Oproep: Forum voor Democratie lezing verstoren, 25 mei (Amsterdam)

Nieuws, gepost door: nn op 23/05/2018 05:04:48

Wanneer: 23/05/2018 - 14:47

Aankomende vrijdag, 25 mei, hoopt cultureel debatcentrum De Rode Hoed om 19.30 haar deuren te openen voor de eerste officiële lezing die georganiseerd wordt door het Renaissance Instituut.

Het Renaissance Instituut is het recent opgerichte ‘Wetenschappelijk Bureau’ van Forum voor Democratie. Onder deze noemer wil FvD niet alleen zomer- en winterscholen, conferenties en lezingen organiseren, maar ook jonge onderzoekers, documentairemakers en journalisten subsidiëren. Fascisten proberen – zo staat te lezen in de geschiedenisboeken – ‘hun doel te bereiken door middel van indoctrinatie via pers, radio, film, onderwijs en jeugdorganisatie; intimidatie en terreur; geheime politie; concentratiekampen; knokploegen en partijdige rechtspraak.’ Gezien het gedachtegoed van FvD is het gerechtvaardigd om door deze lens naar hun Renaissance Instituut kijken.

Forum voor Democratie brengt jongeren namelijk gericht bij elkaar op fancy locaties en leert hen vervolgens onder het genot van een drankje dat witte mensen en culturen superieur zijn, dat Nederland ontdaan moet worden van ‘kwaadwillende, agressieve elementen’ en dat vrouwen als hoeksteen van het gezin achter het aanrecht horen. Dit alles in een sausje van ‘beschaving’ en ‘wetenschap.’ We moeten niet lijdzaam afwachten om te zien hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Fascisme moet je smoren voordat het de kans heeft tot volle bloei te komen. Onder andere door het zo ontoegankelijk mogelijk te maken.

Het is dan ook niet goed te praten dat de Rode Hoed ervoor kiest willens en wetens, ondanks vele bezorgde e-mails en telefoontjes, haar ruimte te verhuren aan de fascisten van Forum voor Democratie. Iedereen die ervoor kiest deze groep een podium te geven – of dit nu uit ideologische, onverschillige of commerciële overweging is – draagt bij aan de verspreiding en normalisering van fascisme en maakt zo van zichzelf een doelwit.

Mocht de Rode Hoed vastbesloten blijven dit evenement te laten doorgaan dan zien wij ons genoodzaakt om met een gepaste reactie te komen en de lezing te verstoren. Jij ook? Sluit je dan spontaan aan bij de noisedemo of een van de andere tegenacties die vrijdagavond aan de Keizersgracht 102 gaan plaatsvinden, of ga ook over tot autonome actie! FCK FVD.Wie: 
nn

Aangezien er verder geen informatie wordt gegeven over waar en wanneer van die geluidsdemo, volgens mijn info: 19.30u, Keizersgracht 100-104

Ook een makkelijke manier om ze te laten weten dat dit geen goed idee is, is door ze een mailtje te sturen naar info@derodehoed.nl en receptie@derodehoed.nl .

Als je te lui bent om nog zelf iets te verzinnen, kan je ook dit copypasten;
"Ik heb gehoord dat Forum voor Democratie vrijdag 25 mei as in de Rode Hoed een bijeenkomst wil houden. Ik maak mij ernstig zorgen dat uw instelling hierdoor racisme en sociale uitsluiting verergerd. Dat u de ruimte biedt aan zo'n (proto-)fascistische groep valt vreemd te noemen, aangezien u zegt te streven naar 'verkennende en verbindende debatten waarin tegenstellingen worden overbrugd en nieuwe inzichten ontstaan.' In plaats daarvan geeft u praktische ondersteuning en ruimte aan een groepering die juist het tegenovergestelde nastreeft. Word geen kweekvijver voor racisme. Bied het FvD geen podium!"Wie: 
nn

Hier een uiteenzetting: http://socialisme.nu/blog/nieuws/53382/de-bruine-renaissance-van-thierry...

Er zweeft ergens ook nog een blog rond (volgens mij gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen??), maar die kon ik zo snel niet vinden.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
De Valse Piano van Thierry Baudet

De genoemde website is deze:
https://valsepianobaudet.noblogs.org/

De makers verzamelen informatie en houden zoveel mogelijk de actualiteit bij.Wie: 
nn

de event van Fvd hiervan:
Brexit. Opportunities for Britain and the Netherlands
https://www.facebook.com/events/208977453204133/

en de volgende is ook in A'dam: 1 juni, met hun eigen kantoor als lokatie (vooralsnog)
Cultuurmarxisme: Er waart een spook door Europa
https://www.facebook.com/events/864155737109399/

Om op de hoogte te zijn van verder te hinderen bijeenkomsten van dit tuig:
Renaissance Instituut:
https://www.facebook.com/renaissanceinstituut/
website: https://donotlink.it/http://renaissanceinstituut.nl/Wie: 
nn

over de spreker Dan Hannan:

https://www.theparliamentmagazine.eu/articles/news/dan-hannan-slammed-de...

Dan Hannan slammed for denying link between huge rise in racist attacks in UK and Brexit

Leading Eurosceptic MEP Dan Hannan has come under fierce attack after dissociating the Leave camp from a huge rise in racist attacks in Britain since last week's UK referendum result.

(...)

In a CNN debate on the issue on Monday, Hannan, an ECR group deputy and one of the leading Leave campaigners, fiercely denied that the rise had anything to do with the Leave campaign.

When it was pointed out that the Leave camp had made migration and immigration central planks of their call for the UK to leave the EU and asked if the incidents were connected to this, Hannan said, "This apparent increase in racist attacks in the UK has nothing to do with our campaign. You will always get people who do these sorts of things."

(...)

Amel Yacef, new ENAR chairman, said, "Xenophobic and racist discourses were part of the campaign in the run-up to the referendum. These latest incidents show that political hate speech can escalate into real life and have a very tangible and destructive effect on minority communities in the UK.Wie: 
Joke Kaviaar

Goed, ik wilde dus de Rode Hoed een mail sturen, maar de mail kwam undeliverable terug. Zit hun mailbox vol? Hebben ze de boel maar even dichtgegooid omdat er zoveel mail binnen kwam? Ik heb het nu maar op hun facebookpage gezet en in hun messagebox op facebook. Dit is de tekst:

Onderwerp: geen podium voor extreem rechts discours

LS.

Morgen, vrijdagavond 25 mei, geeft u een podium aan het Renaissance Instituut van Forum voor Democratie met een lezing van Dan Hannan, een van de architecten van Brexit. Het is niet geheel toevallig dan Thierry Baudet en Hannan elkaar gevonden hebben. Vreemdelingenhaat en racisme maakten een belangrijk onderdeel uit van de campagne van Dan Hannan voor de 'Leave vote' voor het Brexit referendum. Dit leidde na de uitslag voor Brexit tot een explosie van racistisch geweld. Hannan ontkende elk verband. Dit is de man die bij u in de Rode Hoed komt spreken. E.e.a. is onder meer hier terug te vinden: https://www.theparliamentmagazine.eu/articles/news/dan-hannan-slammed-de...

Zijn discours is identiek aan het discours van Baudet en de zijnen. Behoeft dat nog uitleg? Ik verwijs naar deze website, zodat u zelf informatie kunt vergaren over de haat die u in huis haalt: https://valsepianobaudet.noblogs.org. Het mag echter intussen wel verondersteld worden bekend te zijn wat voor lieden Baudet en de zijnen zijn. Zo niet, dan heeft u onder een steen geleefd.

Het Renaissance Instituut wordt geleid door voorzitter Paul Cliteur. Berucht is – of zou moeten zijn – een debat in januari 2017 in De Balie waar hij aan meedeed, en waarin doodleuk werd gekeuveld over hoe hard moslims zouden moeten worden aangepakt – een harde aanpak is kennelijk volgens deelnemers aan het gesprek noodzakelijk. Eén van de gespreksdeelnemers: Paul Cliteur. Hij keuvelde gezellig mee. Zie onder meer: “Transcriptie van gedeelte van balie-debat: ‘Waarom haten ze ons eigenlijk? ‘ Republiek Allochtonië, 3 februari 2017,
http://www.republiekallochtonie.nl/blog/achtergronden/transcriptie-van-g... en Roelf Jan Duin, “Uitspraken over moslims tijdens balie-debat mogelijk strafbaar”, Parool, 25 januari 2017, https://www.parool.nl/amsterdam/-uitspraken-over-moslims-tijdens-debat-i...

In een artikel voor het Nederlands Juristen Blad NJB pleitte hij eens voor het ontnemen van democratische rechten aan ‘extremisten’ – en dat waren steeds ‘extremisten’met een moslim-achtergrond (over het ontnemen van democratische rechten aan extremisten met hakenkruizen hoor je hem opmerkelijk weinig). Hij sloot dat stuk af met: “We zijn toe aan een revisie van ons wettelijk kader ter bescherming van onze democratie. En uitgangspunt moet zijn: wie komt om de democratie te ondermijnen, kan niet van diezelfde democratie profiteren.” De ondermijners komen bij hem, heel tekenend, van buitenaf. Zie Paul Cliteur, “Herbezinning op wetelijk kader ter bestrijding van anti-democratische bewegingen is nodig”, NJB, 2017, pag. 1890, met eronder een weerlegging door Jan Brouwer en Jon Schilder, en daar weer een antwoord op van Cliteur, http://www.njb.nl/blog/herbezinning-op-wettelijk-kader-ter-bestrijding.2...

Ik doe een dringend beroep op u niet mee te werken aan het normaliseren van racisme en vreemdelingenhaat. Met het geven van een podium aan Forum voor Democratie, hun Renaissance Instituut en Dan Hannan legitimeert u hun gedachtengoed. U denkt misschien dat het iets te maken heeft met vrijheid van meningsuiting. Maar wanneer die 'mening' regelrecht racisme en geweld oproept, en dit ontkend, gebagetelliseerd en aangemoedigd wordt, heeft dat met vrijheid van meningsuiting niets van doen, en al helemaal niet met vrijheid in het algemeen.

Cancelt u dus de bijeenkomst morgen van het Renaissance Instituut in de Rode Hoed. Ik kan deze overigens op uw website niet in de agenda zien staan. Een teken aan de wand. Begreep u al dat u dit beter niet aan de grote klok kon hangen? Geef Baudet en de zijnen geen ruimte hun gevaarlijk discours verder te verspreiden. Racisme is niet normaal, het is geen mening, het is een misdaad. En daaraan werkt u toch niet mee?

Groet, Joke Kaviaar, schrijfster en activiste


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech