Is/was Rutte een racist? De rechtbank zegt van wel

Opinie, gepost door: nn op 26/12/2022 12:06:50

Ruttes rede over slavernij werd hier en daar NB geprezen. Slavernij was een vorm van racisme en discriminatie. Rutto-de-grutto weet echter heel precies wat dat is. Lees en huiver… Hij is veroordeeld wegens aanzetten tot racisme.

Krapuul – 20 december 2022

Ik bekijk een vonnis uit 2007 van drie pagina’s over discriminatie. Het beschrijft een controle door twee Haarlemse ambtenaren. Mij rijzen de haren te berge, tsja – gevoelig tiepje hè…. En Ruttes naam komt in het vonnis voor. Het gaat erom of een Somalische Haarlemmer in de bijstand, wel of niet ‘woont’ op een adres.

Zakelijk vermeldt het vonnis: ‘Zijn bezittingen bevinden zich in één grote sporttas, die zich, zoals gebleken, op zijn adres bevindt.’

Dat kan ik wel korter: ‘Zijn hele bezit – in een sporttas – lag op dat adres.’

Sporttas…? Bèjjuh nou helemáál besodeflikkerd! Denk je dáármee weg te komen, Somalische zwarte oetlul? Zoiets moet iemand gedacht hebben daar en toen in Haarlem. Op dat spoor gebracht door…. Jawel! RdG!

De Somaliër verliest zonder schuld zijn bijstand. Kafka in Haarlem. Maar wie leest nog Kafka?

Ehhh…. foute naam. Moet zijn: Rutto in Haarlem. Want hij was het die in dit vonnis werd veroordeeld. Wegens discriminatie.

Want hij was het die in 2003 bedacht dat je mensen wel eens op hun huidskleur of hun afkomst GERICHT kon gaan controleren.
Want hij was het die daar nooit zijn excuses voor aanbood.
Want hij was het die het een goed idee vond om nu maar eens, op 19 december 2022, ongevraagde excuses aan de nakomelingen van slaven in Suriname en de Antillen te gaan maken.
Want hij was het die het niet nodig vond om eens te horen of de andere partijen dat ook wel een goed idee vonden. Of dat een andere datum – die zij dan maar moesten noemen – beter uitkwam.

Het is en blijft voor mij onverteerbaar dat Rutte – veroordeeld wegens discriminatie – excuses gaat aanbieden aan nakomelingen van slaven. Rutte heeft het maar even niet over dit vonnis uit 2007. Ik heb hem daar nu niet en nooit specifiek over gehoord.

Dit vormde overigens de gladde aanloop naar Ruttes uiterst succesvolle en enorme toeslagenaffaire, maar dan bij de belastingdienst.
Uiteraard met medeweten van Rutto-de-grutto met als doelen Nederlanders met een ‘buitenlandse’ afkomst pesten… ook die van Surinaamse afkomst.
Enkelen van hen – wellicht tientallen – hebben zelfmoord gepleegd.

Maar Willy-Alex deed het beter… en dat zeg ik niet gauw – nooit eigenlijk. Behalve nu! Die bekritiseerde namelijk zijn eigen schoonmoeder Wilhelmina vanwege haar gebrek aan openlijke afkeuring van de vervolging van haar Joodse onderdanen en Joden in het algemeen tijdens WO-II. En dan ook nog op 4 mei zelf…. (dank, Corinne! Je bent zoals gewoonlijk fantastisch!).

Gelukkig maakten die onderdanen dat met zijn 300.000en goed door tegen de Jodenvervolging te gaan staken – als enige bezette volk in Europa. Gek genoeg negeerde Wilhelmina die staking toen ook – net als Juul en haar nazistische, frauderende anjerdrager B overigens. Heerlijke types…

https://www.trouw.nl/politiek/rechter-rutte-zette-aan-tot-rassendiscrimi...

Rechter: Rutte zette aan tot rassendiscriminatie

VVD-fractievoorzitter Mark Rutte heeft in 2003 als staatssecretaris van Sociale Zaken aangezet tot rassendiscriminatie. Dat oordeelde de rechtbank van Haarlem, schrijven de GPD-dagbladen zaterdag. Rutte zou in een brief aan gemeenten hebben opgeroepen mensen van Somalische afkomst op te sporen en aan een extra fraudeonderzoek te onderwerpen.
Novum

Novum

Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kun...

19 mei 2007, 11:49

Rutte is verbaasd over het oordeel en zegt dat de brief niets met discriminatie heeft te maken, maar alles met fraudebestrijding. Rutte zou de brief die door de rechter als discriminerend is beoordeeld nu weer opsturen als hij nog staatssecretaris was. Volgens de VVD-fractievoorzitter is het soms nodig om fraude gericht te bestrijden. En als dat in Nederland niet kan dan moet de wet worden aangepast. Dat laat een woordvoerder van Rutte zaterdagmiddag weten. Bovendien is de zaak volgens de zegsman gericht tegen het ministerie en niet tegen Rutte zelf.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken, die de uitspraak van de rechter niet kent, was destijds aanleiding voor verscherpte controles omdat er aanwijzingen waren dat enkele tientallen Somaliërs bijstandsfraude zouden hebben gepleegd. De uitspraak heeft volgens de zegsman geen gevolgen voor het beleid van het ministerie, omdat de verantwoordelijkheid voor fraudebestrijding sinds 2004 bij de gemeentes ligt.

De rechtbank tot deze conclusie in de zaak van een Somalische man die onderwerp was van een fraudeonderzoek. In de brief zou Rutte gemeenten adviseren om inwoners van Somalische afkomst te kunnen achterhalen door in het bevolkingsregister te zoeken op geboorteplaats. Daarnaast zou hij hebben geadviseerd Somaliërs met een bijstandsuitkering extra te controleren.

De rechtbank oordeelde volgens de GPD dat een onderzoek dat 'uitsluitend gericht is op personen van Somalische afkomst strijdig is met de grondwet'. De gemeente Haarlem onderzocht naar aanleiding van de brief 84 Haarlemmers van Somalische afkomst, meldt de GPD.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech