Belangrijke ontwikkelingen rond de extreem-rechtse demonstratie op 28-10-2018

Nieuws, gepost door: Laat Ze Niet Lopen! op 20/10/2018 10:02:37

Wanneer: 20/10/2018 - 13:39

De afgelopen dagen zijn er een aantal belangrijke ontwikkelingen rond de demonstratie van het extreem-rechtse Identitair Verzet die zij gepland hebben door de Haagse Schilderswijk. Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet.

Burgemeester verplaats demonstratie naar Koekamp.
Posters
Twee dagen geleden heeft de burgemeester van Den Haag besloten om de demonstratie van Identitair Verzet te verplaatsen van de Schilderswijk naar de Koekamp bij het Centraal Station in Den Haag. Dit heeft ze volgens haar gedaan omdat de oproep van Laat Ze Niet Lopen steeds meer circuleert in de Schilderswijk en daarbuiten. Ook stelt ze dat jongeren in de wijk zich aan het organiseren zijn en uit zijn op een confrontatie met extreem-rechts.

Identitait Vezet heeft gister bekend gemaakt zich niet neer te leggen bij het besluit van de burgemeester en naar de rechter te stappen om het daar te laten toetsen. Deze rechtszaak zal aankomende week dienen. Dat extreem-rechts dus niet naar de Schilderswijk komt is dus nog onzeker, dit hangt van de uitspraak van de rechter af en de reactie van extreem-rechts daarop. Daarom gaan wij er vanuit dat de mogelijkheid dat extreem-rechts hun haat komt verspreiden in de Schilderswijk nog erg groot is. Daarom hebben wij besloten om vol in te zetten op de mobilisatie van mensen in de Schilderswijk net zoals wij de afgelopen weken gedaan hebben. Ook roepen wij iedereen op om op 28 oktober naar de Schilderswijk te komen en samen de racisten te stoppen.

Meer tegenprotest
Siorh oproep
Niet alleen Laat Ze Niet Lopen roept op tot tegenprotest. Ook het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH) maakt zich ernstige zorgen over de komst van Identitair Verzet naar Den Haag. Daarom roept het SIORH op voor een tegendemonstratie. De verzamelplek van deze demonstratie wordt nog bekend gemaakt. Hier kan je hun oproep vinden: link
Ook de As-Soennah moskee waar extreem-rechts voor de deur wil eindigen roept op om ter beveiliging van de moskee, bij de moskee aanwezig te zijn en een haag te vormen om de moskee heen. Deze oproep zijn zij nu aan het verspreiden.

Laat Ze Niet Lopen
Laat Ze Niet Lopen staat zeker niet kritiekloos tegen over de As-Soennah moskee maar ziet de acties van Identitair Verzet als een pure, fascistische provocatie jegens elke moslim, mensen met een culturele moslim achtergrond en jegens elke inwoner van de Schilderswijk. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen de extreem-rechtse demonstratie en zelf actie te ondernemen tegen de komst van allerhande racisten, fascisten en neo-nazi's. Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere nazi demonstraties zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen de ruimte voor racisme zo klein mogelijk te maken.

Houd voor meer informatie en updates www.laatzenietlopen.nl in de gaten. Ook kan je Laat Ze Niet Lopen volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in een infostructuur met kaarten van de omgeving en de laatste informatie.

Samen stoppen we de extreem-rechtse demonstratie!

http://www.laatzenietlopen.nl


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech