Zondag 14 maart "Klimaatalarm" protest in 44 gemeenten

Aankondiging, gepost door: Code Rood op 09/03/2021 03:11:50

Wanneer: 14/03/2021 - 14:19

Aan de vooravond van de landelijke verkiezingen zal op zondag 14 maart in 44 gemeenten het "Klimaatalarm" plaats vinden. De demonstraties worden georganiseerd door een brede coalitie van meer dan honderd maatschappelijke organisaties. Naar verwachting zal het een van de grootste straatprotesten worden sinds de corona pandemie. Het totaal aantal aanmeldingen staat op dit moment op 15.185, de afgelopen week komen hier per dag ~1.000 aanmeldingen bij.


<< In de meeste steden begint het protest om 14:00 uur - om 15:00 uur zal in heel het land het Klimaatalarm geslagen worden >>

Grassroots orgnaisaties Code Rood, Extinction Rebellion, Fridays For Future, Grootouders voor het Klimaat en Fossielvrij NL behoren tot de groep van 11 organisaties die het initiatief hebben genomen voor dit protest: de Klimaatcrisis Coalitie. Ook FNV, Milieudefensie, Woonbond, DeGoedeZaak, Oxfam en Greenpeace zijn ook onderdeel van deze coalitie.

Als Code Rood roepen wij alle antikapitalisten op om zich bij deze protesten aan te sluiten en een luid en strijdvaardig geluid te laten horen voor systeemverandering en massale actie van onderop: tegen de fossiele industrie en een corrupt politiek en economisch systeem dat mensen uitbuit en verdeelt, obscene ongelijkheid produceert en de leefbaarheid van onze planeet kapot maakt.

Als we verdere klimaatontwrichting willen tegengaan, dan moeten we nú in actie komen!

De structurele oorzaken van klimaatontwrichting, de ecologische crisis en de sociale crisis zijn met elkaar verbonden. Alleen een radicale omslag kan duurzame en rechtvaardige oplossingen brengen. We moeten voorbij cosmetische schijnoplossingen die verder voortbouwen op onderdrukking, uitbuiting en mensenrechtenschendingen. Daarom gaan wij op 14 maart de straat op!

Verdere informatie is te vinden op: https://klimaatmars2021.nl/Wie: 
nn

Veiligheid en corona
Het Klimaatalarm bestaat uit stilstaande manifestaties met deelnemers (met mondkapjes) op 1,5 meter afstand van elkaar. Vanwege de corona situatie en met het oog op het snel kunnen lanceren van toekomstige mobilisaties worden deelnemers verzocht om zich vooraf aan te melden op de website: https://www.klimaatalarm2021.nl.

Online vanaf 14 uur op Facebook en YouTube
Het Klimaatalarm is van 14.00 tot 15.30 uur ook online te volgen via een live-uitzending op Facebook https://www.facebook.com/klimaatalarm en YouTube https://youtu.be/JYYYMMMQcEs. Er is ook een stream voor doven en slechthorenden: https://youtu.be/nHaQXWByzUc

Klimaatalarm om 15 uur vanuit huis en gebedshuis
Om 15.00 uur slaan we door heel Nederland 1 minuut lang met veel geluid het Klimaatalarm. Mensen kunnen ook thuis meedoen aan de actie. Zie: https://klimaatmars2021.nl/organisaties/klimaat-online. In het hele land sluiten ook gebedshuizen zich aan bij het Klimaatalarm. Er zijn religieuze vieringen over het klimaat en om 15 uur klinkt klokgelui in diverse plaatsen in het land van Wijk aan Zee tot Valkenburg.

Gemeenten beperken het aantal demonstranten
In verschillende steden heeft de burgemeester een maximum aantal demonstranten opgelegd. Greenpeace stuurde samen met Amnesty, Fridays for Future, Grootouders voor het Klimaat en Milieudefensie een bezwaarbrief aan burgemeesters van zes steden: https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/45368/burgemeesters-sta...

Filmpje voor eindsprint op sociale media!
Help mee om het Klimaatalarm de komende dagen in een laatste eindsprint te verspreiden op sociale media! Zie hier een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken: https://tinyurl.com/eindsprintalarm. Er is ook een nieuw mobilisatiefilmpje:
https://www.facebook.com/klimaatalarm/videos/124005622989205

Het Klimaatalarm ondersteunen als organisatie
Organisaties die dat nog niet gedaan hebben kunnen zich via de website opgeven als partner: https://klimaatmars2021.nl/organisaties/Wie: 
nn

Amazon rainforest is exhaling at least as many greenhouse gases as it breathes in
https://earther.gizmodo.com/shocking-findings-show-the-amazon-may-alread...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech