Zondag 4 maart: Fietsactie voor het behoud van De Boterbloem

Aankondiging, gepost door: Reclaim the Seeds op 27/02/2018 02:09:06

Wanneer: 04/03/2018 - 16:00

Aan de westelijke rand van Amsterdam ligt nog één akkerbouwbedrijf: De Boterbloem. Al generaties lang wordt hier door de familie Hoogendam op vruchtbare kleigrond voedsel verbouwd. Nu wordt deze biologische boerderij ernstig bedreigd door SADC, een projectontwikkelaar die van het gebied een bedrijventerrein voor Schiphol wil maken.


Het vreemde is dat SADC in handen is van onder andere de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam, twee overheden die toch de mond vol hebben van duurzaamheid. Amsterdam probeert tegelijk ook nog goede sier te maken met stadslandbouw.

Hoewel het probleem al langer speelt is de situatie door een uitspraak van de rechter nu kritiek geworden. De belangen van de SADC zouden zwaarder wegen dan die van de Boterbloem. Een groot probleem in de zaak is dat de Boterbloem het land niet in eigendom heeft.

Heel binnenkort overhandigt een deurwaarder een ontruimingsbevel aan boerin Trijntje. Drie dagen later is de SADC dan eigenaar van de akker en kort daarna kunnen de vrachtwagens zand over de biologisch gecertificeerde akkers van De Boterbloem storten.

Het zou er echter niet om moeten gaat wat mag, maar om wat we willen. Willen we groene ruimte rond de stad en lokale duurzame voedselvoorziening? Of willen we meer bedrijventerreinen en nog meer groei van Schiphol? De gemeente Amsterdam (en de Haarlemmermeer en de Provincie Noord-Holland) kunnen ook kiezen voor een leefbare, klimaatvriendelijke toekomst voor de regio.

Actiecomité Red de Boterbloem vraagt jullie om massaal je stem te laten horen aan de Amsterdamse gemeenteraad. Geef op de site van de Boterbloem je ongezouten mening zodat de gebruikers van de Boterbloem zich gesterkt voelen als ze nog een keer in actie komen in de gemeenteraad!

Maar je kunt je solidariteit en zorgen om natuur en milieu ook laten blijven door komende zondag (4 maart) mee te fietsen in een protesttocht. Om 16:00 zullen we vertrekken vanaf De Fruittuin van West en naar de Boterbloem fietsen. Hier zullen we worden onthaald door de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht en door boerin Trijntje. Neem protestborden en -vlaggen mee.

Deze fietsactie vormt de afsluiting van het Reclaim the Seeds weekend dat op 3 en 4 maart plaatsvindt bij de Fruittuin van West. Er is een zadenbeurs en er zijn vele workshops. Maar je kunt gedurende het weekend ook een eigen vlag of spandoek maken om zo je solidariteit met de Boterbloem te tonen.

Datum: zondag 4 maart
Vertrektijd: 16:00
Vertrekpunt: Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, 1067 MC Amsterdam.

Lees meer over de strijd van de Boterbloem: https://reddeboterbloem.wordpress.com/
Website Reclaim the Seeds Amsterdam met aankondiging van de actietocht: https://reclaimtheseeds.nl/amsterdam
Eerder artikel op de website van ASEED: 'Red De Boterbloem en behoud de echte landbouw bij Amsterdam' - https://aseed.net/red-de-boterbloem-en-behoud-de-echte-landbouw-bij-amst...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech