Radicaal linkse autonomen stichten brand rond Duits spoor

Nieuws, gepost door: Paolo op 19/06/2017 06:06:17

Wanneer: 19/06/2017 - 16:57

*Vanmorgen hebben we de spoorlijn kabels langs meerdere knooppunten van de spoorwegen in brand gestoken*


*De spoorwegen benut kanalen over de kabels naast het spoor niet slechts voor de interne signaal uitwisseling maar verhuurd het ook aan andere data netwerkbeheerders. Wij onderbreken hiermee het alles omvattende economische bruikbaar maken en daarmee de sterk verinnerlijkte economische nut van het leven. We grijpen hiermee in het centraal zenuwstelsel van het kapitalisme: meer dan tienduizend kilometer spoorwegen. Hier stromen goederen, arbeidskrachten, speciale data. Data als basis en die betrekking hebben op het economisch bruikbaar maken van iedereen. Data die als middel noodzakelijk zijn voor het omvatten van allerlei (arbeids)processen voor een machine die onophoudelijk zo goed mogelijk moet functioneren. In Duitsland zal de toekomstige industrie voortaan 4.0. heten. In juli is er een bijeenkomst van de G20 waardoor de machine haar best blijft doen om door te gaan. Het gaat om de stabiliteit van de wereldeconomie, zoals altijd. En het gaat om Afrika, als neokoloniale uitbreiding van de machine. Niet slechts meer vanwege het leegroven van delfstoffen maar ook als het exploreren van nieuwe ‘verdienmodellen’, nieuwe markten, nieuw arbeidspotentieel. En als het verplaatsen van de EU buitengrenzen naar Noord-Afrika als afschrikmiddel voor degenen die door het kwijtraken van hun bestaansmiddelen vanwege de G20 zoekende zijn. De “partnerschap met Afrika” zal een ‘security wall’ afdwingen waardoor Europese grensbewaking toeneemt. Hiermee zal de machine nog beter functioneren en minder vijandige beelden achterlaten*

*We zullen de machinisten nog niet tegenhouden, nog niet. We laten zien, hoe het mogelijk is, de machine te laten haperen, hoewel we zelf deel uitmaken van de machine en steeds meer hiervan deel uitmaken. Wij roepen op tot ‘discussie’ met in onze gedachten de machinisten. Zoals in juli tijdens de bijeenkomst van de G20 in Hamburg. Er zal een massaal ‘protest’ voor de hele wereld zichtbaar worden. Inspireren. Niet langer wachten. Niet meer hopen.
Doen. Proberen, mislukken. Opnieuw proberen, beter mislukken. Slagen misschien. Op z’n minst verder gaan. Doorgaan. Leven. Nu!*

*‘De enigste manier om de crisis van het kapitalisme bij de lurven te pakken
is de mate waarin de oppositie georganiseerd is om te saboteren’*

Shutdown G20 – Hamburg vom Netz nehmen!

Gepost door Paolo; een ruwe vertaling van de verklaring te vinden op https://linksunten.indymedia.org/de/node/215853 >beware of the dogs<Wie: 
nn

G20-extremisten ontregelen Duits treinverkeer
https://www.ravage-webzine.nl/2017/06/19/g20-extremisten-ontregelen-duit...Wie: 
nn

Extreem-linkse groepering eist brand elektriciteitskabels op, Hamburg vreest veiligheid G20-top

Elektriciteitskabels zijn 'zenuwstelsel van het kapitalisme'

In brand gestoken elektriciteitskabels leidden maandag in heel Duitsland tot chaos op het spoor. De politie gaat uit van brandstichting door extreem-linkse groeperingen. Zij eisten de branden op via het platform Indymedia, als protest tegen de G20-top begin juli in Hamburg.

Door: Sterre Lindhout 19 juni 2017, 18:36

De ontmoeting tussen de regeringsleiders van de belangrijkste geïndustrialiseerde landen betekent ook het eerste bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan het land van zijn voorvaderen. Dat zal de protestbereidheid bij de linkse scene vermoedelijk nog hebben aangewakkerd.

In de aanloop naar de top hebben linkse groeperingen tientallen acties aangekondigd, die op de vooravond van de top moeten culmineren in de grote demonstratie 'G20 welcome to hell.' De Duitse inlichtingendiensten rekenen op 10 duizend potentieel gewelddadige extremisten uit binnen- en buitenland.

Veel Duitsers vrezen dat de dertien branden langs het spoor slechts een voorproefje waren

'Zenuwstelsel kapitalisme'
Veel Duitsers vrezen dus dat de dertien branden langs het spoor in de nacht van zondag op maandag slechts een voorproefje waren van wat het land te wachten staat. De meeste branden werden gesticht in Saksen, het Ruhrgebied en in Hamburg zelf. Een aantal daders kon de politie op heterdaad betrappen, naar de meesten wordt nog gezocht.

De kabels waarop de brandstichters het hadden gemunt, lopen in bundels parallel aan het spoor en regelen onder andere de seinsignalen. De overige ruimte in de kabelhulzen verhuren de Duitse spoorwegen aan mobiele telefoniebedrijven.

Daarom staan ze symbool voor 'zenuwstelsel van het kapitalisme', zo stelden de onbekende schrijvers van het bericht waarin de branden worden opgeëist. 'De Berlijnse politie doet nog onderzoek naar de authenticiteit van de tekst, maar bronnen binnen de Duitse inlichtingendiensten zeiden maandagmiddag tegen Der Spiegel al wel dat het bericht 'in een patroon past'.

Hamburgs oude centrum geldt als een van de moeilijkst te beveiligen binnensteden

Duitsland heeft een lange traditie van gewelddadig en vernielzuchtig links protest. Het is deze maand precies tien jaar geleden dat een demonstratie tegen de G7 in Heiligendamm, aan de Oostzee bij Rostock, ontaardde in een veldslag tussen de politie en een leger van tweeduizend zwartgemaskerde antifascisten, zoals extreem-links in Duitsland zichzelf noemt.

Bij de G7 in het Beierse Elmau zette de politie daarom 20 duizend manschappen in om te voorkomen dat Merkel en Obama bij hun iconisch geworden ontmoeting in een Alpenwijde bestormd zouden worden door linkse hordes. Dat lukte.

Maar Hamburg is om verschillende redenen een gewaagde locatie voor een topconferentie. Allereerst omdat het oude centrum van de Hanzestad geldt als een van de moeilijkst te beveiligen binnensteden in Duitsland.

Grootste politiemacht ooit
Verder is Hamburg van oudsher een broeinest van radicaal links. De beweging opereert vanuit het sinds 1989 door krakers bezette theater 'Rote Flora' - op de gevel van het gebouw gloeien al weken de neonletters 'NO G20.'

Tijdens een daar gehouden persconferentie zei de bekende antifa-advocaat Andreas Beuth dat de demonstratie aan de vooravond van de top zal worden aangevoerd 'door een van de grootste zwarte blokken ooit'. De benaming zwart blok verwijst naar de zwarte bivakmutsen die gewelddadige antifa's dragen.

De politie reageerde met de aankondiging van de grootste politiemacht die Hamburg ooit heeft gezien. Grote delen van de binnenstad zullen zijn afgezet, zodat Donald Trump en de anderen ongestoord kunnen dineren in de Elbfilharmonie, het concertgebouw dat Hamburg draagt als een sieraad.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/extreem-linkse-groepering-eist-brand...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Two weeks till G20 Hamburg – some updates:
http://actforfree.nostate.net/?p=27502Wie: 
nn

De Hamburgse politie heeft een gevangenis met de naam Gesa ingericht. Tegenstanders van de G20 worden er maximaal tien vastgehouden. De stad heeft hiervoor de voormalige markthal Harburg voor miljoenen euro's verbouwd.

http://taz.de/#!g5424175/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech