Mailtje aan komediant Rob Scheepers die deportaties grappig vindt

Opinie, gepost door: Joke Kaviaar op 22/06/2018 06:01:38

Aan: info@robscheepers.com - Onderwerp: Stop met Stand-up Politics!

Rob Scheepers,

Met je medewerking aan Klaas Dijkhoffs Stand-up Politics aanstaande maandag 25 juni in Veldhoven verleen je legitimiteit aan mensonterend 'vreemdelingen'beleid. Zou je ook met Trump op een podium grappen gaan staan maken over kinderen die van hun ouders worden gescheiden? Zoveel beter doet Nederland het niet. De verschillen zijn slechts cosmetisch.

In Nederland worden gezinnen met kinderen om zes uur 's ochtends van hun bed gelicht. In Nederland worden kinderen, weliswaar samen met hun ouders, opgesloten in een gezinsgevangenis die eufemistisch gesloten gezinsvoorziening wordt genoemd. Dit samenzijn staat echter onder grote druk en stress. Doel: hun deportatie. Middelen: (dreiging van) geweld, boeien en knevelen. Niet zelden worden op het moment van deportatie kinderen van ouders gescheiden om de medewerking van de ouders af te dwingen en zien ze elkaar op het vliegveld van het land van bestemming pas weer terug. Dit gaat ook over deportaties naar landen als Afghanistan. En daar wil jij dus samen met Klaas Dijkhoff lollig over gaan doen. Dat is schandalig neo-koloniaaal en racistisch apartheidsbeleid in een grappig jasje gieten om het licht verteerbaar te maken. Misselijker kan het niet. Maar hee, grappig zijn is natuurlijk veel belangrijker dan je er druk over maken, niet?

Er zijn nog veel meer voorbeelden te noemen van de misselijkheid van het beleid van de opeenvolgende regeringen en hun ministers en staatssecretarissen die over het lot van vluchtelingen beschikten en beschikken. Het opsluiten en deporteren van gezinnen met kinderen is echter wel de meest flagrante mensenrechtenschending van allemaal, evenals het deporteren van mensen naar landen die ronduit gevaarlijk zijn. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Dijkhoff wil daar nu ook nog bestaansonzekerheid voor mensen die wel asiel gekregen hebben aan toevoegen. De vluchteling wordt zo permanent een tweederangs burger. Een 'untermensch' zonder kansen en zonder recht op bestaan. Leuk joh!

Ik doe met dit schrijven een dringend beroep op je om je medewerking aan Stand-up Politics in te trekken. Laat politiek het vieze spelletje zijn dat het is en wordt geen verlengstuk ervan. Laat jezelf niet gebruiken als een marionet, een stuk speelgoed, een verkooptruc. Doorzichtiger kan het niet.
Als je dat niet wilt zien en hiermee jezelf hoopt te verkopen, ben je geen haar beter dan de hele rij politici die carriere maken over de ruggen van vluchtelingen, en die zichzelf daarmee willen meten met populisten en extreem rechtse nationalisten als Baudet en Wilders. Uiteindelijk worden zij net als hen. En jij dus ook. Ongetwijfeld heb je deze stunt allang als acceptabel aan jezelf verkocht, maar er is geen neutraliteit in het spelen van het verlengstuk van Dijkhoffs VVD en hun krepeerpolitiek. En comedy is het al helemaal niet.

Groet, Joke Kaviaar

Joke Kaviaar, 21 juni 2018


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech