Protest tegen demonstratie Wilders in Arnhem

Nieuws, gepost door: AFA Nederland op 07/07/2017 07:11:49

Wanneer: 07/07/2017 - 10:53

Geert Wilders kondigde dinsdag aan woensdag in Arnhem te gaan demonstreren. Reden? Ahmed Marcouch is vanaf september burgemeester van Arnhem. Oud-agent Marcouch heeft vaker te kennen gegeven de PVV niet tof te vinden en vind dat PVV’ers niet bij de politie thuishoren. Maar in de ogen van Wilders is Marcouch toch vooral een Marokkaan, een Marokkaan die beter burgemeester van Rabat kan worden dan van Arnhem. Iedereen die tegen de Marokkaan is is de vijand, iedereen die zich dan ook nog eens tegen de PVV uitspreekt des te meer.


Maar terug naar afgelopen woensdag. Wilders kwam aan met een beveiligd transport en mocht voor het stadhuis in een met hekken afgezet gebied staan met enkele partijgenoten en beveiligers. Zijn aanhang stond iets verderop en bestond voor een groot deel uit actieve rechts-extremisten waaronder bekenden als NVU voorman Constant Kusters, pegida voorman Edwin Wagensveld en Identitair Verzet kopstuk Paul Peters. Extreem rechtse symbolen, posters, een vlag en zelfs de hitlergroet waren te bespeuren. Daaromheen een tweede schil van nieuwsgierige mensen die dit theater wel eens van dichtbij wilden zien. Hier was ook een groep antiracismedemonstranten die de speech van Wilders ten tijde overstemden en toen Wilders met zijn veiligheidstransport de stad weer verliet bij de uitgang van het plein voor het gemeentehuis stonden om Wilders van dichtbij eens te vertellen wat ze van hem vonden.

Tijdens het protest sloten vele mensen die ook hun onvrede wilden uiten zich aan en de groep groeide naarmate Wilders langer aan het speechen was. De snelheid waarmee het protest groeide was veelbelovend, jongeren die “Wilders is een huilebalk hi ha ho” inzetten waren dat ook en de manier waarop de media achteraf honend schreef over een protest van Wilders dat de plank compleet missloeg was dat ook. Wilders is een gigantische racist en hij is er steeds openlijker over.

www.afanederland.orgWie: 
ouwesiem

'Eigen volk eerst', klinkt het tegen Marcouch

door Mac van Dinther

Arnhem - Een paar honderd mensen - PVV'ers en rechts daarvan - zijn komen opdraven om met Geert Wilders te protesteren tegen Ahmed Marcouch als nieuwe burgemeester.

Eigenlijk heeft ze hier 'helemaal niets' te zoeken, geeft Margareth van Gaal grif toe. Ze komt uit Tilburg, dus wat kan de nieuwe burgemeester van Arnhem haar schelen. Maar ze is boos, 'echt boos'. Ahmed Marcouch, zegt ze, hangt het gedachtengoed van de Moslimbroeders aan en wil geen PVV'ers bij de politie. 'Ik ben er kotsziek van.'

De dag na de bekendmaking dat Marcouch, geboren Marokkaan en belijdend moslim, de nieuwe burgemeester wordt van de hoofdstad van Gelderland, verloopt lichtelijk tumultueus. PVV-leider Geert Wilders heeft een demonstratie aangekondigd tegen de in zijn ogen 'schandalige' benoeming.

Tegen vieren heeft zich een menigte van een paar honderd mensen verzameld voor het gemeentehuis in Arnhem waar de demonstratie zal plaatsvinden. Veel kijkers en nieuwsgierigen, maar ook veel PVV-sympathisanten. Wilders' ultra-rechtse fellowtravellers van Pegida en de Nederlandse Volks Unie (NVU) zijn eveneens van de partij.

De Wildersfans komen uit het hele land. Zoals de Tilburgse Van Gaal. Met Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, heeft ze geen moeite. 'Dat lijkt me een integer figuur. Marcouch is omstreden.' En zoals Koos ('zonder achternaam') die helemaal uit Leiden is gekomen. De benoeming van Marcouch is een lokale zaak, zegt Koos. Maar het probleem is nationaal. 'Overal in het land nemen moslims de macht over. Dat is een landelijke trend.'

Sympathisanten van de nieuwe burgemeester zijn er ook. 'Maar dat kun je hier beter niet hardop zeggen', zegt een vrouw, die slechts kwijt wil dat ze 'een Arnhemse' is. 'Ik vind het prima. Ik hoor om me heen zeggen dat we nu nog meer last krijgen van Marokkaanse jongeren. Ik denk het juist niet.'

De nuance is ver te zoeken. Terwijl aan de overkant van de straat een groepje demonstranten, afgeschermd door de politie, anti-fascistische leuzen roept ('Wilders sluit ook jou uit'), valt een man in de menigte woedend uit. 'Overlopers! Ze hadden deze stad in 1945 helemaal plat moeten gooien.' Het mikpunt van de discussie zelf laat zich niet zien. 'Marcouch is examens aan het afnemen', zegt een gemeentewoordvoerder.

Als even na vieren Wilders het plein op rijdt in een geblindeerde BMW klinkt meer gejuich dan gejoel op. Met een handjevol getrouwen en bodyguards begeeft de in driedelig blauw gestoken PVV-voorman zich naar een aan alle kanten met dranghekken afgezet vak. Voor een spandoek met de tekst 'Geen Arnhemmistan' doet Wilders zijn zegje voor een haag van journalisten, onzichtbaar voor zijn medestanders.

De benoeming van Marcouch is een 'verschrikkelijke vergissing', fulmineert Wilders. Nederland wordt 'gekoloniseerd', volgens hem. 'Dit is niet zomaar een moslim. Dit is een man die moslimgroeperingen steunt die homo's van het dak willen gooien.' Hij noemt de nieuwe burgervader een 'leugenaar'. 'Marcouch zegt dat hij voor verbinding is, maar hij wil geen PVV'ers bij de politie. Dan ben je geen verbinder, maar een hater.' Op de achtergrond klinkt 'Eigen volk eerst'.

Een half uur neemt Wilders de tijd om alle camera's te bedienen, dan stapt hij weer in zijn BMW. Terwijl hij wegloopt, reikt Eyyub Uyam een doos met baklava, zoete Turkse lekkernij, over het dranghek. Die wil hij Wilders aanbieden. 'Ik weet dat hij ervan houdt.'

Uyam, de Turks-Nederlandse eigenaar van Chico's Place, een snackbar twee straten verderop, had Wilders 'zoet' willen stemmen. 'Deze keer is Marcouch gekozen, de vorige keer was het iemand anders. Wij zijn allemaal mensen, we moeten samen leven. Iedereen is hier welkom. Arnhem houdt van iedereen.' Wilders ziet hem niet staan.

Terwijl de PVV-voorman na een laatste zwaai naar zijn supporters met blauw zwaailicht en sirenes wordt afgevoerd, worden op het plein voor het provinciehuis twee verslaggevers van PowNed door politie te paard in bescherming genomen tegen een groepje Nederlandse jongeren van niet-westerse afkomst. Marcouch zal in Arnhem nog heel wat te verbinden hebben.

Volkskrant . . . . . 05-07-2017

Bekijk de oorspronkelijke pagina: pagina 16Wie: 
nn

Waarom Ahmed Marcouch ongeschikt is als burgemeester
http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/07/waarom-ahmed-marcou...Wie: 
nn

Wilders

door Henk Weltje:

Ingezonden brieven kunnen worden gestuurd naar discussie@gelderlander.nl Vermeld uw naam en woonplaats. De redactie behoudt zich het recht voor brieven in te korten.

@REDACTIE

Arnhem - 'De blonde Messias is niet te verstaan voor zijn volgelingen' kopt de Gelderlander (06-07). Het gaat natuurlijk over de PVV-demonstratie tegen de komst van de nieuwe Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch. Hoe erg is het eigenlijk dat Wilders niet te verstaan was?

Laat ik daarvoor aanhaken op de kop op de voorpagina over hetzelfde onderwerp: 'Circus Wilders strijkt even neer in Arnhem'. Die geeft treffend en kernachtig weer waarom de verstaanbaarheid van Wilders een non-item is. Het circus PVV met hoofdclown Wilders trekt al jaren door het land met dezelfde grappen en grollen. Die kent iedereen en er komt niets nieuws bij. Hooguit schminkt de clown zich anders, zet hij een andere fopneus op of trekt hij een ander model grote broek aan. Verder blijft alles bij het oude en valt er dus niets opmerkelijks te beluisteren.

Dat 'messias' Wilders steeds meer moeite heeft met zijn evangelieverkondiging blijkt uit zijn noodgrepen: in het geval van Marcouch het opwarmen van oude en inmiddels ontzenuwde geruchten, oftewel: het vertellen van leugens.

Echt opmerkelijk aan het PVV-optreden was wellicht dat clubs als Pegida en de Nederlandse Volksunie mee demonstreerden. Is dat nou een kwestie van soort zoekt soort? Hoe dan ook, als je zulke vrienden hebt, heb je geen vijanden meer nodig...

Marcouch

Even los van de persoonlijke kwaliteiten van de geachte heer Marcouch. Maar was er niet tenminste een geboren en getogen Gelderlander te vinden, als er geen geboren en getogen Arnhemmer te vinden was, die voorgedragen had kunnen worden als de nieuwe burgemeester van Arnhem?

Sinds J. Roelen in 1980 is het import, import, import en nog eens import. Waarbij de nodige politieke betweters waar men in de Randstad even geen raad meer mee wist, werden gedumpt in Arnhem.

Nu weer dezelfde import die jaren in dat parallelle Nederland - alias planeet wereldvreemd van politiek Den Haag - vertoefde. En leefde in de realiteit van macro-cijfers, statistieken en andere papieren waarheden.

Ja, gewone Nederlanders, die ken ik nog van werkbezoeken...

de Gelderlander . . . . . 08-07-2017

Bekijk de oorspronkelijke pagina: pagina 26, pagina 26, pagina 26


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech