Record voor Tilburgse nazihandelaar: nu ruim 1.000 nazispullen te koop

Nieuws, gepost door: nn op 07/02/2020 02:08:00

Wanneer: 07/02/2020 - 08:33

TILBURG, 5 feb. 2020 - Een Tilburgse nazihandelaar heeft het recordaantal van ruim 1.000 nazispullen te koop staan op zijn website. Daarmee is dit de grootste naziwebshop van Zuid-Nederland, N-Brabant, Zeeland en Limburg. Deze shop, DutchMilitaria.com, is volgens de KvK eigendom van de van de Tilburgse nazihandelaar Gaston Vrolings.

Twee nazi-unformen voor € 3450 op nazisite Dutch Militaria te koop

Het duurste stuk op de website is een compleet nazi-uniform, dat samen met ongeveer 30 bijbehorende documenten € 3.450 moet opbrengen. Naar schatting is dat de totale waarde van de ongeveer 1.300 nazispullen tussen € 75.000 en € 100.000. De voorraad bevinden zich te Tilburg.

Critici verwijten de handelaar te verdienen aan het leed van slachtoffers van o.m. de Holocaust en mee te werken aan de 'normalisering en nivellering' van nazi's en hun gruwelijke racsitische massamoorden tijdens de Holocaust. Op de website ontbreekt enige verwijzing naar de Holocaust.

Op de afgelopen 26 en 27 januari, de herdenking van de bevrijding van Auschwitz 75 jaar geleden, bleef de website met nazispullen gewoon open. De AFVN-Bond van Oud-Verzetstrijders veroordeelt DutchMilitaria en andere nazihandelaren. Het Auschwitz Comité veroordeelde nazihandel al eerder.

Of het hier gaat om authentieke spullen, blijft onduidelijk omdat er niets staat over een onafhankelijke taxatie. Formeel is de verkoop van de meeste nazispullen in Nederland niet verboden, maar het vertonen van hakenkruizen kan een uiting van discriminatie zijn. In de webshop staan de nazispullen niet direct als zodanig herkenbaar maar de verkoper gebruikt de verhullende term 'Tweede Wereldoorlog Duits'.

Bij vrijwel alle spullen zijn duidelijk hakenkruizen te zien. De handelaar organiseert bovendien elke twee maanden de landelijke nazibeurs ‘Militaria Houten’, de grootste in zijn soort. Op deze beurs in Houten bij Utrecht werden al eens neonazi's van de NVU herkend.

De handelaar kreeg het aan de stok met nazaten van verzetsmensen die hem als 'nazihandelaar' betitelden. Een proces tegen deze aanduiding verloor de Tilburger in hoger beroep in 2018.

De website Marktplaats heeft officieel de verkoop van nazispullen verboden plus het vertonen van nazitekens. Het moederbedrijf van deze site, E-bay, heeft hetzelfde beleid. Niettemin zijn er bij Marktplaats ook nazispullen te vinden.

Enkele cijfers, gedownload 6 februari 2020, over aangeboden artikelen (ong. 90% nazistisch)
WW2 German Medals and Awards
Showing 1–80 of 517 results
https://dutchmilitaria.com/product-category/ww2-german-medals-awards/
 WW2 German Badges and Memberpins
Showing 1–80 of 453 results
 https://dutchmilitaria.com/product-category/ww2-german-badges-and-memberpins/      
Passes, Documents and Citations
Showing 1–80 of 303 results
https://dutchmilitaria.com/product-category/passes-documents-and-citations/

Tags: AFVN Nazi

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Nog een leuke,

Er zijn in het verleden cat III vuurwapens verkocht via deze site (attans, die zijn nu SOLD OUT). Het gaat om alarmpistolen met een kaliber groter dan 6mm en lichtpistolen (waarvoor een verlof op de wapenwet nodig is).

Een verlof op het handelen en in bezit hebben voor die categorie krijg je niet zomaar. En het vrij verkopen en/of in bezit hebben van die wapens is zeer strafbaar. Dit geld ook voor de vrijstelling van alarmpistolen van voor 1945 ivm historische waarde als ze een kaliber groter dan 6mm hebben.

Gaston Vrolings handeld dus gewoon openlijk in verboden wapens.Wie: 
Gert

Er wordt door de AFVN onjuist gesuggereerd dat Gaston Vrolings de grootste handelaar in die materie is. Hij heeft misschien qua hoeveelheid de meeste objecten online maar als handelaar is het zeker niet de grootste militaria handelaar van Nederland. Het lijkt een soort kat en muis spel tussen Graaff en Vrolings. Beetje naïef over en weer.
Er zijn handelaren in NL die meer Duitse items aanbieden en verkopen en slechts een deel online parkeren. Daarnaast zijn dergelijk medailles en papieren van Vrolings lager in prijs dan de meeste uniformen die anderen wel aanbieden. En wat betreft Sotheby’s. Daar moet je voor antiek en inboedelstukken zijn. De vergelijking van Graaff is niet helemaal juist. Bij Sotheby’s Amsterdam informeren of ze wel of geen nazi items veilen slaat nergens op. Iedere malloot weet dat dat veilinghuis zulke items niet aanneemt of veilt omdat ze daar bij Sotheby’s helemaal niet in gespecialiseerd zijn. Je gaat bijvoorbeeld ook niet met een Solex naar de Peugeot autogarage voor een reparatie.
Ook veilen de grootste veilinghuizen geen of bijna geen militaria. Al helemaal niet uit WO1 of WO2. Dat wordt door gespecialiseerde veilinghuizen gedaan die vooral kennis van militaria hebben.
Gewone veilinghuizen waar inboedelveilingen plaatsvinden veilen wel militaria en daar is niets mis mee.
Er is zoveel repro in omloop dat veilingen zoals het door Graaff genoemde veilinghuis uit Amsterdam helemaal zulke militaria niet verkoopt en ze daar geen kennis van originaliteit hebben. De grootste militariaveilingen zijn Ratisbons en Hermann Historica.
Ik heb nog nooit gehoord dat men zich in Duitsland moet legitimeren bij de verkoop of aankoop van objecten uit het Derde Rijk. Onzin. In Duitsland zijn ook zulke beurzen en daar doet men minder moeilijk als Graaff wil doen suggereren. In Duitsland kun je bij veel muntenhandelaren al militaria kopen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech