Arrestatie Team oefent op krakers

Nieuws, gepost door: nn op 31/01/2019 01:09:21

Waar: Krakelingweg 19, Zeist, Netherlands
Wanneer: 31/01/2019 - 20:18

Sinds afgelopen weekend is er een nieuw pand in Zeist gekraakt. Diep verscholen in de bossen, ligt dit oude boeddhistische centrum aan de Krakelingweg 19. Het pand staat al ruim twee jaar leeg en de conditie ervan ging hard achteruit.

Voor het weekend hebben wij onze intrek genomen en dit afgelopen zondag aan de politie kenbaar gemaakt. Die hebben de eigenaar geïnformeerd en direct dezelfde dag nog een brief gestuurd namens de officier van justitie met aanzegging tot ontruiming. Met de eigenaar hebben we inmiddels goed contact en proberen we afspraken te maken over het gebruik van het pand.Ineens kwamen er gister zeven zwarte Volkswagens het terrein op. Er stapte grote mannen uit, allemaal in het zwart gekleed met wapenstokken. Één van de mannen liet zijn badge zien en zei dat ze van het Arrestatie Team (AT) van de politie waren, en dat ze hier kwamen om te trainen met toestemming van de eigenaar. We legden ze uit dat het pand nu in gebruik is en dat de officier daarvan op de hoogte is. Als ze naar binnen wilden, zouden ze eerst op de uitspraak van een rechter moeten wachten. Daarop kregen we alleen maar korte, dreigende, antwoorden als ‘je woont hier niet, betaal je er dan voor?’ en ‘we gaan hier trainen vandaag, met of zonder jullie toestemming, we komen er wel in’. Er werden ID’s gevorderd, ookal legden we ze uit dat deze mensen hier wonen en er sprake is van huisvrede.

Inmiddels had het AT contact met de reguliere politie, die twee arrestanten mee kwamen nemen die zich niet wilden identificeren. Toen een van de aanwezigen begon te filmen escaleerde de boel. Hij werd ruw weggetrokken door de leden van het Arrestatie Team en de camera werd half verbrijzeld. Ook werd er een ruit ingeslagen door een van de AT’ers om een deur te openen. Tot zijn teleurstelling kwam deze man er achter dat deze deur goed gebariccadeerd was.

De reguliere agenten reden weg met twee arrestanten. Toen een andere persoon begon te filmen werd deze ook met ruwe kracht vastgepakt en heen en weer gesmeten, waardoor hij bijna in een grote vuurschaal belande, wat zeker gebeurd zou zijn als er geen andere omstanders hadden ingegrepen. Daarop reageerde het AT team met flink geweld. Er werden mensen op hun hoofd geslagen, met grof geweld op de grond gesmeten en iemand werd aan zijn haren mee getrokken. “Op de grond blijven kankermongool, anders ik sla je tanden uit je bek”, en soortgelijke uitingen werden meerdere keren door de AT’ers geroepen.

Toen iemand zich tegen zijn eigen mishandeling verzette, werd er vol op zijn hand getrapt en werd hij mee achter de grijze Volkswagen bus getrokken, waar hij nog een paar klappen in het gezicht kreeg.

Eindelijk begreep het AT team dat ze toch niet naar binnen konden en dat het einde ‘oefening’ was. Daarmee zeiden ze dat hun training ‘een beetje in het water was gelopen’, maar dat ze ‘ons volgende week weer zouden zien’.

Tags: arrestatieteam geweld krakers

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech