Wereldwijde Klimaatstaking Vrijdag 24 september Fridays For Future

Aankondiging, gepost door: nn op 16/09/2021 09:05:04

Waar: Jaarbeursplein, Utrecht, Netherlands
Wanneer: 24/09/2021 - 14:00

Steun deze klimaatstaking van Fridays For Future! Kom opdagen, neem je anarchistische vlaggen mee en een dosis strijdvaardigheid.


De jongeren voeren al drie jaar actie, bouwend op een langere geschiedenis van de milieubeweging. Het gaat nu bijna niet meer om de urgentie van de crisis, maar hoe we daarmee om moeten gaan. Voor de meeste mensen is het namelijk wel duidelijk dat we in een gevaarlijke situatie zitten. Het is nu belangrijk dat groene zorgen niet lijden tot ecofascisme, neoliberale schijnoplossingen, sociaaldemocratisch zandkorrels op de dijk strooien of rood fascisme (looking at you Andreas Malm). De verandering die nodig is zal zo ingrijpend zijn, dat er alleen maar onvrede zal komen als mensen er zelf niet over kunnen besluiten in een soort collectieve autonomie. De gele hesjes hadden groot gelijk met hun verzet tegen klassistisch milieubeleid. Inspireer daarom mensen met eco-anarchistische idealen en praktijk!

Het is voor steeds meer mensen duidelijk dat het huidige systeem de oorzaak is van de verwoesting en dat de politiek ons niet gaat redden. De machtigen en de rijken zullen hoogstens concessies doen, maar nooit de grondoorzaken van het probleem wegnemen. De noodzaak voor een systeemverandering is al jaren duidelijk bij klimaatdemonstraties: 'system change not climate change' wordt vaak geroepen. Tijd voor een revolutionair perspectief! Hier kan anarchisme hierbij helpen, op een minder dogmatische en autoritaire manier dan communisme of linkse politieke partijen. Ook met omgang van de extremere omstandigheden zijn anarchistische principes zoals wederzijdse hulp en gelijkwaardigheid belangrijk, want klimaatchaos en vernietiging van het milieu gebeuren niet in een vacuüm, maar binnen een patriarchaal kapitalisme en een autoritairder wordende staat. Als we met rampen te maken hebben is het belangrijk om op een menselijke en solidaire manier zelf aan de slag te gaan in plaats van te wachten op een hiërarchische macht. Maar nu: solidariteit met Fridays For Future!

Hun oproep:
**Wereldwijde Klimaatstaking; Jong & Oud is welkom!**
???? Vrijdag 24 september is de volgende internationale Klimaatstaking; Over de hele wereld zullen scholieren, studenten en volwassenen de straat om te gaan om te vechten voor onze toekomst!
In Nederland roepen we IEDEREEN op om vrijdag 24 september naar Utrecht te komen. Scholieren en studenten: kom staken & vechten voor je toekomst! Alle volwassenen vragen we ook om te komen in solidariteit.
✊ We hebben iedereen nodig om dit groot te maken! Check daarom op de site waarmee je kan helpen; https://fridaysforfuture.nl/meehelpen-24-september/
???? De klimaatcrisis wordt met de dag erger; In het Globale Zuiden worden volken al jarenlang het slachtoffer van bosbranden en overstromingen. Maar nu begint ook in de rest van de wereld het aantal rampen toe te nemen; bosbranden en hittegolven in Canada, overstromingen in de VS, en ook in Nederland zijn de rivieren overstroomd. De wetenschap is duidelijk; er moet NU iets gebeuren.
???? Kom daarom met ons en iedereen wereldwijd de straat op; vrijdag 24 september, 14.00, Jaarbeursplein Utrecht!

https://fb.me/e/14wQkpazP
https://fridaysforfuture.nl/

Tags: klimaat

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech