Rotterdam: Protest Huisuitzetting Woonbron Havenstraat

Aankondiging, gepost door: nn op 25/03/2021 03:12:35

Waar: Havenstraat 159, 3024 SJ, Rotterdam, Netherlands
Wanneer: 26/03/2021 - 14:00

Op zondag 31 januari hebben wij het jarenlang leegstaande pand en voormalige buurthuis aan de Havenstraat 231 in gebruik genomen. Na deze actie stond Woonbron al gauw aan de deur met de boodschap dat we pech hebben omdat het pand is verkocht. We zijn hierna met elkaar om de tafel gegaan. Helaas zonder resultaat. Woonbron daagde ons voor de rechter en eiste een ontruiming vanwege een 'spoedeisend belang'. We zijn in afwachtig van het vonnis van de rechter. Tijdens de hoorzitting kwam Woonbron met een aantal argumenten en verwijten die ons verrasten, en waar we graag over in gesprek willen.


Op zondag 31 januari hebben wij het jarenlang leegstaande pand en voormalige buurthuis aan de Havenstraat 231 in gebruik genomen. We wilden een statement maken. Want, de ongelijkheid in Rotterdam wordt steeds groter en zichtbaarder.

Dit accepteren wij niet langer. Wij claimen een stukje Rotterdam terug om aandacht te vragen voor de strijd van vele Rotterdammers. Wij willen een bloeiende, kleurrijke stad waarin iedereen kan wonen en leven in plaats van overleven.

Na deze actie stond Woonbron al gauw aan de deur met de boodschap dat we pech hebben omdat het pand is verkocht. We zijn hierna met elkaar om de tafel gegaan. Helaas zonder resultaat. Woonbron daagde ons voor de rechter en eiste een ontruiming vanwege een 'spoedeisend belang'. We zijn in afwachtig van het vonnis van de rechter.

Tijdens de hoorzitting kwam Woonbron met een aantal argumenten en verwijten die ons verrasten, en waar we graag over in gesprek willen.

1. "Woonbron was bereid om een gebruikersovereenkomst met ons te sluiten"
Tijdens ons gesprek op het kantoor van Woonbron wilden jullie niet over een gebruikersovereenkomst praten. Na afloop wilden wij graag een vervolggesprek, maar Woonbron wilde niet meer verder praten. Wij zijn nog steeds bereid om tot een overeenkomst te komen.

2. "Wij zorgen voor verloedering en verslechtering van het straatbeeld"
Wij hebben het verwaarloosde pand opgeknapt en organiseren allerlei buurtactiviteiten, zoals kunst door kinderen, samen tuinieren, gratis fietsreparatie, gratis afhaalkoffie, livemuziek in de straat en een open huis. Woonbron is de partij die zorgt voor verloedering en verslechtering van het straatbeeld door jarenlange leegstand en verwaarlozing van dit pand.

3. "Wij zorgen voor gevaarlijke situaties in het pand"
Toen wij het pand aantroffen stonden verschillende kamers onder water. De muren waren beschimmeld. Plafondplaten waren uitgevallen. Waterleidingen afgesneden. Regenafvoer verstopt en een lek dak.
Wij hebben het pand gerepareerd en opgeknapt. De CV is gerepareerd door een installatiemonteur. Waterleidingen zijn gerepareerd door een loodgieter. Er is een nieuw expansievat en drukmeter geïnstalleerd. Lekkages zijn verholpen en er is geschilderd. Ook hebben we gas, water, en internet contracten afgesloten.

4. "De buren hebben last van ons"
Wij zijn bij alle buren meerdere keren langs geweest. Niemand heeft zich bij ons gemeld vanwege overlast. Er is actieve steun van buren. Zij willen ook dat Havenstraat 231 weer een buurthuis wordt

5. "Havenstraat 231 is al verkocht en moet per 1 april worden opgeleverd"
Nog niemand heeft een handtekening onder een koopcontract gezien. Hetzelfde geldt voor de benodigde wijziging van bestemming. Het pand staat vandaag (26 maart) zelfs nog te koop: https://walterliving.com/.../havenstraat-231-rotterdam. Waarom moeten wij er dan per direct uit? We zijn bereid om een gebruikersovereenkomst te sluiten.

ZONDER BEWIJS VAN EEN KOOPOVEREENKOMST IS ER GEEN REDEN OM ONS UIT TE ZETTEN.
WIJ WILLEN IN GESPREK OVER EEN GEBRUIKERSOVEREENKOMST!

https://havenstraat231.noblogs.org/post/2021/03/25/persverklaring-wij-wi...Wie: 
nn

Let op! De actie is verhuisd naar Kratonkade 5, 3024ES!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech