AGA discussieavond: verkiezingen!

Aankondiging, gepost door: Anarchistische Groep Amsterdam - Vrije Bond op 09/03/2017 03:09:26

Waar: MKZ, Eerste Schinkelstraat 16, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 13/03/2017 - 19:30

Nederland is in rep en roer. Na vier jaar wachten mogen bijna alle volwassenen weer een vakje inkleuren. De AGA organiseert een avond om dit interessante fenomeen te bespreken, met een uitgebreide presentatie over de problemen & de werkelijke functie van verkiezingen in onze samenleving, en ruimte voor discussie. Wees welkom!


AGA discussieavond: verkiezingen | AGA debate night: elections
Aanvang: maandag 13 maart 20:00. MKZ is open vanaf 19:30
Locatie: MKZ (Eerste Schinkelstraat 16 Amsterdam)
----------------------
The Netherlands are buzzing with excitement. After an arduous four year wait, allmost all adults are allowed again to tick a small box. AGA has organized an evening to discuss this interesting phenomenon, with a presentation about the problems and the real function of elections in our society, and plenty of room for discussion. Please join us!

Starting time: Monday march 13th 20:00. Bollox is open from 19:30
Location: Infocafé Bollox (Eerste Schinkelstraat 14-16 Amsterdam)
----------------------
Introductie:
De zin en onzin van vrije verkiezingen – de kiezer bij de neus genomen

“Als verkiezingen echt iets hadden uitgemaakt, waren ze allang afgeschaft.” Dit is geen citaat van anarchisten, maar van Loesje. Dat je de verkiezingen met een korreltje zout moet nemen, weet eigenlijk iedereen, en is dus alles behalve een radicale opvatting.
Toch stemt de Nederlander graag. 75% van de stemgerechtigden gaat inderdaad stemmen, ook al is het merendeel “zwevend,” en neemt pas op het laatste moment een beslissing. Dat komt doordat de zwevende kiezer zich eigenlijk door geen enkele partij echt vertegenwoordigd voelt. Deze bijna cynische houding is toch wel opmerkelijk. Immers staat en valt met het houden van vrije verkiezingen het feit of mensen in een vrij land leven of in een dictatuur.
Dat de kiezer één keer in de vier jaar zijn stem mag laten horen, wordt namelijk als een fundamenteel democratisch recht gezien. Maar wat doet de kiezer in feite als hij gaat stemmen? Eigenlijk vult hij een blanco cheque in voor de regeringsmacht en legitimeert daarmee het feit dat hij de komende vier jaar niets te vertellen heeft over hoe de dingen in het land geregeld worden.
Om de kiezer daartoe te motiveren, worden allerlei tv-debatten, talkshows en cabaretshows uit de kast gehaald, zodat hij er toch een beetje zin in krijgt. Zelfs Premier Rutte laat voor het tv-debat “Boer zoekt vrouw” schieten. Gniffelend kijkt men erop terug hoe Balkenende toentertijd tijdens zijn campagne op de skateboard onderuit ging. De vraag is: hoe serieus nemen we verkiezingen in Nederland nog? Deze discussieavond / middag gaat over het nut en onnut van vrije verkiezingen in een vrije democratie. Na een korte inleiding willen we uitgebreid met elkaar daarover in discussie gaan.

email:
aga@agamsterdam.org
website: http:agamsterdam.org

Tags: Anarchisten Verkiezingen


Wie: 
nn

Autonomen zijn niet slechts
Autonomen zijn niet slechts in het zwart geklede, overwegend jongeren. Een afkeer van de organisatie omhelst ook een heldere stellingname. Het volgende citaat zou ook door enkele PVV stemmers kunnen worden ondertekent:

"AFA Amsterdam is van mening dat vele vormen van uitsluiting een basis vinden in het kapitalistische systeem wat erbij gebaat is de werkende klasse tegen elkaar uit te spelen. Terwijl verdeeldheid wordt gezaaid en de sociale zekerheden alsmaar verder afgebroken worden zijn het de grote bedrijven hiervan profiteren ten koste van de werkende klasse is echter te simpel om deze problemen weg te zetten alsof deze zouden zijn ontstaan door de ‘rechtse’ partijen, links heeft hierin een even groot aandeel en neemt uit honger naar het pluche steeds meer standpunten over van wat traditioneel gezien werd als rechts. De deal met Turkije, het immigratie beleid, de afbraak van werkzekerheden en het sociale vangnet zijn stuk voor stuk tot stand gekomen met instemming van ‘links’. De aankomende verkiezingen zullen hier geen grote verschillen in maken, ongeacht de resultaten van de tellingen."

Aanzet

Er wordt onvoldoende aandacht besteedt aan de voortdurende herstructurering van het kapitaal op de wereldmarkt wat steeds meer mensen afhankelijk maakt van de warenproductie. Zelfvoorzienende agrarische gemeenschappen dreigen onophoudelijk hun zeggenschap kwijt te raken aan de uitverkoop van natuur (mens, dier, planten, genetica, grond, delfstoffen enz). De vlucht van arbeidspotentieel voor klimatologische veranderingen, oorlog, honger en geweld creeert nieuwe kolonies in allerlei metropolen. Werkenden met nauwelijks of geen arbeidsrechten zijn overgeleverd aan louche koppelbazen, uitzendbureaus, racisme en vreemdelingenhaat. Banken, multinationals en investeringsfondsen werven met hun flitskapitaal steeds meer zeggenschap over de dagelijkse sociale realiteit hier en wereldwijd. Het sluiten van grenzen, het protectionisme en de bewaking van buitengrenzen van de Europese Unie is de aankondiging geweest van de opkomst van nieuw-rechts in allerlei landen. Links en de vakbonden zijn vooral euro-centrisch gericht geweest, waardoor er nauwelijks nog analyse en kritiek is op de afbraak van allerlei sociale voorzieningen. Bezuinigingen en het saneren op volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs zijn het resultaat van de privatisering. Momenteel is de marktwerking overal, dus ook hier in publieke voorzieningen zoals onderwijs, openbaar vervoer, de gezondheidszorg, energie enzovoort. Het treft ons allemaal steeds meer, dat we de basisrechten dreigen kwijt te raken omdat alles voortdurend als prestatie wordt uitgelegd. Een uitkering moet je ‘verdienen’ door gedwongen arbeid te verrichten, een studie kies je zodra je prestaties er naar zijn om de studieschuld af te betalen. Je kan ziek zijn als je het geldbedrag van eigen risico kunt betalen enz.

#vrij #solidair #klasse *de toekomst maken we samen*
*onderdak, huisvesting en verblijfsrecht voor iedereen*

Wie: 
Raymond

Het alternatief nu en niet een utopie in de verre verre toekomst.

De oorzaken van de problemen verklaren heel goed maar dan ook over de alternatieven hier en nu. Er van uitgaande dat de bezoekers aan de avond weinig verklaring nodig zullen hebben hun mening al gevormd vraag ik ook wat ruimte om te praten over alternatieven in het hier en nu tijdens de avond. Het ziet er naar uit denk ik dat radicale politieke veranderingen ook door Rechts niet worden gedragen door de meerderheid van de mensen die in Nederland wonen.
Daarom meer zoeken naar de mogelijkheden in de kleine marge die er is en die marge oprekken voor een alternatief. Zonder elkaar te wijzen op te kort schieten in dat opzicht. Er zijn wat Vrijplaatsen zo als in Leiden https://vrijplaatsleiden.nl/ in panden die zijn aangekocht met min of meer medewerking van plaatselijke autoriteiten . Voortgekomen uit kraakpanden. Er was dus een basis van mensen middelen contacten enzv. Mensen die elkaar de bal toespeelden met de zelfde waarden en normen. Maar nieuwe initiatieven zonder geld van uit individuen zonder contacten netwerk en in de armoede ? Mijn idee is een organisatie die nieuwe initiatieven met name cooperaties van af nul moet steunen met advies en praktisch en met het zoeken naar financiering. Vooral initiatieven van uit de " armsten " onderklasse of hoe dat in Autonome / Anarchistische omschrijving nu heet. Mijn initiatief https://twitter.com/coop_io kan dan een eerste project zijn en een testcase voor zo 'n organisatie .
Bijstanders voor al langdurig afhankelijk zijn van de Bijstand waaronder ik worden genegeerd als ze met een initiatief komen. Het mag blijkbaar alleen onder leiding van een gemeente van de gevestigde orde en dan nog.

Wat doorverwijzingen naar mijn initiatief anno nu :

https://twitter.com/coop_io

https://coopbuzz.wixsite.com/coopbuzz

Mijn zoektocht naar solidariteit is moeilijk tot nu toe. Er word van me gevraagd met name door Cordaid dat ik met een " bestuur " van de cooperatie kom met een groep. Er is geen steun van af nul. Niks zie ik in een plek als kraakwacht door een gemeente in een afbraak pand ergens aan de rand van een dorp of in de priferie van een stad. Nee op een A lokatie en met middelen dus niet " nee we hebben geen espresso apparaat dat is te duur " . Een solide solidaire basis met voldoende middelen. Desnoods gestart door gekraakt.
Bijstanders en solidairen Rutte praat openlijk in kader verkiezingen in een debat met Asscher over verlaging van de Bijstand met Euro 50 , - per maand. Een ramp zeker als je toch al bij de Voedselbank loopt. Daarom wakker liggen huilen in stilte boos en verdrietig zijn het helpt niet kom praktisch in actie help mee die cooperaties op te richten. Een nieuwe Jordaan oproer zal er wel niet komen over die 50,- korting. Ook geen Amsterdam Z. O. oproer. Maar wel steun om cooperarties op te richten voor en door de armsten die ( nog ) wat willen ? Cooperaties die door geen enkele politieke richting mogen worden " gekaapt " . Er kan wat mij betreft ook na maandag worden doorgepraat over de oprichting van cooperaties door en voor de armsten.

Tot maandag . Groeten van Raymond.Wie: 
nn

Waarom blijven miljoenen mensen weg van de stembus? En wie zijn het?
http://nos.nl/artikel/2162970-waarom-blijven-miljoenen-mensen-weg-van-de...Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech