Internationale demonstratie voor toezicht op de mensenrechten in de Westelijke Sahara

Aankondiging, gepost door: nn op 13/04/2012 04:11:50

Waar: hal van Centraal Station, Den Haag, Netherlands (GPS lat: 52.070498 lon: 4.300700)
Wanneer: 14/04/2012 - 13:30

Op 14 april zal er gedemonstreerd worden in Den Haag en in:

MADRID RABUNI BERLIJN STOCKHOLM ROME MELBOURNE OSLO PARIJS WENEN LONDEN HELSINKI

voor de bescherming van de mensenrechten in de Westelijke Sahara


Einde van deze maand zal er een einde komen aan het mandaat van de MINURSO, voluit de "Mission des Nations Unies pour l'organisation d'un référendum au Sahara occidental" of de VN missie voor het organiseren van een referendum in de Westelijke Sahara. De missie, die bestaat uit militairen, houdt toezicht op het staakt-het-vuren dat de partijen in 1991 zijn overeengekomen in afwachting van de uitkomst van een referendum over de toekomst van het gebied. Een referendum heeft de missie echter nog niet tot stand kunnen brengen door tegenwerking van Marokko. De MINURSO is de enige VN missie die geen toezicht houdt op de handhaving van de mensenrechten. Het gevolg is dat de Marokkaanse bezettingtroepen in de Westelijke Sahara ongestraft zeer gewelddadig kunnen optreden. Dat is onaanvaardbaar en daarom eisen wij dat deze VN vredesmissie ook toezicht gaat houden op de naleving van de mensenrechten in de Westelijke Sahara. Het geweld tegen Sahrawi vrouwen en kinderen door de Marokkaanse bezetter, gedocumenteerd door onder andere Human Rights Watch en Amnesty International, brengt zeer veel onrust teweeg in de Sahrawi vluchtelingenkampen in zuid Algerije. Het onrecht, de discriminatie en het racisme tegen het Saharawi-volk zal resulteren in een einde aan de wapenstilstand en oorlog als de VN zich afzijdig houdt.
Eind deze maand zal de VN-Veiligheidsraad stemmen over de eventuele verlenging en inhoud van het mandaat voor de MINURSO en daarom gaan wij de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad bezoeken: Frankrijk, USA, Groot Brittanie, Rusland en China.

1 - De demonstratie van aanstaande zaterdag in Den Haag wordt georganiseerd door de Stichting Zelfbeschikking West-Sahara en de Nederlandse afdeling van de Internationale Vereniging van Juristen voor de Westelijke Sahara.

2 - Het zal beginnen op 2 uur 's middags als we verzamelen in de centrale hal van het Centraal Station van Den Haag omdat de meeste zullen aankomen met de trein.

3 - Dan gaan we een petitie aanbieden bij de ambassades van de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad, samen met een dossier met informatie over de Westelijke Sahara: het boekje dat in 2008 door de Norwegian Refugee Council is gepubliceerd, de flyer van het boek 'International Law and the Question of Western Sahara', de sticker 'Western Sahara is not Morocco'. De petitie zal ook worden uitgedeeld aan voorbijgangers.

4 - We dragen een spandoek met de tekst "Misdaad IN WEST-SAHARA VN: GRIJP IN!", posters en natuurlijk de drie VN-apen met VN-petjes.

5 - Wij nodigen alle solidaire mensen uit om deel te nemen aan de demonstratie op zaterdag 14 april om 13:30 uur verzamelen in de hal van het C.S. Den Haag.

Bezoek ook de website: http://minurso.tumblr.com


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech