Short Stay? No Way! Kraak de economische machten! Tegen de uitverkoop van de stad!

Nieuws, gepost door: de 'Short Stay? No Way!' Activisten op 08/05/2020 05:10:49

Wanneer: 08/05/2020 - 09:19

Short Stay, No Way!

Onlangs hebben wij het pand aan de Waldeck Pyrmontkade 872 in Den Haag-Zeeheldenkwartier bezet. De anhoudende corona crisis* heeft de woningnood en financiele schaarste niet alleen blootgelegd maar ook versterkt. De consequenties van de crisis worden zeker door ons als jongvolwassenen ondervonden.
Het enige wat voor ons bereikbaar is zijn flex-contracten en tijdelijke huur, welke onzekerheid en stress veroorzaken en geen zekerheid bieden.


Short Stay, No Way!

Onlangs hebben wij het pand aan de Waldeck Pyrmontkade 872 in Den Haag-Zeeheldenkwartier bezet. De anhoudende corona crisis* heeft de woningnood en financiele schaarste niet alleen blootgelegd maar ook versterkt. De consequenties van de crisis worden zeker door ons als jongvolwassenen ondervonden.
Het enige wat voor ons bereikbaar is zijn flex-contracten en tijdelijke huur, welke onzekerheid en stress veroorzaken en geen zekerheid bieden.

Het is juist nu belangrijk voor iedereen om een zeker (t)huis te hebben. Vooral vrouwen en LHBT+ jongeren, die een mikpunt zijn van patriarchale onderdrukking en als gevolg vaak over lagere inkomens en onzekere banen beschikken, zouden toegang moeten hebben tot een veilige stabiele woonsituatie. Ook jongeren die geen andere keuze hebben dan nul-uren contracten aan te gaan, zwoegen nu in de supermarkten en bezorgdiensten terwijl hun woonsituatie even onzeker is als hun inkomen. Daarom zijn we overgegaan tot actie.

Het pand is jarenlang gebruikt door steunorganisaties tegen huishoudelijk geweld en voor jeugdondersteuning. Deze organisaties zijn verhuisd vanwege de hoge huur. Nu is het pand aangekocht door het Amsterdamse beleggingsfonds RE:BORN real-estate. RE:BORN wil dit voormalig kantoorpand omvormen tot 30 luxe appartementen, met een “short stay” constructie. Short stay appartementen zijn woningen, waar een huurder maximaal zes maanden mag verblijven. Deze appartementen zijn dan ook volledig gericht op expats die voor korte duur in Den Haag verblijven. Vaak werken zij in de van onze stad gevestigde multinationals en internationale organisaties zoals Shell, KLM, Total, Siemens, ICC, Europol en de talloze ambassades.

De insteek van RE:BORN is er dan ook een van pure commodificatie van de woningvoorraad: de vastgoedcowboys gaan achter de winst aan en hebben geen boodschap aan de woningnood in de maatschappij.

Bedrijven zoals RE:BORN profiteren dan ook volop van het faillissement van sociale woningbouwcorporaties die in een verhaard milieu waar winst boven mensen gaat plaats maken voor bedrijven als RE:BORN. Hiermee laten ze een vacuüm achter dat bedrijven zoals RE:BORN al te graag innemen.

We pikken het niet meer!

De bezetting van het pand aan de Waldeck Pyrmontkade en het dwarsbomen van het voorgenomen project voor ‘short-stay’ appartementen is een eerste stap voor meer zeggenschap over de stad. Wij accepteren het niet meer dat bedrijven het stedelijk landschap domineren met hun winst oogmerk. Keer op keer worden er in besloten vergaderruimtes vastgoeddeals gemaakt die de stad van ons afnemen. De zeggenschap over de stad is geprivatiseerd, alleen de rijken kunnen bepalen hoe de stad eruit gaat zien: wie er mag wonen, waarom en hoe de publieke ruimtes worden vormgegeven en tot wanneer en voor hoeveel wij onze huizen mogen bewonen. Ze verslinden alle sociale en gemeenschappelijke ruimtes om die om te vormen tot winstgevende projecten. De bewoners van de stad zijn voor hun niks anders dan melkkoeien. Wij weigeren om ons te laten leegzuigen door huisjesmelkers en vastgoedbedrijven.
We weigeren om in onzekerheid te leven en steeds harder en langer te moeten werken om simpelweg ergens te kunnen wonen.
We hebben onze beslissing genomen: we pikken het niet meer!

De stad is van ons allemaal. Eis die op!
Short Stay? No Way!

Tags: gentrificatie kraken woonopstand


Wie: 
nn

WTC, Zuidas:

De zoekmachine levert op dat RE:Born Bevindt zich in: World Trade Center Amsterdam
Adres: Zuidplein 128, 1077 XV Amsterdam
Openingstijden: Geopend ⋅ Sluit om 18:00

En natuurlijk geheel groenlinks circulair:

RE-BORN B.V. (her)ontwikkelt gebouwen en gebieden voor onderwijs, zorg, cultuur, wonen en werken. Dit volgens onze eigen visie toekomstgericht & circulair. Toekomstgericht kunnen onze gebouwen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en/of technieken. Hierdoor hebben onze gebouwen gemiddeld een hogere beleggingswaarde van 15%. Circulair kunnen we alle materialen in onze gebouwen hergebruiken of hergebruiken we bestaande gebouwen. Dit is zowel goed voor het milieu als goed voor de portemonnee. Door hergebruik van materialen hebben onze gebouwen gemiddeld lagere bouwkosten van 20%. Met behulp van de nieuwste technieken benutten we de toekomstgerichte en circulaire kwaliteiten. Sensoren, datamining, 3D BIM modellen en grondstoffenpaspoorten zorgen ervoor dat wij continu kunnen meten, analyseren en optimaliseren. Op deze manier worden ‘RE-BORN’ gebouwen en gebieden continu steeds slimmer, gezonder en duurzamer. Momenteel bestaat onze portefeuille uit zo’n 85 miljoen euro aan turnkey opdrachten en 155 miljoen euro aan eigen risicodragende ontwikkelingen.

Kijk voor meer informatie op de website

De openingstijden en dienstverlening kunnen afwijken
Telefoon: 020 210 1221


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
AD

Pand in Zeeheldenkwartier bezet: ‘We pikken het niet meer’
https://www.ad.nl/den-haag/pand-in-zeeheldenkwartier-bezet-we-pikken-het...Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech