Tweede Conferentie Klimaatactie 2017

Aankondiging, gepost door: nn op 14/01/2017 01:01:34

Waar: Dokhuis, Plantage doklaan 8-12, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 28/01/2017 - 10:00

Na de succesvolle eerste actieconferentie in Utrecht op 26 november komen we op zaterdag 28 januari opnieuw bijeen om de uitgewerkte actieideeen aan elkaar te presenteren en om gezamenlijk te besluiten welke actie we in 2017 gaan uitvoeren. Mis het niet. Samen schrijven we geschiedenis!


Datum: 28 januari 2017
Tijd: 10.00-18.00 (avondeten en borrel vanaf 18.00)
Locatie: Dokhuis - Plantage Doklaan 8-12, 1018 CM Amsterdam

Nederland blijft in alle opzichten ver achter als het gaat om een serieuze aanpak van het klimaatprobleem. De kolencentrales zijn nog steeds open, de NAM (Shell & Exxon) pompt nog steeds miljarden kubieke meters gas uit de Groningse bodem, de verkeersstromen over de weg en in de lucht blijven groeien, de industriële landbouw en de bioindustrie vieren hoogtij en de uitstoot van broeikasgassen wordt alleen maar groter.

Klimaatverandering is een gevaar voor al het leven op onze planeet. Klimaatverandering is niet meer alleen een probleem voor de toekomst. Door menselijk handelen is de temperatuur op aarde nu al met één graad Celsius toegenomen. Vrijwel dagelijks horen wij over nieuwe rampzalige weersextremen. Maar door verdere opwarming zo veel mogelijk te beperken kunnen we een betere, schonere en meer rechtvaardige wereld achterlaten voor volgende generaties.

Het klimaatprobleem is onderhand zo dringend en bedreigend dat het noodzakelijk en gerechtvaardigd is om over te gaan van grootschalig publiek protest naar grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheid. Alleen wanneer wij de handen ineenslaan, alleen wanneer wij een stap verder durven gaan, kan de macht van de fossiele brandstoffenindustrie doorbroken worden en een fossielvrije samenleving bereikt worden. Dit besef brengt steeds meer mensen uit verschillende sociale groepen en met verschillende politieke overtuigingen samen.

Wij willen bouwen aan een sterke, strijdvaardige, diverse en solidaire klimaatbeweging. Een beweging die zich verbreedt door samenwerking te zoeken met andere groepen die ook strijden voor een meer rechtvaardige wereld. Omdat wij samen vechten tegen hetzelfde systeem dat klimaatverandering en ongelijkheid veroorzaakt.

Geïnspireerd door het succes van de Ende Gelände-acties in Duitsland (video 2015, video 2016) willen wij onze krachten bundelen in een beweging die van onderop is georganiseerd, als een horizontale samenwerking van personen, niet van organisaties, die op een democratische en transparante manier acties organiseert. Daarom is in de zomer van 2016 een groep mensen uit verschillende hoeken van de klimaatbeweging bij elkaar gekomen om de Coalitie Klimaatactie 2017 op te richten.

Tijdens de eerste actieconferentie op 26 november 2016 hebben wij verschillende plannen ontwikkeld over hoe, waar en wanneer we dit jaar in Nederland stappen kunnen ondernemen richting grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheid ter bescherming van het klimaat. De Coalitie Klimaatactie 2017 roept nu op tot een tweede landelijke actieconferentie op zaterdag 28 januari in Amsterdam, om knopen door te hakken en te beginnen met het organiseren van de actie.

Wij zullen onze acties richten tegen de fossiele brandstoffenindustrie die met al haar macht positieve verandering blokkeert, hoewel wij ons bewust zijn dat er ook andere factoren belangrijk zijn, zoals de industriële landbouw en de bio-industrie. Iedereen die het met bovenstaande doelstellingen eens is, wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de actieconferentie. Het hebben van actie-ervaring is hierbij niet belangrijk; iedereen kan een bijdrage leveren.

In verband met de planning van de logistiek, de slaapplaatsen (voor mensen die van ver komen) en de lunch en het avondeten, graag even laten weten of je komt via: http://klimaatactie.nl/

Richtbedrag donatie veganistische lunch en avondeten: E5
Richtbedrag donatie zaalhuur, materiaal etc: E5

Om je vrienden uit te nodigen via Facebook: https://www.facebook.com/events/1807041646240169/Wie: 
nn

------------PROGRAMMA--------------

09:30 – 10:00 Inloop met koffie en thee
10:00 – 10:20 Intro
10:20 – 10:50 Algemene info
10:50 – 11:10 Tactic Star groepjes (vormen)
11:10 – 11:30 Pauze
11:30 – 13:00 Presentaties actie ideeën
13:00 – 14:00 Lunchpauze (veganistische maaltijd door le Sabot)
14:00 – 14:30 Tactic Star groepjes (discussie)
14:30 – 15:00 Scorebord
15:00 – 15:45 Temperature checks
15:45 – 16:00 Pauze
16:00 – 17:00 Discussie & besluitvorming
17:00 – 18:00 Werkgroepen (& Afsluiting)
18:00 – 19:00 Avondeten (veganistische maaltijd door le Sabot)
19:00 – 21:00 Borrel

Meer info over actiekeuken le Sabot: http://lesabot.org/?lang=nl
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech