WoonProtest 2 - Alles is nog steeds kut

Aankondiging, gepost door: nn op 19/02/2023 02:02:08

Waar: De Dam, De Dam, Amsterdam , Netherlands
Wanneer: 26/02/2023 - 13:00

Op zondag 26 februari 2023 om 13:00 organiseert het Woonprotest een nieuw protest op de Dam in Amsterdam. De organisatie concludeert dat er sinds de eerste golf van demonstraties door het hele land niets wezenlijk is verbeterd aan de woonsituatie van miljoenen Nederlanders. Ze roept op tot meer en hardere actie tegen het voortdurende wanbeleid. Na de demonstratie volgt een ‘mars tegen leegstand’ door de Kalverstraat richting het Amsterdamse stadhuis.Dit blijkt uit het feit dat de materiële situatie van de miljoenen huurders en de tienduizenden dak- en thuisloze mensen in Nederland onveranderd is gebleven. Ondanks bombastisch gepresenteerde plannen van de minister van Volkshuisvesting vinden er jaarlijks nog steeds duizenden huisuitzettingen plaats, is het aantal dakloze mensen niet afgenomen, is de beschikbaarheid van sociale huurwoningen niet toegenomen en leven miljoenen mensen nog iedere dag met de gevolgen van de veel te dure, tijdelijke contracten in de vrije sector. Het gevolg van beleid dat structureel en doelbewust is ingericht op het spekken van rijke vastgoedbezitters en verhuurders, ten koste van het woonrecht van burgers.

Daarom organiseert Woonprotest op 26 februari een tweede protest op de Dam in Amsterdam. Na de demonstratie volgt een ‘mars tegen leegstand’ door de Kalverstraat richting het Amsterdamse stadhuis. Melissa Koutouzis, één van de organisatoren: “De drukke Kalverstraat is een symbolische locatie, omdat daar, midden in het stadscentrum, duizenden vierkante meters aan bewoonbare ruimte leeg staat voor de winsten van grote internationale retailbedrijven en vastgoedbeleggers. Het is pervers, en een toonbeeld van de belangen die worden gediend met het huidige beleid.” De organisatie roept de gemeente op om de mars door de binnenstad toe te staan en te faciliteren, en is vastberaden de mars hoe dan ook plaats te laten vinden.

Woordvoerder Sander van der Kraan: "Na dit protest pakken we door met meer acties, ook in vormen die verstorend zijn. Zo voeren we de druk op. Want: wie niet horen wil, moet voelen. De overheid mag niet blijven wegkomen met de verwaarlozing van burgers en hun rechten.” Mensen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om bij aankomende acties zelf ook mee te doen.

Volg Woonprotest op Instagram en Twitter. Meld je aan voor de WhatsApp-verzendlijst om op de hoogte te blijven van aankomende acties en trainingen.

Tags: demonstratie wonen

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech