Zeg NEE tegen Pegida in Tilburg/ Say NO to Pegida

Aankondiging, gepost door: AFA Noord-Brabant op 04/05/2017 05:03:53

Waar: Stadhuisplein, Stadhuisplein, Tilburg, Netherlands
Wanneer: 07/05/2017 - 12:30 t/m 07/05/2017 - 16:00

Nee tegen Pegida in Tilburg: laat je afkeer zien en horen!
Zondag 7 mei komt Pegida zich vertonen in Tilburg. Dat laten tegenstanders van racisme en fascisme niet over hun kant gaan. Daarom roept AFA Noord-Brabant op tot protest en verzet.
For the call-out in English, see “Say NO to racist Pegida!” , https://afanoordbrabant.noblogs.org/post/2017/05/04/say-no-to-racist-peg...

Nee tegen Pegida in Tilburg: laat je afkeer zien en horen!

Zondag 7 mei komt Pegida zich vertonen in Tilburg. Dat laten tegenstanders van racisme en fascisme niet over hun kant gaan. Daarom roept AFA Noord-Brabant op tot protest en verzet.

Pegida keert zich officieel tegen ‘de islam’. In werkelijkheid maken ze stemming tegen moslims, tegen vluchtelingen, en tegen degenen die zij aan zij met moslims en vluchtelingen voor gelijkwaardigheid van alle mensen opkomen. Pegida is een racistische groepering, met fascistische inslag. Optochten van Pegida zijn een vertoon van intimidatie en een poging om wortel te schieten en hun gevaarlijke organisatie uit te bouwen. Die ruimte gunnen we ze niet, want de ellende is niet te overzien als ze zich weten te versterken. Daarom roepen we op om deze manifestatie van Pegida met kracht van woord en daad tegen te werken.

Daarom: kom naar de binnenstad van Tilburg, laat ze weten, zien, horen en voelen hoe onwelkom ze zijn. Laat ze weten, zien, horen en voelen hoezeer we hun boodschap van haat verafschuwen. Kom met fluitjes, leuzen uit kelen, op borden, posters en doeken, overstem hun toespraken. Laten we ertoe bijdragen dat hun actie zo min mogelijk ruimte krijgt, zo slecht mogelijk uit de verf komt, of helemaal geen doorgang vindt vanwege creatieve tegenwerking.

We roepen iedereen hiertoe op om:

1 Tevoren vanaf 12.30 uur te verzamelen op het Stadhuisplein in Tilburg (1), waar een openbare noodbijeenkomst wordt belegd:

Om stelling te nemen, tegen racistische haat in het algemeen en tegen Pegida in het bijzonder,

Om te bespreken wat we tegen pegida deze dag willen gaan doen,

Om mensen te vinden om gezamenlijk Pegida tegemoet te treden met ons geluid van verzet.

Hier zal meer info beschikbaar zijn over de situatie op de dag zelf.

LET OP: deze locatie kan nog veranderen, nu de plek van de Pegida-actie ook gewijzigd is (zie verderop). Blijf checken!

2 Samen of op eigen gelegenheid, naar het Willemsplein in Tilburg te gaan – of zo dichtbij als mogelijk is – waar Pegida zich om 14.00 uur verzamelt, en ze een passende begroeting te geven in hierboven beschreven geest. Dit kun je doen vanuit de openbare noodbijeenkomst. Maar als je zelf al weet wat je te doen staat en je eigen plan trekt: sla dit dan gerust over en doe je ding. LET OP: de verzamelplek van Pegida is dus gewijzigd! Geef het door: Willemsplein.

Na afloop zijn er symbolische acties, om de verbinding en solidariteit tot uitdrukking te brengen die mensen zoeken tegenover de haat, en symbolisch het duivelse Pegida-gif uit te drijven. Prima opties voor wie aan de noodbijeenkomst en de rechtstreekse acties tegen Pegida niet wil of kan deelnemen, wellicht ook een mooie afsluiting voor degenen die wel eerder al actief zijn geweest. Zie https://www.facebook.com/events/273891183068605/ en https://www.facebook.com/events/1417015805025505/

Over de risico’s:

Protesteren is niet verboden, ook niet als dat niet van te voren met autoriteiten is overlegd. En zo’n verbod zou ook onaanvaardbaar zijn. Samenkomen in de openbare ruimte om onze zorg te uiten over groeiend racisme en fascisme, is niet verboden En ook zo’n verbod zou niet acceptabel zijn. Boeroepen tegen geluiden die je verafschuwt is niet verboden, anders zou elk rockfestival een probleem hebben met boze bezoekers. Wat we concreet voorstellen valt niet onder bestaande verbodsbepalingen. We horen dus gewoon onze gang te kunnen gaan met onze fluitjes, stemmen, leuzen, posters en spandoeken en wat je verder maar kunt verzinnen.

Tegelijk weten we dat politie en burgemeester aan de wetgeving nogal eens een eigen invulling geven op dagen waarin antifascisten tegen fascisten strijd proberen te voeren. Het kan dus zijn dat het gezag de openbare noodbijeenkomst aanmerkt als niet-aangemelde demonstratie – wat het dus niet is! – en probeert te verbieden. Het kan zijn dat de politie repressie, geweld en arrestaties inzet om mensen zo ver mogelijk van Pegida verwijderd te houden. Kortom: het kan zijn dat je wordt opgepakt. Dat is dan een schending van je rechten, maar dat feit zal de autoriteiten niet automatisch weerhouden.

Die kans op arrestatie houden we allemaal zo klein mogelijk door ons verstand te gebruiken in de acties die we kiezen, goed op elkaar en onszelf te letten en opgewekt kalm te blijven, voorzover enigszins mogelijk. Er wordt gewerkt aan juridische ondersteuning voor dat soort situaties. Check onderstaande sites voor updates.

Die kans op arrestatie houden we allemaal zo klein mogelijk door ons verstand te gebruiken in de acties die we kiezen, goed op elkaar en onszelf te letten en opgewekt kalm te blijven, voor zover enigszins mogelijk. Er staat juridische ondersteuning klaar voor dat soort situaties. Check “Actie tegen Pegida: info in geval van arrestatie” op de website van AFA Noord-Brabant., Uitvoeriger informatie over de mogelijke gang van zaken na arrestatie vind je op de pagina “Gearresteerd? Dit moet je weten”. Even lezen, voor de zekerheid.

Noot:

1 Het stuk Stadhuisplein waar we samen komen ligt langs de weg, pakweg tussen bushalte en Stadswinkel, onder de bomen waar in 2011 het Occupy-actiekamp stond.

Het kan zijn dat exacte tijden en plekken kort te voren nog veranderen. Check herhaaldelijk, check vooral kort van te voren, voor updates.

Tot ziens op 7 mei in Tilburg!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/170202416837210

Antifascistische Actie (AFA) Noord-Brabant, waarin samenwerken AFA Eindhoven en AFA Tilburg

https://afanoordbrabant.noblogs.org/

https://www.facebook.com/AFAEindhoven

https://www.facebook.com/AFATilburg

Tags: afa pegida Tilburg


Wie: 
AFA

STOP PEGIDA IN TILBURG! 7-5-2017

Morgen gaan we de straat op om de fascistische groepering PEGIDA een halt toe te roepen.

We verzamelen om 12:30 bij het Stadhuisplein in Tilburg.

Ga je mee? Laat het de arrestantengroep weten via 0622312330 of agtilburg@riseup.net. (backoffice nummer is 0687994332 mits je het eerdere nummer niet kan bereiken)

Hou de Twitter hashtag #Laatzenietlopen of laatzenietlopen.nl in de gaten voor updates.Wie: 
AG en Backoffice

Belangrijke en laatste informatie voor morgen:
Morgen gaan we de straat op om de fascistische groepering PEGIDA een halt toe nnte roepen.
We verzamelen om 12:30 bij het Stadhuisplein in Tilburg.
De arrestantengroep is te bereiken via 0622312330 of agtilburg@riseup.net.
Advocaat op standby is Milan van Hulst van Sticht Advocatuur Utrecht
Hou de Twitter hashtag #Laatzenietlopen in de gaten voor updates of als je zelf iets te melden hebt. Je kan ook 0687994332 bellen om de backoffice in te lichten of om geïnformeerd te worden.nn


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech