Mei Manifestatie

Aankondiging, gepost door: Niet Normaal en Vrije Bond Utrecht op 17/05/2021 05:06:09

Waar: Park Transwijk, Utrecht, Netherlands (GPS lat: 52.070842 lon: 5.102818)
Wanneer: 29/05/2021 - 15:00

Voel je je machteloos met alles wat er in de wereld aan de hand is? Wil je actief worden, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je de schulden en je schamele loon zat? Kun je ook geen huis vinden? Heeft het wanbeleid van deze neoliberale overheid, zoals het toeslagen schandaal, de situatie van vluchtelingen en sexwerkers of de verkiezingswinst van rechts je moedeloos gemaakt?


met BLM Utrecht, Niet Mijn Schuld, Peepshow Hoes, Bond Precaire Woonvormen, Vloerwerk en Migrante Holland
muziek verzorgd door Djette Nanixa

Facebook

De lente is aangekomen, welkomer dan ooit na de afgelopen winter in tijden van Corona, die extra donker was. Vroeger was het gewoon in Europa om het ontwaken van de natuur met een Mei festival te vieren. Op die dag was iedereen vrij. De maand Mei staat ook in het teken van arbeid. 1 Mei is een dag om het werk te staken en elkaar op straat te ontmoeten, een dag voor het volk. In 1889 werd het door anarchisten, socialisten en communisten uitgeroepen als een moment om de Haymarket Riots te herdenken. Het was toen drie jaar geleden dat er vele doden vielen na de escalatie van een vreedzame bijeenkomst in de strijd voor de 8-urige werkdag op de Haymarket plein in Chicago. In het Nederlands kennen we 1 Mei als de Dag van de Arbeid, in het Engels als May Day, oftewel, een noodsignaal. Over de hele wereld gaan massas mensen op deze de straat op, om te demonstreren, te protesteren, strijdliederen te zingen en nieuws uit te wisselen. In Nederland is deze traditie niet zichtbaar aanwezig. Deze manifestatie vindt een maandje later plaats, maar handelt in dezelfde geest.

Utrecht is rijk aan zelfgeorganiseerde initiatieven die zich inzetten op verschillende strijden op het intersectionele spectrum. Kom luisteren naar de sprekers, geniet van de muziek, browsen op de markt, leer de lokale beweging kennen en sluit je aan!
Voor een betere toekomst zonder crisis, discriminatie, uitbuiting en onderdrukking!

Accessibility info
De locatie is bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Er is een publiek toilet in de buurt. Wij zorgen voor een aantal stoelen voor mensen die niet lang kunnen staan. Op de dag zelf zal er een access team aanwezig zijn. Helaas hebben wij het geld niet om een een gebarentolk uit te nodigen... Stuur ons een berichtje als er speciale behoeftes zijn, dan bekijken we samen de mogelijkheden!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech