Alles op een rijtje: het gevaar van de FvD

Opinie, gepost door: nn op 21/03/2019 03:08:15

Nu het 'Forum voor Democratie' (samen met VVD) de grootste partij is geworden van Nederland, zullen veel mensen gaan zeggen dat het helemaal niet zo'n nare partij is. Dat het allemaal wel meevalt. Niet is minder waar. Het zal de komende tijd goed zijn om onze argumenten op een rijtje te hebben, zodat we mensen kunnen laten zien wat voor partij het echt is.

FvD-leiders zijn openlijk racistisch en sexistisch. Daarbij roepen ze bijna letterlijk op tot geweld. Bijvoorbeeld:(1) “de realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja: overmand willen worden” (Baudet) ; (2) “Ik wil graag dat Europa dominant blank en cultureel blijft” (Baudet); (3) “Er is maar één parlementariër (…) en dat ben ik, die het rassenprobleem aan de orde heeft gesteld” (Hiddema); (4) “Als ik boer was geweest in die tijd, had ik me misschien ook kunnen laten overhalen tot een NSB-lidmaatschap (…) Moslims ondergraven de democratie” (Hiddema); (5) “Feministen zijn allemaal slonsjes, die een verklaring zoeken voor hun eigen armzaligheid” (Hiddema) ; (6) “Het is de schuld van de islam. Kom mij niet aan met de miljoenen vredelievende moslims in Europa, het kan me geen reeet schelen dat er ook aardige mensen bij die club horen, het is mooi geweest (…) We kunnen dit alleen winnen als we nu, eensgezind erkennen dat het oorlog is en dat de islam de vijand is.” (Nanninga); (7) “Ik begrijp het als bedrijven liever geen zwangere werknemers willen (…) Een werkgever heeft het recht om een vrouw af te wijzen, net als iemand met een hoofddoek.” (Ramautarsing). Zie hier voor de bronvermelding en nog meer uitspraken: https://valsepianobaudet.noblogs.org/ideeen/publieke-uitlatingen-en-cita... .

Bovendien heeft Baudet veel internationale contacten met extreem-rechtse organisaties en personen. Daaronder iemand die heeft beweerd dat “het zwarte ras de laagste intelligentie” heeft, “het witte ras uitsterft door rassenvermenging” en “Joden onzettend handig zijn in het uitbuiten van onze zwaktes.” Zie https://valsepianobaudet.noblogs.org/connecties/internationaal/ . In Nederland zijn er in ieder geval contacten tussen de FvD en neo-fascistische groepering Erkenbrand. Ook zijn er sterke aanwzijgingen dat er contact is (geweest) met de neo-nazi groepering NVU. Zie https://valsepianobaudet.noblogs.org/connecties/extreem-rechts-in-nederl... .

Je kan zeggen dat alle politieke partijen manipuleren, maar de FvD doet er nog een schepje bovenop. Wanneer ze worden aangesproken op wat ze hebben gezegd, zeggen ze dat ze het niet zo hebben bedoeld. Er wordt gebruik gemaakt van verwijzingen die de meeste mensen niet begrijpen, maar (bijvoorbeeld neo-nazi) insiders wel. De internationale connecties worden afgedaan als 'ik praat met iedereen', al gaat het hier om langdurige relaties en praten ze natuurlijk met niemand links van de VVD. De VVD is namelijk al te links! Wanneer dat allemaal niet werkt, kruipen ze in de slachtofferrol ('we worden gedemoniseerd!'). Tot slot maakten ze ook gebruik van 'Cambridge Analytica.' Dat was een bedrijf dat grote hoeveelheden data analyseerde van bijvoorbeeld Facebook-accounts, waarmee politici kiezers kunnen manipuleren. Cambridge Analytica bestaat niet meer, maar soortgelijke bedrijven wel. Zie https://valsepianobaudet.noblogs.org/strategie/beinvloeding/ .

Niet alleen de ideologie, maar ook de structuur van de FvD heeft op zijn minst fascistische trekken. 'Voor Democratie' blijkt dan ook een leugen te zijn. Toen in februari 2018 zes vooraanstaande leden kritiek hadden op het partijbestuur, werden die uit de partij gezet. Het is ook vrijwel onmogelijk het partijbestuur te vervangen: volgens de regels van de partij moeten dan tweederde van de 23.000 leden op een congres komen opdagen, en moet dan tweederde meerderheid ook voor een ander partijbestuur stemmen. Dat lukt natuurlijk nooit. Ook bij de jongerenafdeling is het Forum voor Dictatuur. Ook daar heeft het bestuur zichzelf benoemd en zijn ze met geen realistische mogelijkheid te vervangen. Zie https://valsepianobaudet.noblogs.org/organisatie/partijstructuur-landelijk/ & https://valsepianobaudet.noblogs.org/organisatie/jongerenafdeling-jfvd/ .

Oh ja, en mocht iemand denken dat de FvD voor 'het (witte) volk' is: de FvD is een partij voor de rijke witte elite en naait de armen van elke kleur. Dat viel met de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam al heel duidelijk te zien. Zie https://www.doorbraak.eu/apartheid-2-0-hoe-racisme-en-neo-liberalisme-fo... .

(PS: En nu dus nog meer reden om zaterdag naar de anti-racisme demonstratie te komen in Amsterdam, zie o.a. https://www.indymedia.nl/node/45677 )

Tags: anti-fascisme FvD Verkiezingen

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech