Amsterdamse SpermaContainers deel 2

Nieuws, gepost door: nn op 06/08/2022 08:06:56

Wanneer: 06/08/2022 - 05:26

Actie bij het Amsterdams Studenten Corps - Het ASC bevat een aantal seksistische teringlijers, en de vereniging neemt geen actie. Daarom hebben de Amsterdamse SpermaContainers vannacht een banner opgehangen voor de ballenbak met de tekst: Thomas Hammouni, Pico Visser, Tom Coene. Seksistische teringlijers van het Amsterdams Studenten Corps. Ook is "breek zelf je nek, pisvlek!" en "Anti ballen, pro hoeren" op de gevel geverfd. Het Amsterdams Studenten Corps moet dicht. Deze sekte is een broedplek van elitaire verkrachtingscultuur. Daarom hebben we gelijk ook het slot van de poort dichtgelijmd.

Straat met een goed hangende banner en twee in het zwart geklede mensen
voorgevel van het ASC met roze graffity er op
close-up "breek zelf je nek pisvlek" graffity

Binnen het Amsterdams Studenten Corps (ASC) worden, ondanks alle ophef in de afgelopen weken, nog altijd geen toereikende maatregelen genomen om het seksisme aan te pakken. Daarom hebben wij meer te zeggen. Allereerst om de veiligheid van alle vrouwelijke leden, en hen die met het corps te maken heeft, te waarborgen. Thomas Hammouni, Pico Visser en Tom Coene zetten aan tot haat, geweld, en seksuele mishandeling. Het kan niet zijn dat een gemeenschap van nieuwe generatie studenten deze trend aangemoedigt en viert, in plaats van dat deze bevochten wordt. Wij vechten daarom wel.

Daarom hebben Emmers in Actie vannacht een banner opgehangen voor de ballenbak met de tekst: Thomas Hammouni, Pico Visser, Tom Coene. Seksistische teringlijers van het Amsterdams Studenten Corps. Ook is "breek zelf je nek, pisvlek!" en "Anti ballen, pro hoeren" op de gevel geverfd. Het Amsterdams Studenten Corps moet dicht. Deze sekte is een broedplek van elitaire verkrachtingscultuur. Daarom hebben we gelijk ook het slot van de poort dichtgelijmd.

Met deze actie willen wij de namen van Thomas, Pico en Tom publiek maken, omdat zij tot op heden hebben genoten van de bescherming van het ASC. Hiermee kiest het corps de kant van seksisten. Wij maken ons zorgen over een jonge, frisse generatie sperma-emmers. Zij worden bij de ontgroening voor deze sekte wederom aan deze haatdragende uitspraken en gedragingen worden bloot gesteld. Niet alleen voor nieuwe vrouwelijke leden is het belangrijk om te weten wie wie is, maar ook willen we voorkomen dat werknemers en organisaties deze ballen aanneemt. Om de veiligheid voor ieder te kunnen bewaren, moet het duidelijk zijn wie ze voor zich hebben. Uiteraard zijn deze drie mannen niet de enige die dit gedrag vertonen, daarom is het juist belangrijk dat hier een voorbeeld van gemaakt wordt. De mannen spraken over ieder wie niet ‘hun vriendin, zus of moeder’ is als ‘hoeren’ - die sperma emmers zijn en wiens nek gebroken moeten worden. Dit is het aanmoedigen en vieren van verkrachtingscultuur. Terwijl meer dan de helft van vrouwen in Nederland heftige ongewenste seksuele handelingen meemaakt in haar leven. Het gebrek aan consequenties voor daders is hier een groot onderdeel van het probleem. Het corps blijft zo een broedplaats voor seksuele intimidatie, geweld, seksisme en meer. Het gaat hier ook om de mannen die dit gedrag weliswaar niet zelf vertonen maar zich stil houden, blijven zitten en zelfs mee lachen. Bovendien blijft het niet bij haat jegens vrouwen, het gebrek aan consequenties is ook een open deur naar alle andere vormen van discriminatie. We roepen het ASC dus op hun vuilnis buiten te zetten en hun lidmaatschappen op te zeggen. Het corps moet hun rol serieus onder ogen komen en handelen zodat zij laten zien dat geweld en haat naar vrouwen door hen wordt bevochten, niet gevierd.

Tijdens het ophangen van de banner, werden de activisten ernstig lastiggevallen door groepen dronken mannen, waardoor de banner wat minder strak erbij hangt. Ook werden ze nageroepen en achterna gezeten door een man met erg bekakt accent. We verdenken hem ervan bal te zijn.Wie: 
nn

SpermaContainers deel 1
Sociëteit Amsterdamse corps beklad: ‘Pro-hoeren, anti-ballen’
https://www.parool.nl/amsterdam/societeit-amsterdamse-corps-beklad-pro-h...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech