Amsterdam - Krakers spreken vanmiddag bij de commissie AZ over politiegeweld en ontruiming voor leegstand

Nieuws, gepost door: Simon Stevinstraat op 31/05/2012 05:11:15

Wanneer: 31/05/2012 - 10:07

Naar aanleiding van het politiegeweld bij de ontruiming van de Simon Stevinstraat wordt er vanmiddag om 13:30 bij de Commissie Algemene Zaken in de Stopera ingesproken.

Het gaat hier met name om het buitensporig geweld dat door de politie is gebruikt. De manier waarop de hoofdcommissaris en diens woordvoerder Ellie Lust de waarheid op spectaculaire wijze wist te verdraaien. Het ontruimen voor leegstand, dat overduidelijk ook bij de Simon Stevinstraat het geval was en het compleet negeren van de huisrecht/huisvrede van de krakers.

De Vergadering begint om 13:30 in de Boekmanzaal in de Stopera.

Steun en sympathisanten zijn van harte welkom!Wie: 
nn

hoe is het gegaan? een update en/of verslag zou fijn zijn voor de werkende en/of studerende en/of om andere redenen afwezige krakers :)Wie: 
nn

hoe is t gegaan???? wees eens sociaal! niet iedereen heeft overdag tijd verdomme!Wie: 
nn

ik begrijp er ook nix van. Waarom kan niemand gewoon verslag doen van de vergadering?!Wie: 
jp

Ik ben vooral benieuwd of de indentiteit van de knuppelaar is vrijgegeven. Zo kan er persoonlijk vervolgd worden. Hij is hoofdverdachte van geweldpleging en hoofdelijk aansprakelijk. Dat de politie zijn indentiteit niet wil geven is "belemering" en apart stafbaar. Zijn destijds anwezige colega's zijn allen individueel strafbaar voor het medeplegen/fasiliteren van geweldpleging, dan wel het niet voorkomen van geweld volgens hun ambtsinstructies.

Denk eens, als ieder wilekeurig persoon, zijnde niet een politie ambtenaar, op een dusdanige manier iemand inelkaar ramt? Dan was er zeker ingegrepen. Dit is ambtsmisbruik en ook dit is weer apart strafbaar.

Noot naar de advo: het gaat niet enkel om "geweldpleging, mishandeling en bedreiging"

Voorts denk ik dat poging tot doodslag bewezen kan worden gezien het filmpje waar hoofdverdachte enkele seconden kijkt wacht en zijn slag pland zo lijkt het gericht is op de nek van een blondharig meisje en daar vervolgens ook neerkomt waarna hij nog een tweede geplande slag boven het hoofd doet neerkomen ook dit keer weer op hetzelfde blondharig meisje. Die eerste klap daar valt veel over te zeggen.....maar die tweede klap is mijn inziens wel degelijk poging tot doodslag.Wie: 
jp

Bovendien is hij verplicht zijn indentiteit kenbaar te maken en zijn id te tonen. Dit kan je ook achteraf (van allen aanwezige smeris) vorderenWie: 
Spirit Of Squatters Collective TV

geen verslaag ? check SOSCTV ;)
http://youtu.be/_zQYQkr7QA0Wie: 
nn

Dus de gemeente Amsterdam doet er alles aan om kraken te stoppen en vervolgens gaan jullie naar de gemeente om over de mensen die dit beleid uitvoeren, de smeris dus, te klagen? De smeris doet toch simpelweg wat B&W graag wil: krakers bestrijden. En wat bedoelen jullie met buitensporig geweld, is er ook binnensporig geweld? Was het ok geweest als ze ons met wat minder geweld hadden opgepakt? De parlementaire democratie is opgericht op sociale revolutie te voorkomen en dat is nog steeds wat het doet.

Wraak op straat, niet in de gemeenteraad!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech