Smeris opent aanval op Grote Broek Nijmegen

Nieuws, gepost door: nn op 25/04/2012 04:07:34

Wanneer: 25/04/2012 - 18:14

Naar aanleiding van een aangekondigd anti-koninginnedag festival in de Onderbroek in Nijmegen heeft de smeris de aanval geopent tegen Nijmeegse ex-krakers.


Vanwege een volgens de OvJ te provocerende poster heeft de smeris besloten cowboy te gaan spelen en heeft posters van het festival aan het pand verweiderd. Ook is de website www.grotebroek.nl offline gehaald.
Deze aanval van de dienders kunnen wij niet accepteren.
Fuck de smeris.
Totale anarchie.
Tot de laatste koningin is opgehangen.
Solidariteit gewenst.

Hier is de desbetreffende poster te zien: http://www.facebook.com/events/129671470494546/Wie: 
nn

Het is niet de eerste keer dat er een website off-line wordt gehaald:
Zie http://www.13-september.nl voor meer informatie en doe er wat tegen...,zoals mirroring en dergelijke!Wie: 
nn

als iemand van de grote broek mij wil mailen, dan mail ik ff me adres terug mits daar dan een aantal posters naartoe worden gestuurd (A)

lok AT squat.net

thnxWie: 
nn

Het is de smeris/OM gelukt om de website van de Grote Broek offline te krijgen (http://www.grotebroek.nl). Deze wordt gehost door Squat.net en ook deze site ligt eraf.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Hier een beter versie van de betreffende poster:

AttachmentSize
OBHang the Queen FestAffiche.pdf2.78 MB


Wie: 
AGA

Zo'n leuk feestje hebben wij enkele jaren geleden ook georganiseerd, toen commotie tot in den Haag en vragen van als ik me nie vergis Wilders of was het toch Hero.

http://www.agamsterdam.org/2008/04/

Wij komen ook!Wie: 
nn
Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

tis wel een manier om je p.r. een beetje op orde te krijgen. zelfs rozerechts neemt het over: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/04/qday_lekker_hangen_met_trix...Wie: 
nn

Amsterdam 2008.
Spoeddebat aangevraagd door Hero Brinkman.

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Ehm, squat.net ligt er bij mij niet uit... www.autouniv.nl wordt ook door squat.net gehost en ook die site is gewoon bereikbaar. Als ik naar grotebroek.nl wil komt ik op squat.net uit, dat lijkt me eerder een misconfiguratie in de server, wat door een squat.net-root eenvoudig te verhelpen zou moeten zijn...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
mirror?

Mocht dit nodig zijn heb ik nog wel wat plek om een (paar) mirror(s) op te zetten, evt reactie naar: computerproblematiek [at] gmail.com


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.
Wie: 
nn

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/10932663/Website-Grote-Br...
de gelderlander heeft er ook lucht van gekregen....Wie: 
nn

Deze verklaring staat op de inmiddels weer online gezette www.grotebroek.nl :
OM blokkeert Website Grote Broek

Woensdagavond werden wij, gebruikers van Woon- werkvereniging 'De Grote Broek' verrast: onze website, www.grotebroek.nl, bleek niet meer toegankelijk. Een uur hiervoor had inderdaad een wijkagent aan de deur gestaan. Hij had de eerste de beste persoon die hij zag gevraagd de poster van het 'Hang the queen fest' van de website te halen. Deze jongen geloofde het allemaal wel. Niet lang daarna werd het op zwart gaan van onze website de onomkeerbare werkelijkheid.
Het duurde vervolgens tot donderdagmiddag, voordat wij wisten wat er precies aan de hand was. Nu het Openbaar Ministerie hier op een draconische wijze haar machtsmiddelen heeft gebruikt willen we deze gang van zaken hieronder graag toelichten.

Woensdagmorgen werd de beheerder van een groot IT bedrijf uit zijn bed gebeld door een agent van de Politie Gelderland-Zuid. Dat was nodig, want de agent had de assistentie nodig van de beheerder. De beheerder, zich opmakend voor ernstig crimineel leed, begreep vervolgens dat het om iets eenvoudigers ging. Probleem, volgens de agent, was een poster voor een feest in De Onderbroek. Op deze poster staat de koningin met een strop om haar nek. Principieel juist, heeft dit bedrijf de agent te kennen gegeven dat het O.M. hiervoor een rechtsmiddel heeft: art. 54a Sr. De rechter-commissaris kan in dat geval de machtiging verlenen tot het geven van een bevel om gegevens op internet ontoegankelijk te maken. Kortom, dit IT bedrijf weigerde het verzoek van deze agent. De agent ging niet bij de pakken neerzitten maar belde de Officier van Justitie. Ook de officier belde die nacht nog eens met de beheerder, maar kreeg hetzelfde verhaal te horen.
Daarop volgde een officiële machtiging van de rechter-commissaris, en het IT bedrijf sloot het IP adres af vanwaar ook www.grotebroek.nl te bereiken is. Daarmee werden in één klap honderden websites, e-mail accounts en mailinglijsten, die gebruik maken van dezelfde server, ontoegankelijk.
En wij wisten op dat moment nog van niets. We hebben tot op dit moment geen mail of brief van Justitie of Politie binnengekregen met het gegronde verzoek om de poster te verwijderen. We wisten dus ook niet tot wie we ons moesten richten om het betreffende ‘probleem’ op te lossen. We wisten dat de wijkagent aanstoot nam aan de poster, maar ja, over smaak valt te twisten. Ook binnen onszelf als gebruikers van het pand is er discussie over de wenselijkheid van de betreffende afbeelding.

Belangrijker is dat het O.M. in deze een paardenmiddel heeft ingezet om een klein eenvoudige afbeelding van het internet af te krijgen. Het roept de vraag op hoe gemakkelijk dit soort middelen van censuur in de toekomst ingezet gaan worden.

Gelukkig is, nadat onze website offline is gegaan, de poster en onze naam overgenomen door een keur aan andere websites. Van de Gelderlander tot Geenstijl. Kennelijk voelt iedereen op zijn klompen aan dat dit te ver gaat. Behalve de rechterlijke macht dan.

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

OM dictatuurt namens Trix complete server offline.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/04/om_dictatuurt_website_kapot...Wie: 
nn

zodra ik de website van Grote Broek wil bezoeken, krijg ik een engelstalige site van 'squatnet' op mijn scherm, terwijl ze zelf beweren weer online te zijn, hoe zit dat precies?

hier de url:
http://www.grotebroek.nl


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Op steeds meer plekken verschijnt de gewraakte poster:

https://www.indymedia.nl/node/4115


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn


Wie: 
nNMGNn

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech