De actualiteit van de keuze voor dienstweigering en de discussie daar over.

Hier kun je discussieren over De actualiteit van de keuze voor dienstweigering en de discussie daar over..
Recent vorige week plaatste ik in de rubriek opinie van de indymedia.nl website een bijdrage met de titel " Die straf moet er af " waar in ik aandacht vroeg voor de gevolgen van de keuze voor weigeren militiare dienst in Nederland door een beroep op de wet gewetensbezwaren militiare dienst voor al wbt. weigeraars in de tachtiger jaren vorige eeuw. Ik heb zelf een beroep gedaan op die wet in de jaren tachtig.
Vandaag zag ik dat die bijdrage is verwijderd. Het ging altijd om een kleine groep die weigerde zeker in vergelijking met die wel de militaire dienst deden. Mijn idee is dat een beroep op de wet gewetensbezwaren militiaire dienst meerdere negatieve gevolgen heeft gehad voor weigeraars in de tachtiger jaren zo als ( zeer ) moeilijk een zelfstandig leven opbouwen o.a. door negatieve discriminatie vanwege keuze te weigeren. Als zo 'n opinie stuk zo 'n vraagstuk niet op een site als Indymedia kan waar dan nog wel in vredesnaam ? Immers weigeren van militiare dienst is altijd actueel ook in Nederland het maken van een min of meer radicale keuze ook en de gevolgen van het maken van die keuze ook. Ik plaats anoniem want dienstweigeraars worden nog steeds ook in Nederland gezien als negatief mannen die hun plicht willen ontlopen o.a. De recente film Hacksaw Ridge ( 2016 ) geeft een beeld van een man die op een " christelijke " wijze invulling gaf aan zijn weigering wapens te dragen in wo 2. Mogelijk heb je die film gezien en heb je ook daar door een mening voor al als je nooit te maken hebt gehad met de " dienstplicht ". De dienstplicht in Nederland is niet afgeschaft maar opgeschort.
In vredes tijd zou dienstplicht volgens bepaalde rechtse politici een bijdrage leveren aan " karakter vorming ". Dat begint dan al bij de keuring. Ik herinner me dat de " keuringsarts " in mijn poepgat wilde kijken. Zijn toon was agressief tijdens die " sessie ". Achter af realiseerde ik me dat hij wilde controleren of ik recent anaal verkeer had gehad. Het onderwerp homosexualiteit was absoluut niet ter sprake geweest. Wel dat ik niet geschikt was volgens hem om " tegen de Russen " te vechten. Hij drukte zich als volgt uit : moeten we daar mee tegen de Russen vechten ? Waarop ik vroeg komen de Russen dan ? Zijn antwoord ja die komen. Ik was pas achtien jaar . Ik werd goedgekeurd zo als duidelijk zal zijn omdat ik heb geweigerd en een beroep op de wet gewetensbezwaren. Tijdens die keuring middag heb ik herhaald goed duidelijk gemaakt dat ik zou gaan weigeren. Dat besluit had ik al genomen toen ik zestien jaar was.
Graag jullie opinie.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech