alweer is vrijgelaten en sindsdien ontbreekt elk spoor.

Maar er is nog wat meer gebruikt, welliswaar los van elkaar. http://www.stortplaats.org/rotterdamse-politie-elektrocuteerd-hond

De politie moet de burger beschermen, maar wie beschermt de burger tegen de politie ?
Ik voorzie weer een regen van bakstenen, en wees eerlijk. Het is verdiend !Wie: 
nn

Rechtloos: dat gebeurd vaker, google maar.
Komt omdat grote bedrijven (zoals oa RTL) rechtstreeks bij google video's kunnen verwijderen. Waarschijnlijk heeft RTL dat geautomatiseerd, en worden deze beelden geblokkeerd omdat ze in hun nieuws geweest zijn.

Je zou er dus bij google over kunnen zeuren, maar in beroep gaan kan niet, er is geen discussiemogelijkheid en probeer maar eens contactgegevens van youtube te vinden... Dus weinig aan te doen denk ik.

Excuus voor posten bij aanvulling.Wie: 
Rechtloos

Je kan wel beroep aantekenen, of beter gezegt. Bij de video stond een knop waarmee ik de copieright kon betwisten en daar heb ik op gedrukt en de copiright betwist, daarna deed de video het meteen weer.
Maar ik heb voor de zekerheid alles op nl-extreme.com, dan weet ik tenminste zeker dat die van mij blijft.
Youpoep, alles behalve de waarheid.

Maar weet iemand de naam van het slachtoffer ?
Er gaan geruchten dat het om een Pool zou gaan,maar het zijn geruchten.Wie: 
nn

politie bekeurt hangjongeren.
http://www.at5.nl/gespot/82959/hangjongeren-van-westWie: 
Rechtloos

Een Rotterdamse agente die in een filmpje op internet een verdachte diverse keren schopt, mag doorwerken. Ook een collega die toekeek, blijft aan de slag. Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond laten weten.

De twee agenten zijn ondervraagd en daaruit is nog niet duidelijk gebleken waarom er in mei zo hard is opgetreden. Volgens de politie zijn er tegenstrijdige verklaringen. Zolang het onderzoek niet is afgerond, blijft het tweetal gewoon aan het werk, zegt de politie.

Kruis
Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan van mishandeling. Hij werd door de twee agenten op straat aangehouden en door een van hen meerdere keren in zijn kruis geschopt.

De aanhouding werd door een voorbijganger gefilmd. Op de beelden is te zien dat de man zich niet verzet en toch hard wordt aangepakt. Er kwamen veel verontwaardigde reacties binnen van mensen die het filmpje op internet hadden gezien.

De politie Rotterdam-Rijnmond noemde het filmpje gisteren "schokkend".

Aangezien dit zomaar kan stel ik voor een burgerwacht tegen de politie te vormen zodat dit soort randdebielen gewoon gestraft worden, lijfstraffen zouden dan ook zeer op zijn plek zijn.

http://www.stortplaats.org/omstreden-agenten-blijven-werkenWie: 
Molotof

Meer geweld tegen de smeris is een zeer welkome ontwikkeling.Wie: 
nn

krijgen hier ongenadig op hun lazer:

leuke beelden op tv ook trouwens vanavond..

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/146049/Man_gooit_molotovcocktails_naa...

die vent stond ook met een kruisboog op het dak van zijn huis!Wie: 
nn

Tocht van verontwaardiging en bezinning.

Een roep om rechtvaardigheid. Een schreeuw om aandacht voor onnodig geweld.
30 Juni Rotterdam vanaf 12:30 metrostation Zuid Rotterdam

We leven in een tijd waarin alles sneller om ons heen schiet en alles sneller gaat. Een tijd waarin iedereen continu verbonden is met het internet en een veelheid aan informatie over zich heen krijgt, en een tijd waarin iedereen altijd een camera bij zich heeft. Een tijd waarin we aan de ene kant roepen voor harder doeltreffend optreden van de politie naar de georganiseerde misdaad en aan de andere kant ook meer mee krijgen van het geweld vanuit de politie.
We leven in een samenleving waarin we het monopolie op geweld aan de staat en politie hebben toebedeeld. In vertrouwen dat hier rechtvaardig mee wordt omgesprongen. Helaas is dat niet altijd het geval, de politie reageerd in willekeur op de situaties die ze tegenkomt. De ene keer wordt er niet ingegrepen als dat wel moet, de andere keer wordt er met te veel geweld ingegrepen als iemand zich niet of nouwelijks verzet. Mensen die aangifte willen doen tegen de "grote" jongens horen soms zelfs dat dat beter niet kan, de politie durft in die gevallen gewoon niet in te grijpen.
Afgelopen zondag, 17 juni, is er een Rotterdamse jongen door de politie aangehouden. Bij deze aanhouding gebruikte de politie van Rotterdam zoveel geweld naar een weerloze jongen dat geheel Nederland in verontwaardiging reageerde. Schokkend is om te zien dat de jongen meerdere knietjes krijgt, terwijl hij zich nog in de ogen wrijft vanwege de pepperspray.
De jongen lag dronken zijn roes uit te slapen op straat, en toen hij gewekt werd door de agenten zou hij aggressief gereageerd hebben, hierop hebben de agenten hem met pepperspray bespoten, wat er daarna gebeurde is op het filmpje op youtube te zien. Het is niet rechtvaardig te noemen dat iemand die in een dronken bui op straat in slaap valt met zo veel geweld wordt aangehouden.
Afgelopen zondag is niet het eerste incident waarin de politie overging tot heftig geweld, enkele voorbeelden zijn de studentendemonstraties een paar jaar geleden en het feest bij Hoek van Holland
Naast een schijnbare willekeur bij de politie is het stadsbestuur in Rotterdam ook bezig met het opstellen van een nieuw fouilleer beleid, waarbij in een onbekende wijk om onbekende redenen mensen tegen de muur gezet kunnen worden om doorzocht te worden.
In deze "proef" rond preventief fouilleren houden Aboutaleb en de Officir van Justitie de kaken stijf op elkaar, informatie verschaffen zou de pilot kunnen verhinderen.

We willen een veiligere maatschappij, we willen dat onze kinderen veilig op straat kunnen spelen en we willen dat we niet zomaar met geweld geconfronteerd worden. Bij een veilige samenleving hoort ook een rechtvaardige houding van onze beschermheren, een houding waarbij geweld alleen wordt gebruikt als het echt nodig is. Niet als een agent haar dag niet heeft. Niet zomaar om frustraties te uiten. En al helemaal niet omdat het nou eenmaal wat makkelijker is om geweld te gebruiken.
Een goede agent dwingt vele malen meer respect af door een situatie in kalmte binnen te stappen, en zelfs escalarende situaties tot rust te brengen zonder geweld te gebruiken. Geweld is een laatste stap, die altijd vermeden hoort te worden.

https://www.facebook.com/events/322852954469874/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech