Woonprotest actie Den Haag

Aankondiging, gepost door: nn op 26/10/2023 10:08:04

Waar: Koekamp, Den Haag, Netherlands
Wanneer: 28/10/2023 - 12:30

Op 28 oktober voeren we actie tegen de wooncrisis, de vastgoedindustrie, het wanbeleid van de overheid en de ambitieloze plannen van de meeste politieke partijen. Met nieuwe concrete en onmiddellijke eisen. Dit keer in Den Haag op het Koekamp!Sinds de eerste woonprotesten is de verhuurdersheffing afgeschaft en is er na jaren weer een minister van Volkshuisvesting aangesteld, maar andere maatregelen die nodig zijn om dakloosheid te bestrijden en de volkshuisvesting in ere te herstellen blijven verder uit. Mede-organisator Melissa Koutouzis: “De maatregelen die tot dusver zijn genomen zijn bij lange na niet voldoende om de wooncrisis het hoofd te bieden. En we lopen nu door de val van het kabinet ook nog het risico dat de kleine stappen die wel in de Kamer zijn voorgesteld niet doorgaan.”

Met de actie publiceert Woonprotest ook de volgende vijf nieuwe, concrete eisen:

Bouw alleen betaalbaar en vast
Onteigen alle private grondbezitters en huisjesmelkers
Schaf het kraakverbod af
Stop alle jaarlijkse huurverhogingen
Reguleer alle huur

Terwijl dakloosheid en de wachtlijsten voor sociale huur blijven toenemen, financiert het rijk vooral de bouw van villawijken, luxe woontorens en schamele containerwoningen en wordt er niet ingezet op de betaalbare en vaste woningen die nodig zijn om de wooncrisis op te lossen. Ook wagen projectontwikkelaars en grondbezitters zich in veel gevallen aan grondspeculatie, en wachten zij ten behoeve van hun winsten bewust met de bouw van woningen als de grondprijzen te laag zijn. Op deze manier profiteert dit complex van projectontwikkelaars, grond- en vastgoedbezitters en huisjesmelkers van de schaarste.

“Met deze eisen laten we aantal dingen zien: allereerst dat de overheid regie moet nemen om het belang van huurders en woningzoekenden voorop te stellen en niet de winsten van de vastgoedindustrie. Actieve onteigening van grond en woningen moet daarbij prominent op de agenda komen als oplossing. Daarbij is het dringend tijd dat de macht van huisjesmelkers wordt beteugeld en dat alle huren worden bevroren en gereguleerd. Tot die tijd voeren wij actie”, aldus mede-organisator Sander van der Kraan.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech