Riffijnse activist Imad is vermoord door het regime van Mohamed VI

Nieuws, gepost door: nn op 29/06/2018 06:09:18

Wanneer: 29/06/2018 - 19:54

Ontwikkelingen over de doodsoorzaak van Riffijnse activist Imad El Attabi

De 22 jarige Imad El Attabi zou getroffen zijn door een metalen object in zijn hoofd tijdens de demonstratie van 20 juli 2017 in Al-Hoceima. Hij werd op 21 juli 2017 naar het militaire ziekenhuis in Rabat gebracht waar hij volgens advocaat El Bouchattaoui al klinisch dood was. De familie van Attabi zou door de Marokkaanse hoge ambtenaren onder druk zijn gezet om niet met de pers te praten.

Advocaat Abdessadak El Bouchattaoui, raadsman van de familie El Attabi, publiceerde op zijn Facebookpagina röntgenfoto’s van de hersenen van Imad El Attabi. De röntgenfoto’s kreeg hij toegestuurd via WhatsApp op 21 juli 2017 om 13:49 met woorden “een kogel in de hersens gisteren”. De advocaat kreeg ook een verklaring van een arts over Attabis toestand van de spoedeisend hulp van Mohamed V ziekenhuis in Al-Hoceima toegestuurd.

Op 8 augustus 2017 werd Imad El Attabi officieel dood verklaard. Na veel getouwtrek met de Marokkaanse centrale overheid konden de mede-activisten van Imad gezamenlijk afscheid van hem nemen. Duizenden mensen hebben op 9 augustus 2017 in Al-Hoceima massaal afscheid genomen van Imad El Attabi.

Bij sommige aanwezigen heerste twijfel of het lichaam van Imad daadwerkelijk in de kist lag die ze hebben begraven in Iyyar Azegwagh, een naburig plaatsje bij de stad Al-Hoceima. De reden voor deze twijfel is het verbod van de overheid om de kist met het lichaam van El Attabi te openen en het verbod om inzage te krijgen in zijn medisch dossier zonder toestemming van de officier van justitie. Zijn familie is in afwachting van de definitieve doodsoorzaak.

Volgens El Bouchattaoui is het onderzoek naar de dood van El Attabi in de doofpot gestopt, want de procureur van de koning in Al-Hoceima heeft niet gereageerd op de verzoeken en klachten die de advocaat heeft ingediend. Na tien maanden heeft El Bouchattaoui geen reactie gekregen. Erger nog, een van de getuigen in de zaak El Attabi werd opgepakt en veroordeeld tot celstraf.

Abdelhaq Al Fassehi bijnaam ‘Tchiba’ uit Bentayeb in de regio van Nador is getuige van de dood van Imad El Attabi. Al Fassehi reageerde op een oproep van El Bouchattaoui die zocht naar getuigen van de moord op El Attabi, en heeft telefonisch contact opgenomen met El Bouchattaoui. De Marokkaanse geheime dienst heeft dit gesprek onderschept doordat de advocaat werd afgeluisterd. Abdelhaq Al Fassehi werd door de politie opgeroepen om te getuigen in de zaak El Attabi en eenmaal aangekomen bij het politiebureau werd hij gearresteerd en beschuldigd van het plegen van misdrijven en veroordeeld door de rechtbank tot 12 jaar celstraf. De veroordeling op Abdelhaq Al Fassehi was bedoeld om niet te kunnen getuigen in de zaak van Imad El Attabi en om de rest van de getuigen af te schrikken.

Nabil Achahbar is een andere getuige in de zaak El Attabi die vanaf 2017 vastzit. Zijn familie staat onder zware druk van de Marokkaanse autoriteiten. De familie mocht niets vertellen over hun zoon, ook niet over de locatie van zijn verblijfplaats waar hij wordt vastgehouden.

bron: https://medium.com/@adraghedu/ontwikkeling-over-de-dood-van-riffijnse-ac...

Tags: Rif

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech