[Amsterdam] 330 adressen ontruimd sinds 1 oktober 2010

Nieuws, gepost door: nn op 15/06/2012 06:02:06

Wanneer: 15/06/2012 - 12:54

Van der Laan heeft vandaag een overzicht gepubliceerd met cijfers over ontruimingen sinds 1 oktober 2010. Zie download.

Volgens de burgemeester zullen er na de komende ontruimingsronde (waarschijnlijk 19 juni) nog 20 kraakpanden over zijn in de stad.

Zie ook: http://www.amsterdam.nl/gemeente/college/burgemeester/divers/brief-15-ju...

File: PDF Stand van zaken volgens gemeente


Wie: 
nn

zie hier voor de gemeenstelijke regels over het verplicht verhuren van leegstaande woningen:
http://www.amsterdam.nl/gemeente/organisatie-diensten/wzs/container/veel...
kennelijk hebben de krakers 330x correct gehandhaafd.Wie: 
nn

kan iemand bevestiging geven dat er tijdens de ontruimingsronde van 09-10-10 167 panden zijn ontruimd? dit lijkt mij namelijk nogal ontzéttend veel. Dat betekend op een 10 urige dag, er elke 4.5 minuten minimaal 1 pand ontruimd moet zijn zonder pauze?Wie: 
nn

at5 has it 330 addresses in 130 houses
http://www.at5.nl/artikelen/82741/330-ontruimingen-sinds-kraakwetWie: 
nn

weet er iemant hoeveel er klopt van de laatste 20 panden?Wie: 
nn

Voor nn1720

Dat kan goed kloppen. In nieuw West had je namelijk het zogenaamde 'Zuidblok', op de Maassluisstraat en nog een aantal straten. Daar was ontzettend veel gekraakt, en die zijn gewoon weggegaan vlak voor de ontruiming. Vandaar dat grote aantal adressen.Wie: 
nn

@ za, 16/06/2012 - 14:51
geplaatst door: nn

bedankt voor de uitleg! Dat maakt een hoop duidelijk! Wel stom dat ze het als ''ontruimd tijdens de ontruimingsronde'' bestempelen als de krakers zelf al vertrekken voor de ontruiming. ''Vrijwillig vertrokken'' lijkt me gepaster.Wie: 
nn

Er is nogal wat aan te melden op de PDF van de gemeente:

Ten eerste: van 9 ontruimde panden was de eigenaar onbekend. Hoe wist de gemeente dan dat er opvolgend gebruik plaats ging vinden, als ze niet eens met de eigenaar konden overleggen?

Ten tweede: Van 7 panden is het onduidelijk wat het opvolgend gebruik is. Als de gemeente voorafgaand op een ontruiming met de eigenaar overleg pleegt over opvolgend gebruik, hoe kan het dan zijn dat ná de ontruiming onduidelijkheid is over het opvolgend gebruik? Wat voor een procedure gebruikt de gemeente eigenlijk om dit opvolgend gebruik te onderzoeken? Lijkt geen hele diepgravende procedure te zijn als ze de eigenaar vaak niet kennen en achteraf nog steeds niet weten wat er met een pand gaat gebeuren.

Ten derde: Op een trotse tweede plaats van bestemmingen na ontruiming: Anti-kraak. Vind de gemeente het een goed idee om bakken met geld uit te geven aan een ontruiming om de ene bewoner te vervangen door de ander? Noemt de gemeente anti-kraak 'gebruik'? Heeft de gemeente liever bewoners zonder rechten dan bewoners die voor hun rechten opkomen? Onderzoekt de gemeente ook hoe veel anti-krakers er in die panden gaan wonen, ofwel, maakt het de gemeente wat uit dat er 1 anti-kraker woont waarr 10 krakers zouden kunnen wonen?

Ten vierde: 6 panden zijn onbewoonbaar gemaakt. Opnieuw: hoe onderzoekt de gemeente het opvolgend gebruik? En wat is de gemeente van plan te schrijven aan de eigenaren die zij zich voorneemt te schrijven? Persoonlijk zou ik niet erg onder de indruk zijn van een brief van de gemeente, gaat de gemeente ook daadwerkelijk wat doén tegen mensen die moedwillig woningen aan onze krappe woningmarkt onttrekken?

Ten zesde: Maar liefst 122 adressen (!) werde ontruimd in het zogenaamde 'zuidblok', dit blok werd gesloopt maar ontwikkelaar Far West ging kort daarop falliet dus er word niet gebouwd. Moet de gemeente niet ook eens gaan onderzoeken of de bedrijven die zij een sloopverginning geeft daarna ook daadwerkelijk kunnen gaan bouwen? Het is niet voor het eerst dat een stuk grond braak blijft liggen terwijl er in de woningen die gesloopt werden krakers gelukkig woonden. In totaal zijn er 162 adressen ontruimd voor sloop, maar sloop is geen opvolgend gebruik. Bouw is opvolgend gebruik.

Conclusie: De gemeent onderzoekt helemaal niet echt wat er gebeurt naar een ontuiming, soms kent ze de eigenaar niet, soms heeft de eigenaar al meerdere malen een pand leeg laten staan na ontruiming en word er toch weer ontruimd (Jan Hanzestraat, Oosterburger voorstraat, swammerdamstraat). Ook panden waarvan de bestemming niet bekend is worden ontruimd. Ook onderzoekt ze niet of er na sloop wel weer gebouwd gaat worden. Als klap op de vuurpijl ontruimd Van der Laan mensen die strijden voor hun woonrecht om ze te vervangen door mensen zonder rechten. Lekkere socialist ben je dan. Van de 309 ontruimde adressen heb ik bij 198 al grote vraagtekens. Niet zo'n goeie score. Dan heb ik het nog niet eens over de 21 'spoedontruimingen' waar de brief verder maar niet op ingaat, om begrijpelijke redenen want zaken als het politieoptreden in de Simon Stevinstraat stop je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk in de doofpot.

Een triest verhaal.Wie: 
nn

Herontwikkeling in dit verhaal slaat op slopen en braak laten liggen.Wie: 
nn

http://www.at5.nl/artikelen/82785/antikraakwet-werpt-vruchten-af

volgens AT5 blijven er na de komende ontruimingsronde nog maar 20 kraakpanden over in Amsterdam... klopt dat? Lijkt me niet toch?..


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech