ALLIANTIE MOET AAN DE KETTING/ HUIZEN VOOR MENSEN,NIET VOOR WINST

Aankondiging, gepost door: nn op 29/09/2023 09:09:56

Wanneer: 30/09/2023 - 15:00

OOK INDISCHE BUURT SLACHTOFFER VERKOOPDRIFT ALLIANTIE !


Zodra de Thaumoctopus Mimicus uit de biogeografische provincies een op winst beluste verhuurder in zijn tentakels heeft verstrikt, trekt hij hem naar binnen om aan te vallen met zijn nummer 1 wapen: zijn snavelbek, die hard en scherp is, net als iets uit een gereedschapskist van een sociale huurder, en hij gebruikt hem om zijn prooi te doorboren, uiteen te trekken en te verslinden. Zijn kakement is sterk genoeg om de schaal van een vastgoedweekdier te doorboren, waardoor een gat ontstaat waardoor hij het corrupte wezen naar binnen kan zuigen.

Flitsactie 147 voert actiegroep Niet Te Koop naar de Indische Buurt waar vastgoedcorporatie de Alliantie heeft aangeboden de benedenwoning Celebesstraat 53-A voor €395.000.

Bevolkingspolitiek
Corporatie de Alliantie, voorheen WBV de Dageraad, heeft veel bezit in de Indische buurt. In het jaarverslag 2022 van de Alliantie staat dat de corporatie '...verkoopt in wijken met veel bezit om ook kopers een plek te bieden in deze buurten en de bevolkssamenstelling wil differentiëren'. Hiermee doet de Alliantie dus aan bevolkingspolitiek en gaat op de stoel van de beleidsmakers zitten.

Verkoop leidt tot uitverkoop
Maar wat zien we feitelijk: de ene bevolkingsgroep wordt verdrongen door een andere. Mensen met een gewoon beroep: portiers, winkelmedewerkers, horecapersoneel, enzovoort kunnen hier geen woonruimte meer vinden en gaan buiten de stad wonen om te forenzen. Want wat blijkt: was het eerst de bedoeling dat corporaties de meerderheid in de VVE's zouden behouden om hun huurders te beschermen, dat uitgangspunt is in de loop der tijd losgelaten omdat partici-peren in een VVE wel erg bewerkelijk is voor corporaties. We zien nu dat de zogeheten gespikkelde complexen gewoon verder uitverkocht worden, ook als de 50% is bereikt. In geval van de Celebesstraat: een complex van 55 woningen, Celebesstraat 53-A is de 28ste die wordt verkocht waarbij nu de 50%-grens wordt overschreden.
Recente aanbiedingen van de Alliantie
Woning Complexgrootte Verkocht
2e Atjehstr 22 3 0
Soendastr 2-2 48 28
Makassarstr 42-1 7 4
Bankastr 4-E 5 1
Sumatrastr 81-B 42 11
Soembawastr 81-A 133 56

Celebesstraat 53-A werd in 1985 opgeleverd voor woningbouwvereniging De Dageraad. Na 38 jaar sociale verhuur valt het doek voor deze prachtige benedenwoning.

KOMT ALLEN.
Actiegroep Niet Te Koop gaat door met haar flitsacties tot het doel is bereikt: een stop van de verkoop. Juist nu is actie belangrijk. Er worden onderhandelingen gevoerd over het beleid de komende jaren. Gemeente en huurderkoepels moeten hun rug recht houden en kunnen daarvoor wel een steuntje gebruiken. Niet Te Koop roept iedereen op mee te doen. Deze nieuwsbrief wordt verstuurd naar politiek, pers, woningcorporaties en huurdersorganisaties. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Plaats van actie Celebesstraat 53-A, Indische Buurt, zaterdag 30 september, aanvang 15.00. De flitsactie zal ongeveer een half uur duren en bestaat uit 1. beflyeren van de buurt en voorbijgangers; 2. het beplakken van de woning en 3. het maken van opnames voor de publiciteit.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech