Fort Velsen gaat weer achter slot en grendel - voor speculatie en Ad Hoc!

Nieuws, gepost door: nn op 21/02/2019 02:06:17

Wanneer: 21/02/2019 - 18:10

Weer ontruiming voor speculatie en anti kraak!

De koop waarde in 2005 was 300.000 euro. Nu wil de eigenaar 25 keer zoveel. Het bedrag van 7,6 miljoen blijft dan ook een onrealistisch vraagprijs, vanwege de beperkte mogelijkheden door de status als rijksmonument, UNESCO werelderfgoed en historische waarde.


Wij betreuren de uitspraak van de rechter, de gevraagde voorziening moet worden geweigerd.

Met andere woorden, na jarenlange verpaupering gaat Fort Velsen weer achter slot en grendel.

Voor het eerst in 40 jaar had het fort een publieke functie, en zijn veel bezoekers langs geweest. Buurt bewoners, fort liefhebbers, vertegenwoordigers van het Programmabureau UNESCO Werelderfgoed van de provincie Noord-Holland, organisaties zoals Bond Heemschut, Stichting Menno van Coehoorn en de Stelling van Amsterdam en zelfs werknemers van voormalig sloopbedrijf Kruk B.V.

Ondanks de talrijke steun en positieve reacties uit zoveel diverse hoeken, gaan de deuren weer dicht. Nu kan de eigenaar het terrein weer jarenlang verwaarlozen tot aan een herbestemming.

Na de sloop van het Fort is niets meer gedaan aan investering of onderhoud. De koop waarde in 2005 was 300.000 euro. Nu wil de eigenaar 25 keer zoveel. Het bedrag van 7,6 miljoen blijft dan ook een onrealistisch vraagprijs, vanwege het rijksmonument en historische waarde. Het blijft aannemelijk dat dit nooit voor deze prijs verkocht zal worden.

Er wordt nu een anti-kraak bureau ingeschakeld om een nuttige invulling te voorkomen. Dat vinden wij jammer, zeker nu er van alles in gang is gezet om het monument te redden van verval. En blijft nu zeker gesloten voor publiek.
Wij betreuren het dat de eigenaar nooit op ons aanbod is ingegaan voor een tussentijds beheer van het Fort Velsen.

Wij hadden er grootste plannen mee, maar moet het terrein verlaten. Wel in een beter conditie dan het was. Opgeruimd en schoon.
Wij hebben laten zien dat ons initiatief beter is dan leegstand en verval. En hopen dan ook op een betere toekomst voor Fort bij Velsen!Wie: 
nn

Rechter gelast ontruiming Fort bij Velsen

De voorzieningenrechter in Haarlem heeft een vordering van de krakers afgewezen voor een verbod op de aangekondigde ontruiming.

https://www.ravage-webzine.nl/2019/02/21/rechter-gelast-ontruiming-fort-...Wie: 
nn

De fortkrakers mogen niet blijven. De voorzieningsrechter in Haarlem heeft besloten dat het gekraakte Fort bij Velsen mag worden ontruimd.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/240824/rechter-krakers-moeten-weg-uit-for...Wie: 
nn

Hierop is alles gebaseerd. Ieder initiatief zal daardoor zo vroeg mogelijk in de kiem worden gesmoord. Alles wat "anders" is moet verdwijnen. Alles in handen van dictator Geld en de zijnen.

"Wat houdt de nieuwe anti-kraakwet in?
Onder de nieuwe anti-kraakwet wordt kraken illegaal. Krakers riskeren maximaal een jaar celstraf. Wanneer zij als groep geweld gebruiken, kunnen ze zelfs twee jaar en acht maanden krijgen."

https://nos.nl/artikel/161305-wat-houdt-de-anti-kraakwet-in.html

En ze houden de boel olp scherp:

31 560
Voorstel van wet van de leden Ten Hoopen, Slob en Van der Burg tot wijziging van het Wetboek van Strafrecht, de Leegstandwet, en enige andere wetten in verband met het verder terugdringen van kraken en leegstand (Wet kraken en leegstand)

Nr. 48
MOTIE VAN DE LEDEN VAN TOORENBURG EN KOERHUIS
Voorgesteld 17 mei 2018

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

constaterende dat de Wet kraken en leegstand medio 2010 is aangenomen, waarmee de norm is gesteld dat het per 01-10-2010 simpelweg verboden is om te kraken;

constaterende dat de wet niet wordt gehandhaafd zoals is vastgesteld, waarmee de facto het kraakverbod wordt uitgehold;

overwegende dat het in een democratische rechtsstaat van groot belang is dat geldende wet- en regelgeving daadwerkelijk gehandhaafd wordt;

verzoekt de regering, te bewerkstelligen dat het kraakverbod in ere wordt hersteld,

en gaat over tot de orde van de dag.

Van Toorenburg

Koerhuis


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
!koekblik!
Foto: 


Wie: 
!koekblik!
Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech