[Amsterdam] Ontruimingsgolf vandaag begonnen

Nieuws, gepost door: nn op 19/06/2012 06:07:29

Waar: Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 19/06/2012 - 06:38

De eerder aangekondigde ontruimingsgolf is vanochtend in alle vroegte begonnen. Vele mensen worden vandaag weer dakloos gemaakt.

Op dit moment is de politie druk bezig met het ontruimen van de woningen op de Ruysdaelstraat. De container staat op het dak.

Tags: amsterdam Ontruimen ontruimingsgolf


Wie: 
nn

Bij de Ruysdaelstraat is in ieder geval 1 persoon opgepakt. Momenteel veel politie en stillen aanwezig in de Lange Leidsedwarsstraat. Er is daar nog geen ME aanwezig. Er hangen 3 krakers uit het raam. Aan de gevel hangen meerdere spandoeken; "Wie ontruiming zaait zal verzet oogsten, kraken gaat door!" en "Wie vecht kan verliezen" en de laatste "Wie niet vecht heeft al verloren".Wie: 
nn

De straat in de Lange Leidsedwarstraat is net leeg geveegd door de nu wel aanwezige ME. Bij een van de buren is een groepje stillen naar binnen gegaan. De krakers hangen nog steeds uit het raam bij nummer 35.Wie: 
nn

live video stream @ http://twitcam.livestream.com/aj0bx
[edit 11u: werkt niet (meer)]Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

De ontruiming van Lange Leidsedwarsstraat 35 en 37 is nog steeds in volle gang. Er zijn net 3 arrestanten vanuit het pand naar buiten geleid en afgevoerd.Wie: 
nn

Tijdens een ontruiming in de Lange Leidsedwarsstraat werd de mobiele eenheid voor de verandering eens niet begroet met bakstenen en knuppels.

http://www.at5.nl/artikelen/82917/krakers-doen-dansje-voor-de-me

Soms dan schaam ik me om kraker te zijn....Wie: 
Solebay

Interessant detail: Uitspraak kortgeding Solebay 97 hs , 99 I & Zolder Etage vandaag 13:00 .
Ben benieuwd of ze het aandurven eerder de Barricades te breken!Wie: 
nn

Vlgs AT5 zijn er bij de Lange Leidsedwarsstraat 5 mensen gearresteerd uit het pand. Er is op straat voor het pand een ludieke dans-actie gevoerd.Wie: 
nn

volgens AT5 inmiddels al 10 arrestatiesWie: 
nn

iemand een update aub?Wie: 
Spok

http://speculanten.nl/node/220

De (meet)lat van Van der Laan
Din, 2012-06-19 13:17 — Spok

Vandaag is het weer ontruimingsronde voor kraakpandjes in het hoofdstedelijke, wie niet weg is krijgt de lat. Afgelopen week streek burgemeester Van der Laan een hand over zijn hart betreffende de ontruiming van vrijplaats Villa Friekens aan de Kadoelenweg in Noord. “Als ik zie wat hier allemaal voor moois gebeurt, vind ik niet dat je dit moet ontruimen”. Wat Van der Laan direct op een ruzie met de Officier van Justitie die belast is met de ontruimingen Otto 'advocaat van de duivel' van der Bijl komt te staan, die bijna als een verongelijkt kind schriftelijk aankondigt dat Friekens voor nu dan wel van de ontruimingslijst af is maar dat 'de uiteindelijke ontruiming op de gebruikelijke manier zal worden aangekondigd'.

Van Noord naar Zuid, zo'n 6 panden aan de Ruysdaelstraat van Jurriaan de Reijer en zijn bedrijf Vondel Vastgoed stonden vandaag ook op de ontruimingslijst. Vondel Vastgoed is 100% dochter van het op de Antillen gevestigde Wolniar Investment NV. Dit Wolniar staat geregistreerd op Curaçao met onbekende aandeelhouders. Waarom zo stiekum? En één van de mensen die Vondel Vastgoed hebben opgezet en geleid is Jan 't Hoen, in het verleden onder meer penningmeester van stichtingen waarbij schepen van maffiabaas Klaas Bruinsma waren ondergebracht.

Voor 't gemak zijn de panden op de Ruysdaelstraat die onder Vondel Vastgoed bij het kadaster bekent waren tegenwoordig onder Revest NV, de opvolger van Wolniar (zelde kvk nummer), geregistreerd. Allemaal interessante achtergrond informatie waar Van der Laan en Van der Bijl waarschijnlijk hun beslissing tot ontruimen op gebaseerd hebben (not).

Maar echt bekend werd Vondel pas door het voormalige Elsevierkantoor vlak bij de ringweg A10 - gekocht in 2006 door Rochdale en Vondel Vastgoed. Het kantoor van 11.000 m2 waarin Elsevier tot oktober 2004 zat, kocht Vondel Vastgoed in 2006 van Uni-Invest voor 9,5 miljoen euro. In juli 2007 kocht Rochdale het kantoor voor ongeveer 11,5 miljoen euro.
Ook de joint venture van Vondel en Rochdale rond de Oude Drukkerij in Westerpark behoort tot een rijtje uiterst dubieuze vastgoed transacties.

Even geleden kopte Quote dat de FIOD op jacht is naar Jurriaan de Reijer van Vondel Vastgoed / Revest Vastgoed. De Reijer zou zijn exorbitante ABC-winsten hebben laten lopen via zogenaamde katvangers, zodat deze uit het zicht van de fiscus bleven. Op 12 mei 2012 meldde zich daarom de FIOD bij enkele voormalige zakenpartners van De Reijer, zoals een makelaar en een notaris, om deze te horen. Daarbij werd geïnformeerd naar de ins en outs van diverse transacties.

Ontruimen betekent niet alleen ontruimen maar daarmee ook leeg opleveren (teruggeven) aan Jurriaan de Reyer, Vondel Vastgoed, Wolniar
of Revest. Deze hebben hun vergunning voor sloop inmiddels rond. Aan wie levert de gemeente Amsterdam? Dat die krakers er vandaag uit moesten was wel onvermijdelijk maar langs welke lat leggen Van der Laan en Van der Bijl de eigenaren?

Ach, Van der Laan en Van de Bijl kunnen jullie niet ook eens kijken naar al dat moois betreft kadastrale aktes, transacties en zakelijke relaties rond De Reijer? Het blijft toch Amsterdam.Wie: 
Cruquius

Aangekomen bij Cruquius is de doodlopende straat door het Blauwe circus hermetisch afgesloten.

Na verwoede pogingen van de bratra/ME om op verschillende plekken een toegang tot de zwaar gebarricadeerde voormalige garage te creëren hebben deze het opgegeven. Hierop is assistentie gevraagt om middels een Buldozer toegang te forceren.
De inzet hiervan resulteerde in enkele zwaar beschadigde muren zonder dat de Barricades toegaven.

Momenteel lijkt het erop dat ze besloten hebben dan maar het pand om de barricades heen weg te slopen.Wie: 
nn

J. de Reijer, leuke man. Grootschalige speculatie, knockploegen op formaat sportschool, dreigende advocaten buiten hun kantoortijden om.
Bedankt van der laan dat jij voor deze mafiosio zijn rotzooi op ruimt!

Menig kraker heeft met deze man nog een appeltje te schillen.. wees creatief!

Vondel Vastgoed Holidng BV
Herengracht ??
1016 CG Amsterdam

Ook heel interessant, bevestiging met wat voor een man van der laan "zaken doet"

http://www.quotenet.nl/biz/fiod-jaagt-op-jurriaan-de-reijer.phpWie: 
nn

Naar de barricades! de victorie begint bij de Cruqius!

Jullie hebben mijn dag gemaakt! Geniaal!

Ik kom jullie kant op!Wie: 
nn

Cruquius een dag geleden.
Een paar staalkabels en platen aan je deur lassen die stevig verankerd zitten doen wonderen!

Foto: 


Wie: 
nn

zijn ze al binnen? en/of zijn ze al klaar?Wie: 
nn

http://www.at5.nl/artikelen/82946/ontruimingsronde-voorspoedig-verlopen

Volgens Leen Schaap is de ronde al afgelopen. Maar goed, het bericht van AT5 is geplaatst om 12 uur, voor de meldingen van dichtgelaste deuren op de Cruquiusweg dus.

Overigens ben ik ook heel benieuwd naar wat er daar aan de hand is?Wie: 
nn

kom net van de cruquius. niks te zien. er waren deuren open aan beide zijkanten van het gebouw en er stond iemand met een drillboor stukken beton van de oprit te halen.Wie: 
nn

De actie is uiteraard al lang voorbij , ook Cruquius is helaas gevallen.
De straat ervoor was volledig leeggeveegt en afgesloten, geen omstanders dus die van nabij konden filmen.
Het gekraakte deel betreft overigens de achterzijde van nr84&86 , voorzijde (84) is verhuurd en stond foutief op de lijst.
Als iemand de hand kan leggen op eventueel daar gemaakte foto's zou dit geweldig zijn natuurlijk!Wie: 
nn

Weet iemand wat er op oostenburgervoorstraat is gebeurd?Wie: 
nn

Het At5 bericht van 12 uur is dikke onzin want rond 15:00 was het Circus nog met de laatste panden bezig.
Wel een interessante ontwikkeling want schijnbaar wil men met dit soort pers-berichten doen voorkomen dat het geen zin meer heeft om eventuele nog bezig zijnde acties te komen ondersteunen.Wie: 
nn

de eigenaar van oostenburgervoorstraat heeft aan het begin van de middag zelf het pand ontruimd, waarschijnlijk is hij via het dak naar binnen gegaan want de voorkant zat goed dicht..Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

Ferdinand Bolstraat

Foto: 


Wie: 
Cruquius

Sja , als je zelfs met met de Bulldozer die Garage deuren niet open krijgt dan haak je toch gewoon de voor-deur aan diezelfde Bulldozer en trek je de deur Incluus Frame , Barricade en heel de teeringzooi met een paar flinke rukken in z'n geheel uit de muur !?!
Volgende keer Versterken we ook de muren!

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech