Vrije Bond roept op om Sex Pistols te spelen om 10:00 's ochtends op koningsdag. Kom in opstand tegen de monarchie!

Nieuws, gepost door: nn op 26/04/2020 04:09:57

Wanneer: 27/04/2020 - 20:14

In reactie op de oproep van het Concertgebouw om het Wilhelmus mee te zingen op koningsdag, roept de Vrije Bond iedereen in Nederland op om zo hard mogelijk het anti-monarchistische nummer 'God Save the Queen' van de Sex Pistols te spelen op hun geluidsapparatuur. De anarchistische vakbond doet deze oproep als statement tegen het koningshuis. Een man die 5,9 miljoen per jaar verdient behoort niet gevierd, maar gelyncht te worden als het volk lijdt.


In reactie op de oproep van het Concertgebouw om het Wilhelmus mee te zingen op koningsdag, roept de Vrije Bond iedereen in Nederland op om zo hard mogelijk het anti-monarchistische nummer 'God Save the Queen' van de Sex Pistols te spelen op hun geluidsapparatuur. De anarchistische vakbond doet deze oproep als statement tegen het koningshuis. Een man die 5,9 miljoen per jaar verdient behoort niet gevierd, maar gelyncht te worden als het volk lijdt.

De coronacrisis brengt voor veel werkers enorm zware economische gevolgen met zich mee. Door de jarenlange kaalslag van ons sociale stelsel, zitten veel werkers met 0-uren contracten gedwongen thuis op zwart zaad. Werkers die nog wel een vast contract hebben weten te bemachtigen, zien hun managers vanaf de laptop thuis bevelen uitschrijven, terwijl zij zich moeten blootstellen aan een dodelijke ziekte op de werkvloer. Waarom? Omdat de winst van het bedrijf belangrijker is dan hun gezondheid.
Landelijk wordt er opgeroepen om solidariteit te uiten met mensen in de zorg. Er zijn echter grote groepen werkers die nu ook niet genoemd worden. Bijvoorbeeld de mensen die de diepvriespizza's maken die consumenten groot inslaan. Poolse arbeidsmigranten die een verscholen bestaan leiden in de drukke distributiecentra van supermarkten. Daarnaast alle andere groepen uitgebuite werkers die niet het geluk hebben om in de serviceindustrie te werken en applaus te krijgen vanaf onze balkons.
De Vrije Bond roept op om solidariteit te tonen met alle werkers in Nederland. Het klopt inderdaad dat wij het mogelijk maken, dat wíj onze nek uitsteken om met z'n allen uit de crisis te komen. Wij riskeren ons leven. Wij riskeren ons huis. Wij riskeren het welzijn van ons gezin.
Zij niet. En met 'zij' doelt de Vrije Bond op alle uitvreters in Nederland. De managers die nu, ondanks het gevaar voor hun eigen werknemers, lekker thuis in de tuin zitten. De bankiers die miljardensteun eisen aan de overheid, maar weigeren hun riante eindejaarsbonussen af te staan. De politici die jarenlang lukraak snijden in de zorg, zodat ze prestigeprojecten kunnen bekostigen en nu zeggen dat we als land op de blaren moeten zitten, omdat er niet genoeg bedden zijn. En als laatste uiteraard de koning zelf. Een door god aangestelde miljardair, die ó zo zielig is, omdat hij het jaarlijkse koekhapfeest moet missen. Laat hem toch corona krijgen!

Wij, de werkers, wij, de anarchisten aangesloten bij de Vrije Bond roepen iedereen op om ook in deze crisistijd in verzet te blijven komen. Het lijkt wellicht moeilijker dan normaal, demonstraties lopen is er niet meer bij bijvoorbeeld. Maar samen kunnen we het, wij tegen hen. En de vijand is zelden zo zichtbaar geweest.

Speel ook op 27-04-2020 om 10:00 'God Save the Queen' van the Sex Pistols. Op je telefoon, je laptop, op je radio, schreeuw het mee om te laten zien dat de werker in Nederland niet alleen staat tegenover de bourgeoisie.
En, film jezelf en stuur het op naar vrijebondamsterdam@riseup.net voor de after-movie. Wij zullen de beelden anonimiseren.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech