Mega vrouwenstaking in Spanje 8 Maart

Nieuws, gepost door: Anarcha Sindy op 08/03/2018 03:03:51

Wanneer: 08/03/2018 - 14:45

In Spanje is vandaag een mega grote 24 uurs vrouwen staking aan de gang, afgelopen nacht om 00:00 begon deze. Dit natuurlijk in het kader van Internationale vrouwendag vandaag 8 Maart. De 24 uurs staking is uitgeroepen door de anarcho syndicalistische vakbonden CNT en CGT en is nu al een groot succes, scholen en universiteiten zijn dicht, openbaar vervoer voor 50% plat, cafés, restaurants en winkels dicht. En meer dan 200 demonstraties verspreid over heel Spanje, terwijl de grote demonstraties voor vanavond staan gepland. Deze beginnen om 19 en 20 uur in alle grote steden van Spanje.


Hier wat nieuws in het engels:
http://www.bbc.com/news/world-europe-43324406
https://elpais.com/elpais/inenglish.html

Op de website van http://globalinfo.nl is de verklaring van de CNT vertaald naar het NL
website CNT
http://nosotras.cnt.es/

VERKLARING

8M. We staken samen, en komen samen vooruit

De feministische beweging roept op tot een algemene staking, van arbeid, van zorg, van studie en consumptie voor deze komende 8 maart. De vergadering van de Confederación Nacional del Trabajo (CNT, grote landelijke anarchistische vakbond, vert.) heeft in zijn plenaire vergadering unaniem zijn goedkeuring gegeven aan de oproep om voor die dag een algemene staking uit te roepen.

We staan als vakbond pal achter een diverse beweging waarvan het kritische perspectief onze ideologie voedt. We dragen de feministische strijd in ons DNA, dit is ook wat de statuten van onze organisatie zeggen en we (vrouwen en mannen) zijn er trots op ... Daarom willen we dat alle aandacht gericht moet zijn op 8 maart.

Als strijdbare mensen en kameraden verplichten we ons om zij aan zij te werken voor het succes van deze 8M in die feministische structuren waarin we al actief zijn, binnen en buiten de vakbond, om met al onze kracht bij te dragen en te demonstreren dat, als wij vrouwen stoppen, alles stopt.

Omdat we geloven dat we de confrontatie moeten aangaan met economisch geweld, zoals al is gebeurd met zorgverleners, schoonmakers, de Kellys of hotelkamermeisjes, de arbeidsters bij Berskha, Coca-Cola ... en alle en elke van de vrouwen die zeggen dat het genoeg geweest is in een land waar we minder verdienen dan mannen en meer te leiden hebben van precariteit.

Omdat we de immense waarde van zorg erkennen, die zo interessant ontkend wordt door het wilde kapitalisme, dat het niet beloont of dat op een beledigend ontoereikende manier doet. Een arbeid die even vitaal is als dat het weinig wordt erkend en dat de basis van de samenleving vormt, blijft bijna uitsluitend aan vrouwen toebedeeld.

Omdat we geloven dat seksueel geweld, dat nu eindelijk naar boven komt, eindelijk uit de kast komt, ons beïnvloedt in alle dimensies van het leven en zowel de persoonlijke als de publieke vrijheid ondermijnt. We willen vrije vrouwen en in deze strijd voor vrijheid moeten we allemaal onze heteropatriarchaal gedrag herzien.

Omdat we geloven in de noodzaak om affectieve seksuele diversiteit te verdedigen, in een samenleving waarin seksuele vrijheid iedereen toestaat om te doen wat ze willen met hun lichaam, geslacht of seksualiteit. Onze vrijheid groeit mee met die van anderen, ver verwijderd van de hypocrisie van de liberale geloofsbelijdenis die de vrijheden omzet in een handelswaar ten dienste van diegenen die ze kunnen betalen.

Omdat we het gezelschap verwelkomen van de geracialiseerde feminismen, die zo noodzakelijk is, waarvan we zoveel moeten leren van ons eigen privilege, en die volledig meegaat met deze feministische mobilisatie, die de schandelijke prestaties afwijst van het Fort Europa, het institutionele racisme en het ongekende geweld dat wordt beoefend aan de binnen- en buitengrenzen.

We weten dat al dit niet 'een kwestie van vrouwen' is, maar een kwestie van feminisme: omdat er geen uitgebuitenen zijn zonder uitbuiters, maar dat wij (m/v) een nieuwe wereld in ons hart dragen en dat er in die wereld geen plaats is voor een oneerlijk, heteropatriarchaal, verouderd en kwellend systeem.

Om dit alles gaan we op 8 maart de straat op en moedigen we iedereen aan deel te nemen aan een mobilisatie die de golven van dit paarse tij opstuwt.

Op naar de staking, zusters! Op naar de staking, compañeras en compañeros!Wie: 
nn

A strike against/beyond borders: The march 8 feminist strike in Spain
https://autonomies.org/2018/03/a-strike-against-beyond-borders-the-march...

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech