Bulgarije: brief van de gevangenzittende antifascist Jock Freeman

Nieuws, gepost door: Autonomen Den Haag op 21/02/2017 02:12:40

Wanneer: 20/02/2017 - 23:58

De jaarlijkse fascistische “Lukov-mars” staat wederom gepland voor 18 februari 2017, de datum die door Bulgaarde fascisten gemarkeerd is omdat toen de Communistische rebel hem doodde, als deel van de klassenoorlog en het verzet tegen het toenmalige fascistische regime.


In reactie op de barbaarse belediging die de Bulgaarse fascisten en hun uitschot jaarlijks bedrijven is er ook een jaarlijkse anti-Lukov-mars demonstratie georganiseerd. De anti-Lukov- Mars is meer dan slechts symbolische oppositie tegen fascisten in Bulgarije; het is tevens een symbolische oppositie tegen de misdaden die de fascisten plegen tegen ieder menselijk fatsoen. Bijvoorbeeld toen de fascisten van de Bulgaarse Nationale Unie illegale identiteitscontroles hielden op de openbare weg, of toen het Bulgaarse Nationale Verzet aanvallen vanuit hinderlaag pleegde op mensenrechtendemonstranten in trams. Het aanvallen en slaan van een willekeurige Bulgaarse man in het park met het “excuus” dat ze dachten dat hij een Roma was. De anti-Lukov-protesten zijn een algemene symbolische oppositie, niet alleen tegen Generaal Lukov, het is gericht tegen de misdaden gepleegd tegen zijn hedendaagse volgelingen. De fascistische politieke partijen zoals Ataka en het Patriottisch Front. Het is tegen de misdaden die gepleegd worden door de fascistische straatbendes zoals Nationaal Verzet en de NAZI voetbalgroepen zoals Sector B.

Het zou redelijk zijn om te veronderstellen dat het een thema op de anti-Lukov Mars zou zijn om het te hebben over de misdaden gepleegd bij uitgerekend die mensen waartegen dee anti-Lukov-betogers tegen beweren te staan. Maar dan zou je het mis hebben. De meerderheid van mensen zijn alleen gelukkig met het bespreken van en praten over de misdaden van de fascisten zolang hun slachtoffers niet bestaan. Het is meer aanvaardbaar voor deze neo-nazi’s om iemand te doden dan voor één van hun tegenstanders om per ongeluk één van hen te doden wanneer 15 van hen een aanval plegen. Verzet is aanvaardbaar voor dit deel van de maatschappij zolang het symbolisch blijft, zodra verzet werkelijk betekenis krijgt, zodra het “een kracht wordt die de beweging van een ander hindert of tegenwerkt”, dan is het opeens passé en wordt het met afschuw bejegend.

Op 28 december 2007 waren er die nacht twee krachten aan het werk. De eerste kracht was die van leden van Sector B (neo-nazi voetbalsupporters) en het Bulgaarse Nationale Verzet (een openlijke neo-nazi-formatie). 15 van hen vielen mensen aan toen die hen op straat passeerden en natuurlijk mensen mensen die er als Roma uitzagen met een donkerder huid. De tweede was ikzelf,die verzet bood aan hun krachten. Eerst schreeuwde ik naar ze, maar ze begonnen me snel met stenen aan te vallen, ik werd vele malen op het hoofd geraakt en twee keer, mogelijk drie, neergeslagen. Is het verdedigen van het slachtoffer van fascisten een misdaad? Is jezelf verdedigen tegen fascisten een misdaad? In de ogen van de hypocrieten zijn de fascisten die naar de Lukov Mars gaan alleen fascisten gedurende de nacht van de Lukov mars. En dan, als Cinderella, zijn ze “gewone Bulgaarse burgers” in alle andere nachten. Dat betekent dat niemand, een zeker geen vreemdeling, het recht heeft om zich tegen hun haatmisdaden te verweren.

Ironisch genoeg lopen mensen rond die brullen tegen het corrupte rechtssysteem in Bulgarije, maar ze zijn er snel bij om het argument te maken dat ik door datzelfde rechtssysteem veroordeeld ben en dus wel schuldig moet zijn. Het corrupte rechtssysteem is hetzelfde systeem dat de fascisten beschermt. Hoeveel fascisten zijn veroordeeld voor hun haatmisdaden? Veel mensen aangevallen door dit tuig, en toch geen enkele veroordeling. Zonen van BSP moorden en de rechtbanken laten ze op borgtocht vrij zodat ze het land kunnen ontvluchten om een levenslange straf te ontlopen. Het is hetzelfde corrupte rechtssysteem dat mij veroordeelde en dat hun beschermt, en in mijn geval diende het beide doelen.

Degenen van Nationaal Verzet en degenen die mij aanvielen zullen op de Lukov Mars zijn. Zij zijn de zonen van hoge officieren van de Bukgaarse Defensie, zij zijn zonen van BSP, zonen van rechters en aanklagers en, zoals de gewoonte is bij fascisten, zij hebben een meerderwaardigheidscomplex aangemeten gekregen door hun elitistische ouders die hun zonen hebben aangeleerd dat Bulgarije hen dient.

Zij die geloven dat ik niet het recht had om mijzelf en andere slachtoffers van de fascisten te verdedigen, moeten maar naar de Lukov mars gaan en niet doen alsof ze geïnteresseerd zijn in hetzij antifascisme of mensenrechten. Het is een mensenrecht om jezelf te verdedigen; het is een mensenrecht om elkaar te verdedigen tegen degenen die ons aanvallen. Het zijn de fascisten die zowel ons willen aanvallen als ons willen veroordelen omdat we onszelf tegen hun aanvallen verdedigen. In deze tijd dient de vraag gestelt te worden: ‘waarom zijn we tegen de daden van deelnemers aan de Lukov mars maar tonen we geen solidariteit aan anderen die door hen zijn vervolgd?’ Het antwoord op deze vraag zal de antifascistische gemeenschap verdelen tussen realiteit en hypocrieten. Want het is simpelweg hypocriet om tegen de Lukov fascisten te zijn en toch te blijven zwijgen over mijn veroordeling, een veroordeling omdat ik mijzelf verdedigde tegen deze zelfde mensen.

Solidariteit met degenen die moedig genoeg zijn om naar het protest van de anti-Lukov-mars te gaan en die repercussies van de neo-nazi's riskeren.

Solidariteit voor alle kameraden uit het buitenland die zich bij ons hier in Bulgarije hebben aangesloten en in het bijzonder met onze kameraden uit Griekenland.

Solidariteit met alle anti-fascisten. Solidariteit met Panagiotis Argyrou, Giorgos Nikolopoulos, Greece, Korydallos Prison, Michalis Nikolopoulos en de voortdurende revolutionaire strijd binnen de gevangenissen van kapitaslistisch Griekenland. De fascisten zullen er nooit in slagen om ons vuur te doven.

Kameraad Jock Palfreeman

Vertaald uit het Engels: https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/02/13/bulgaria-letter-from-im...

De antifascist Jock Palfreeman kwam in 2007 op voor twee jonge Roma toen die door neo-nazi’s aangevallen wereden. In het gevecht dat daarop volgde, raakten twee aanvallers gewond, waarvan er één later overleed. Jock werd door een rechtbank vervolgens veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Hij verdient onze steun en solidariteit. Zie voor meer informatie: https://anarchistischegroepnijmegen.nl/achtergrond-zaak-van-jock-palfreeman

https://autonomendenhaag.wordpress.comWie: 
Anarchist Black Cross Nijmegen

Je kunt Jock Palfreeman schrijven op:

Jock Palfreeman
Sofia Central Prison,
21 General Stoletov Boulevard,
Sofia 1309,
BULGARIA

Meer informatie over schrijven naar gevangenen: https://abcnijmegen.wordpress.com/gevangenen-ondersteuning/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech