CODE ROOD roept op tot massale burgerlijke ongehoorzaamheid tegen de gaswinning in Groningen

Nieuws, gepost door: Code Rood op 22/05/2018 05:10:31

Wanneer: 22/05/2018 - 20:09

[ENGLISH BELOW] CODE ROOD roept op tot massale burgerlijke ongehoorzaamheid tegen de gaswinning in Groningen en ter bescherming van onze collectieve toekomst. Rondom 28 augustus, ook bekend als Groningen Ontzet, trekken wij samen een grens. Vanuit Stad en Ommeland, Groningen én daarbuiten slaan we de handen ineen en geven wij een duidelijk signaal: alle aardbevingsschade moet worden vergoed en de gaskraan moet dicht!


[VIDEO]: Code Rood voor Groningen en het klimaat! (Youtube versie)
> Facebook versie hier

***** Klimaatkamp *****

Van vrijdag 24 augustus tot vrijdag 31 augustus zal er ook een klimaatkamp plaatsvinden. Hier kunnen wij ons goed voorbereiden op de actie. En er zal een gevarieerd programma zijn van workshops, trainingen en open discussies over de gaswinning en een fossielvrije samenleving. Met ’s avonds natuurlijk kampvuur en muziek. Je kan op het kamp blijven overnachten of een dagje langskomen.

***** Stop de sloop van Groningen en stop de klimaatcrisis *****

Er is geen tijd te verliezen. Terwijl het klimaat nu al zichtbaar verandert en de politiek de uitstoot van broeikasgassen steeds nieuwe records laat breken bouwen wij aan een strijdvaardige beweging die een stap verder durft te gaan. Wij komen in actie en roepen iedereen op om zich aan te sluiten. Wanneer wij de handen ineen slaan kan de macht van de fossiele brandstoffen industrie doorbroken worden!

Facebook evenement voor het kamp en de actie

***** Doe mee! *****

Ervaring is niet noodzakelijk, iedereen kan een belangrijke bijdrage leveren! Hier onder vind je een overzicht van de aankomende actietrainingen, info-avonden, de 7e actieconferentie en de verschillende werkgroepen en hoe je daar aan kan bijdragen. Hier kun je je abboneren op onze digitale nieuwsbrief.

***** Actietrainingen *****

16 juni (Groningen Stad): Facebook
>>> Er zullen de komende tijd nog meer actietrainingen aangekondigd worden via code-rood.org en Facebook <<<

***** Info avonden *****

Kom naar een van de volgende bijeenkomsten voor meer informatie.

23 mei (Deventer): code-rood.org & Facebook
24 mei (Appingedam, Groningen): Facebook
27 mei (Malmo, Sweden): Facebook
31 mei (Liege/Luik, Belgium): Facebook
05 juni (ORKZ, Groningen Stad): Facebook
06 juni (Deventer): Deventer & Facebook
11 juni (Den Haag): code-rood.org & Facebook
13 juni (SOAS, London, UK): Facebook
17 juni (Brighton, UK): Facebook
19 juni (Kopenhagen, Internationalt Forum): Facebook
20 juni (Rotterdam): code-rood.org
22 juni (Nes, Friesland): Facebook

***** 7de actieconferentie *****

Zaterdag 30 juni/zondag 1 juli (Groningen)

***** Internationale mobilisatie *****

Duitsland: Ende Gelande (Facebook - website)
Belgie: Ende Gelande Belgium (Facebook)
Denemarken: Klimakollektivet (Facebook)
Zweden: Ende Gelande Sweden ( Facebook)
Verenigd Koninkrijk: Time to Cycle (Facebook)

***** Afgelopen Code Rood evenementen 2018 *****

22 mei (Lund, Sweden) Facebook
20 mei (Gent) Facebook
20 mei (Appelscha, Friesland) Facebook
18 mei (Amsterdam, OCCII): code-rood.org & Facebook
16 mei (Nijmegen, de Klinker) code-rood.org & Facebook
06 mei Actieconferentie (Groningen): code-rood.org & Facebook
05 mei Info avond (Gent): Indymedia & Facebook
04 mei Info avond (Keulen): Facebook
01 mei Klimaatbloc (Den Haag): Facebook
22 april Info avond (Amsterdam): Facebook
19 april Info avond (Groningen): Facebook
15 april Info avond (Utrecht): Facebook
30 maart (Amsterdam): Facebook
17 maart Actieconferentie (Groningen): Facebook
09 maart Klimaatmars (Rotterdam): Facebook
24 februari Info avond (Sheffield, U.K.): Facebook
11 februari 2.Dh5 Festival (Amsterdam): Facebook
27 januari Actieconferentie (Groningen): Facebook
25 januari Info avond (Wageningen): Facebook
24 januari Info avond (Amsterdam): Facebook
19 januari Fakkeltocht (Groningen): Facebook
04 januari Info avond (Groningen): Facebook

***** Actieconsensus en manifest *****

Tijdens de actieconferentie van zondag 6 mei in Groningen is de conceptversie van het manifest aangenomen. Hier kun je de tekst lezen. Het manifest van vorig jaar, wat ook andere thema's van klimaatrechtvaardigheid bevat, blijft geldig. Daarnaast is na uitgebreide discussie de conceptversie van de actieconsensus grotendeels aangenomen. Over de betekenis van het woord 'bindend' in de introductie kon nog geen overeenstemming worden bereikt. Er was grotendeels overeenstemming over de inhoud van paragraaf 5 maar geen overeenstemming over de vraag of de actie in aanvulling op wat er in die paragraaf al beschreven wordt ook expliciet als geweldloos moet worden gekarakteriseerd. Als laatste, over de inhoud van paragraaf 7 (de rol van onafhankelijke acties, en de relatie daar van met Code Rood) kon nog geen overeenstemming worden bereikt. Tijdens de volgende actieconferentie eind juni in Groningen zal er verder gesproken worden over deze onderdelen van de actieconsensus, iedereen die van plan is deel te nemen aan de actie is uitgenodigd om aan deze discussie bij te dragen.

***** Organiseer mee! *****

Code Rood is een initiatief van onderop dat bestaat uit mensen die volledig in hun vrije tijd en onbetaald opkomen voor een rechtvaardige transitie en tegen de fossiele brandstoffen industrie. Met meer mensen kunnen we meer voor elkaar krijgen. Als je ook wilt bijdragen kom dan naar de aankomende actieconferentie het laatste weekend van juni in Groningen, je kan in een werkgroep gaan, een info-avond organiseren, met deze taken helpen of promotiemateriaal verspreiden.Als je niet kunt of wilt komen maar ons wel wil steunen kun je ons nog geld geven.

***** Verspreid deze actie oproep! *****

Ook kunnen we alle hulp gebruiken bij het verspreiden van deze actie oproep. Nodig je vrienden, familie, collega's en andere contacten uit door hen persoonlijk te benaderen, een email te sturen of via social media mensen uit te nodigen voor de info-avonden, actietrainingen en natuurlijk het kamp en de actie zelf. Als je posters, flyers of stickers wilt ontvangen om te verspreiden in je omgeving of bij relevante evenementen stuur dan een email naar coderood-mobilisatie at lists.riseup.net

Meer informatie over Code Rood:
http://code-rood.org/
https://www.facebook.com/CodeRood.org/
https://www.youtube.com/channel/UCGUphWsxyPOYGCwSxELChFA
https://www.flickr.com/photos/code-rood/
https://twitter.com/klimaatactieWie: 
nn

Zeg, is dit soms een commercial/advertorial van Zuckerberg? Come on, fuck Facebook!Wie: 
nn

Vanwege de structuur van de website code-rood.org is het niet mogelijk om te linken naar evenementen die al hebben plaats gevonden, hoewel die eerder wel op de website te vinden waren. Dat verklaart deels het beeld in het bericht hier boven. Verder is het soms ook een kwestie van capaciteit. Voor dit jaar stonden tot nu toe in totaal al zo'n ~40 evenementen op de agenda van Code Rood. Om deze allemaal consistent op meerdere platformen aan te kondigen is best een klus. Maar we doen zeker ons best om zo veel mogelijk info zowel op FB als ook op onze website te zetten, we maken veel gebruik onze nieuwsbrief (zie hier), soms van bepaalde andere relevante mailinglijsten, en zo nu en dan verschijnt er ook iets op Indymedia.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech