(A) Een jaar na de 13A arrestatie in Barcelona

Nieuws, gepost door: nn op 13/04/2017 04:02:50

Wanneer: 13/04/2017 - 13:39

For english and german version: https://solidariteit.noblogs.org/
For Catalan and Castillan version: https://solidaritatrebel.noblogs.org/

Als de rede een kompas is, zijn de hartstochten de wind
Alexander Pope

Vandaag is het precies een jaar geleden sinds onze kameraad is gearresteerd, toen ze ontvoerd werd door de Mossos d’Esquadra op 13 april in een gezamelijke operatie met de Duitse smeris. Op dit moment wordt ze vastgehouden in voorlopige hechtenis in de gevangenis van Keulen, terwijl de rechtzaak tegen haar en een andere kameraad (in de bajes van Aken) in volle gang is. Ze worden beschuldigd van een overval op een filiaal van de Pax-Bank in Aken in november 2014.

Verder is de kameraad uit Amsterdam, die afgelopen december vrijgesproken werd van een overval op een filiaal van de Aachener Bank in november 2014, nog steeds in afwachting van het besluit omtrent de door de officier aangevraagde cassatie.

In de loop van de rechtzaak hebben we het gebruik van de controlemechanismen die de repressieve apparaten van de Staat tot hun beschikking hebben duidelijk kunnen zien (getapte telefoongesprekken, achtervolgingen door de smeris, uitwisseling van DNA databanken, opnames van veiligheidscamera’s, biometrische informatie, verschillende universiteitsexperts die de forensische laboratoria bijstaan, samenwerking tussen de functionarissen van verschillende Staten, etc.); mechanismen die gebruikt worden om het “normaal functioneren” van een maatschappij die we verafschuwen veilig te stellen. Een maatschappij gebaseerd op kapitalistische overheersing en onderdrukking, de controle over alle aspecten van onze levens, de consumentenvervreemding en de miserie van de meerderheid ten voordele van een aantal bevoorrechten. Het kan ons weinig schelen of de beschuldigden daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor wat hen toegeschreven wordt; diegenen die de logica van privébezit en uitbuiting uitdagen en hun vrijheid riskeren voor een voller leven hebben onze volledige medeplichtigheid. Hun categorieën van onschuldig en schuldig interesseren ons ook niet. Om de sociale vrede te bewaren wijst de macht allereerst naar een aantal “usual suspects”, en het straffen van laatstgenoemden dient als een voorbeeld voor alle potentiële subversieve factoren die zich ter zijner tijd zouden kunnen verzetten tegen het Systeem. En met de voortdurende dreiging van “het hebben van een dossier, onder toezicht staan, vervolgd en opgesloten worden”, probeert de Staat de verbanden van solidariteit te breken tussen rebelse harten die tegenover de oplegging van grenzen en tralies zich herkennen in dezelfde strijd voor vrijheid.

Schuldig noch onschuldig! Rebelse en internationale solidariteit!
Onze kameraden zullen zich niet alleen voelen in de laatste fase van de rechtzaak! Dat ze onze rebelse hitte en liefde voelen! Voor de vernietiging van de banken, gevangenissen en de wereld die ze nodig heeft!

Een aantal anarchisten, 13 april 2017.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech