Pegida wil demonstreren in de Schilderswijk.

Nieuws, gepost door: AFA Den Haag op 05/06/2018 06:12:49

Wanneer: 05/06/2018 - 10:59

Het extreem-rechtse Pegida Nederland heeft aangekondigd aanstaande vrijdag te willen protesteren voor de deur van de As-Soennah moskee in de Haagse Schilderswijk. Ze willen hier, tijdens de ramadan, terwijl het avondgebed bezig is varkensvlees barbecueën.


De burgemeester van Gouda en Utrecht verbood de actie van Pegida maar in Den Haag is de gemeente tot nu toe stil. De As-Soennah moskee kwam zelf met een verklaring waar onder andere dit te lezen viel:

“Wij willen onze zorgen uiten over de provocaties van Pegida. De situatie is dermate beladen en risicovol dat wij als moskee niet kunnen garanderen dat alles rustig verloopt.”

Anti-Fascistische Actie (AFA) Den Haag staat zeker niet kritiekloos tegen over de As-Soennah moskee maar ziet de acties van Pegida bij meerdere moskeeën als een pure, fascistische provocatie jegens elke moslim, mensen met een culturele moslim achtergrond en jegens elke inwoner van de Schilderswijk. Dat Pegida onder leiding van de Duitse wapenhandelaar Edwin Wagensveld naar Den Haag wilt komen vinden we niet te toleren.

AFA Den Haag roept niet op tot een specifieke actie onder meer omdat Pegida vaker niet kwam opdagen of in zeer kleine getale. We willen we via deze weg mensen informeren over de plannen van Pegida zodat mensen zelf een afweging kunnen maken wat ze hier mee willen doen. Elke autonome actie tegen fascistische groepen, in wat voor vorm dan ook, juichen we altijd toe. Mochten er ontwikkelingen zijn zullen we meer informatie publiceren via onze website, Facebook en Twitter.

Wees alert!Wie: 
AFA Den Haag

Pegida mag niet demonstreren bij Haagse moskee

DEN HAAG - Anti-islambeweging Pegida mag vrijdag alleen demonstreren op de Haagse Koekamp, tegenover het Centraal Station. Dat heeft burgemeester Pauline Krikke besloten. Pegida wilde voor de as-Soennah moskee aan de Fruitweg een barbecue houden, maar de burgemeester is bang voor ernstige verstoringen van de openbare orde en daarom heeft ze dat verboden.
Geschreven door
Anniek Enthoven Anniek Enthoven
Politie- en rechtbankverslaggever

Pegida demonstreert tijdens de vastenmaand ramadan in vijf gemeenten, waaronder Gouda en Den Haag. Het plan was om in alle gemeenten een speenvarken te roosteren voor een moskee. In Utrecht werd de demonstratie voor de Ulu-moskee verboden en kregen de demonstranten een andere locatie aangewezen. Pegida besloot uiteindelijk van de demonstratie in Utrecht af te zien.

Ook in Arnhem en Gouda is de anti-islambeweging niet welkom op de plek die Pegida had uitgekozen. In Gouda mag Pegida woensdag demonstreren achter de Agnietenkapel. In Rotterdam mag de beweging donderdag wel voor de Laleli-moskee gaan staan. In Den Haag mag er tussen 20:30 en 22:00 uur gedemonstreerd worden op de Haagse Koekamp. 'Demonstreren is een grondrecht dat we in Den Haag hoog achten', zegt burgemeester Krikke.
Pegida: we komen, maar meer zeggen we niet

Voorman Edwin Wagensveld van Pegida zegt tegen Omroep West dat hij al eerder verwachtte dat hun protest verboden zou worden. 'Dat wist ik drie weken geleden al, toen ik de aanvraag indiende', laat hij weten. Een verplaatsing naar de Koekamp ziet hij niet zitten. 'Dan gaat de burgemeester daar alleen staan, denk ik.' Hij noemt het belachelijk dat de demonstratie bij de moskee verboden is door de Haagse burgemeester. 'Ongelooflijk dat het grondrecht op demonstreren is vervallen nu Nederland bezet is door de islam. Normaal demonstreren voor een gebouw, tegen de moskee, de gewapende jihad, vrouwenbesnijdenis en ook nog eens subsidie van de staat... dat moet toch kunnen?'

Wagensveld zegt dat Krikke is gezwicht voor dreigingen vanuit de moslim-gemeenschap en zegt niet te begrijpen waarom zijn demonstratie wordt verboden, maar de dreigers niet worden aangepakt. Volgens hem laten de Pegida-aanhangers zich niet zo maar door het verbod tegenhouden. 'Den Haag heeft veel moskeeën. We komen zeker, maar waar, wanneer en hoe we gaan opduiken dat ga ik u niet vertellen. Ik heb geen zin in kat- en muisspelletjes.'

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3644095/Pegida-mag-niet-demonstreren-bi...Wie: 
Anti-Fascistische Fotografie Actie (AFFA)

Het extreemrechtse Pegida Nederland is drie jaar naar haar oprichting een wegkwijnend clupje van veelal seniore racisten aangevoerd door de extreemrechtse geweldpleger en belastingfraudedeur Edwin Wagensveld (Bastheim, Duitsland). Ed der Hollander die samen met de Rotterdamse zionist Raffie Chohan Pegida Nederland wilde uitbouwen tot een anti-Islam beweging maar inmiddels niet meer verder komt dan het organiseren van minuscule provocerende racistische demonstraties en manifestaties.

En de volgende extreemrechtse types lopen - als laatsten - nog achter Edwin Utrecht aan.

Foto 1. Ton de man van Helena Cevetano (Arnhem).
Foto 2. Beide mannen zijn vaste Pegida Nederland demonstranten.
Foto 3. Piet Koremans (Nieuwegein).

Foto: 


Wie: 
Anti-Fascistische Fotografie Actie (AFFA)

Foto 4. V.l.n.r. Bertie, Koos Roegholt (Leiden) ook actief bij Nederlandse Volks-Unie manifestaties, Tommie Hendriks (Utrecht) was ook aanwezig bij de mislukte Dutch Defense League demonstratie in Rotterdam. https://www.indymedia.nl/node/28228
Foto 5. Astrid Bello (Tiel) regelde voor Pegida Nederland de trekker-opleggercombinatie - die dienst deed als podium - voor de Pegida demonstratie in Enschede die aangekondigd werd als grootste naoorlogse neonazi-demonstratie.
Foto 6. V.l.n.r. Helena Cevetano (Arnhem) op de rug gezien Bertie, in groene trui Koos Roegholt (Leiden) en geheel links met witte tas Herman Boon (Hengelo, Overijssel)

Foto: 


Wie: 
Anti-Fascistische Fotografie Actie (AFFA)

Foto 7. Tom Polling (Den Haag)
Foto 8. Rechts in de zwarte jas en licht bruine / grijze haren Frederik Jan Roebersen (Monnickendam) is één van de vele Pegida Nederland rechtsextremisten die ook bij activiteiten van de neonazistische politieke partij de Nederlandse Volks-Unie (NVU) opduikt. Roebersen was ondermeer aanwezig bij de NVU manifestatie gedurende de nationale Sinterklaasintocht in Maassluis.
Foto 9. Popke van der Woude (Sneek).

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech