Athene: misdadige vervolging van een linkse antifascist die een immigrant hielp te ontkomen aan arrestatie in Kallithea

Nieuws, gepost door: anarchist op 15/05/2012 05:01:15

Wanneer: 15/05/2012 - 12:25

Openbare verwerping door een initiatief van bouwvakkers in Kallithea
Handen af van onze collega Nikos Katsifis


Ons initiatief van bouwvakkers verwerpt de arrestatie van de bouwvakker Nikos Katsifis op zondag 13 mei 2012, voor de deur van zijn huis door smeris in burger. Dit gebeurde na een grote bijeenkomst van Griekse en immigranten werkes de avond daarvoor, tegen de fascistische aanvallen, door de smeris getolereerd, in het district van Kallithea en daarbuiten. Onze medearbeider, die ook in dit district woont, deed ook mee aan de bijeenkomst.
De misdadige-terroristische arrestatie van Nikos Katsifis, een bouwvakkers en vakbondslid (lid van het Bouwvakkers Syndicaat en in het bijzonder van de sectie Kallithea, met vele jaren consistente en actieve participatie), bewijst duidelijk dat wat de hand van de para-Staat niet kan controleren, gecontroleerd word door de hand van de officiële staat en andersom. Het lijkt erop dat het bourgeoisie blok van het Memorandum, het blok van armoede en misere, geïrriteerd raakt als de arbeidersbeweging de straat op gaat om te eisen, te strijden en de blokkades te verhogen tegen de kapitalistische barbarij, de repressie, en tegen racisme en fascisme.
Ze moeten weten dat we geen enkele medearbeider (Grieks of immigrant) alleen achter zullen laten als ze hun terrorisme in de ogen kijken.
Ze moeten nog eens nadenken voordat ze weer iets proberen tegen de arbeidersbeweging.
En vanaf nu, zullen ze ons steeds tegen zich vinden.

ONMIDDELIJKE VRIJLATING VAN DE BOUWVAKKER NIKOS KATSIFIS
Initiatief van bouwvakkers

Nikos Katsifis werd opgesloten in het hoofdbureau van de smeris in Athene (GADA) en moest op 14 mei voor de officier van justitie verschijnen, eerst beschuldigd van het verstoren van de openbare orde, verzet tegen de autoriteiten, het weghalen van een gevangene van de politie, belediging, poging tot eenvoudige mishandeling- beschuldigen geuit door smerissen die hadden geprobeerd een immigrant op te pakken tijdens de antifascistische bijeenkomst in Kallithea op zaterdag 12 mei, een incident waar Nikos bij was, samen met andere demonstranten die het lukte om de immigrant te ontzetten, op een directe en strijdbare manier. Er is ook bewijs dat Nikos' arrestatie voortkwam uit de verklaring van het uitschot verbonden met de neo-nazi partij Chrissi Avgi/Gouden Dageraad. De rechtszaak is uitgesteld tot dinsdag 22 mei, en Nikos werd vrijgelaten en verliet de rechtbank Evelpidon samen met 150 solidairen, die eerder leuzen riepen in de rechtszaal, zo zijn onmiddellijke vrijlating eisend en duidelijk maakten dat dit een puur politieke vervolging is.

Vertaald van: http://en.contrainfo.espiv.net/2012/05/14/athens-thuggish-prosecution-ag...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech