8 februari demo Den Haag: bestuursrecht geen feest

Nieuws, gepost door: nn op 06/02/2019 02:08:54

Waar: Campus Den Haag van universiteit Leiden, Turfmarkt 99, Den Haag, Netherlands
Wanneer: 08/02/2019 - 19:53

Vandaag bestaat de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) 25 jaar. Dat is geen rede voor feest. Deze wet is in toenemende mate verworden tot een gedrocht waarmee bestuurders hun megalomane plannen bij de burger door de strot duwen. Zo zijn recent de slachtoffers van de extreme geluid terreur door de AWACS in Zuid-Limburg, met een aalmoes naar huis gestuurd en is de kunstenaarsgemeenschap ADM met deze AWB in de hand om zeep geholpen. Geen rede voor een feestje dachten we zo.


Gedurende het feestje van bestuurders zal een manifestatie plaats vinden bij de ingang van het campus Den Haag van universiteit Leiden. Daar zullen gedupeerden van de AWB laten zien en horen wat er allemaal veroorzaakt is door deze wet. Onder andere zal de geluidsoverlast waarmee navo AWACS vliegtuigen al 35 jaar Schinveld terroriseren, een onrecht dat recent met de AWB in de had, de zegen heeft gekregen van de Raad van Staten.

Iedereen die wel eens te lijden heeft gehad onder de AWB is van harte welkom. Heeft de burgemeester een snelweg door je tuin gelegd, een bos gekapt, een vliegveld of fabriek toegestaan, of op welke manier dan ook jouw hun megalomane plannen door de strot geduwd, kom langs!. En neem vooral je creativiteit mee om te laten zien en horen dat de Algemene Wet Bestuursrecht geen feestje verdient.

Meer info hierWie: 
nn

link werkt niet, deze wel https://www.facebook.com/events/266459790917586Wie: 
nn

Demonstratie AWACS Den Haag verboden
Rechter doet vrijdag voor 12 uur uitspraak

Burgemeester Pauline Krikke heeft vandaag een demonstratie die voor vrijdag gepland staat, verboden. Bij deze demonstratie wordt het geluid van een overvliegende AWACS afgespeeld, net zo hard als dat in de speeltuin in het Zuid Limburgse Schinveld klinkt: 113,7 dB(a). Regen dit besluit is bezwaar gemaakt en een Voorlopige Voorziening aangevraagd. De rechter laat morgen, uiterlijk om 12 uur, weten of alles door kan gaan. “Kennelijk genieten de bewoners van Den Haag meer bescherming dan in Zuid Limburg.”

De demonstratie is gericht tegen de viering van 25 jaar Algemene Wet Bestuursrecht. Deze wet, die ooit bedoeld was om de burger tegen de overheid te beschermen, wordt in toenemende mate misbruikt om de overheid te beschermen, zelfs wanneer dit tot onaanvaardbare mensenrechten schendingen lijdt. Recent sprong de ontruiming van de kunstenaarsgemeenschap ADM in het oog, waar zelfs twee nood maatregelen van de VN genegeerd werden. Een ander voorbeeld is Zwarte Piet, waar burgemeesters zich verschuilen achter een uitspraak van de Raad van Staten om, ondanks het racisme toch een vergunning te verlenen. Een treurig dieptepunt in 25 jaar AWB is een recente uitspraak van de Raad van State in de AWACS zaak, die alles bij elkaar 7 jaar heeft moeten duren. Geen enkel probleem vind de Raad, net als dat de extreme geluidsoverlast kennelijk geen enkel probleem is.

“Als 113,7 dB(a) geen probleem is in Zuid Limburg, dan ook niet in Den Haag.” De demonstratie vind plaats voor de deur van de campus Den Haag van de universiteit Leiden, aan de Turfmark 99 in Den Haag. Daar wordt vanaf 13:00 uur de 25ste verjaardag van de AWB ‘gevierd’ door allerlei BoBo’s. Die mensen moeten weten dat de AWB geen feestje waard is. “Daarom gaan wij de bezoekers onderwerpen aan dezelfde geluidsterreur die mensen in Zuid Limburg ondergaan met dank aan de AWB. De vraag of dat duur gaat ligt, ironisch genoeg, in handen van de bestuursrechter.”Wie: 
nn

Ook rechter verbied AWACS demonstratie
Burgemeester bewijst failliet AWB

Vandaag wordt op de Turfmakt 99 in Den Haag het 25 jarig bestaan van de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) gevierd. Deze wet, ooit bedoeld om de burger te bescherming tegen onrechtmatige overheidsoptreden is verworden tot een gedrocht, dat enkel nog die zelfde overheid beschermt. Daarom was een demonstratie aangekondigd om de ‘feestvierder’ letterlijk te laten horen wat de AWB te weeg brengt; onvoorstelbaar AWACS lawaai, tot 113,7 dB(a), in het Zuid Limburgse. “Vandaag laat de rechter precies zien wat er mis is met de AWB, demonstreren wordt onmogelijk gemaakt.”

“Gisteren nam de burgemeester een bestuursrechtelijk besluit, die de bestuursrechter vandaag bevestigde, een demonstratie tegen de Algemene Wet Bestuursrecht verbiedt. Een typisch gevalletje Wij van WC eend adviseren WC eend.” Dit laat precies zien wat er mis is met de AWB. De kritiek van op deze wet is niet van de lucht. Alleen dit jaar al verschenen er twee vernietigende publicaties in het Nederlandse Juristen Blad (NJB), dè vak literatuur van juristen. En niet geschreven door de minste: Advocaat generaal professor De Bock op 11 januari en emeritus hoogleraar bestuursrecht professor meester A.Q.C. Tak op 25 januari. En het is niet voor niets dat de deskundigen al tijden heel hard aan de bel trekken. Het lijkt er helaas op dat we hun taal niet verstaan, dus laat ik het duidelijke zeggen: “Als burgers geen effectieve mogelijkheid meer hebben om hun overheid te controleren of corrigeren als dat nodig is, dan leef je niet meer in een rechtstaat.”


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech