#Blockupy ECB in Frankfurt 16-19 Mei

Aankondiging, gepost door: #Blockupy Frankfurt Mobilisatie NL op 11/04/2012 04:10:26

Wanneer: 16/05/2012 - 21:21 t/m 19/05/2012 - 21:21

#Blockupy de Europese Centrale Bank — Transnationale Oproep tot Actie in Frankfurt, 16 – 19 mei — Internationale Solidariteit in Onze Gezamenlijke Strijd

16 mei – aankomst en acties tegen de bestuursvergadering van de ECB
17 mei – OCCUPY het financiële centrum, volksvergaderingen, cultureel programma
18 mei – BLOKEER de ECB en grote banken
19 mei – MASSALE internationale demonstratie


Wij roepen op tot massale protesten in Frankfurt in mei tegen het crisis-regime van de Europese Unie (EU). Wij zijn activisten die een veelvoud aan bewegingen en strijden vertegenwoordigen vanuit verschillende Europese landen en elders, die in de afgelopen maanden en jaren in opstand zijn gekomen tegen de aanvallen op onze vrijheden, banen, en middelen van bestaan, die zich sterk geïntensifieerd hebben in de wereldwijde crisis. We hebben onze armen ineen geslagen en onze strijden en ervaringen gedeeld, en we zijn gaan beseffen dat we, in allerlei lokale vormen, dezelfde strijd voeren. Als nooit tevoren beginnen onze bewegingen elkaar te versterken: een werkelijk transnationale oppositie is aan het ontstaan.

Direct volgend op de wereldwijde actiedagen van 12M en 15M, waarbij we in onze eigen steden en regio’s zullen protesteren, zullen onze transnationale strijden zich samenvoegen in Frankfurt, de Europese spil van het mondiale kapitalisme en de plaats van herkomst van het leed en de ellende die de dictatuur van de markten heeft veroorzaakt voor miljoenen mensen.

We protesteren tegen de wijdverspreide verarming en ontkenning van democratische rechten die plaatsvinden in de Eurozone als onderdeel van de wereldwijde systematische crisis.

In de periferie van de EU ondervinden wij de extreme gevolgen van de politiek die wordt doorgedrukt door de Duitse en Franse overheden en wordt uitgevoerd door instellingen die representatief zijn voor het mondiale kapitalisme: de Europese Centrale Bank (ECB), het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de EU en de door hen opgelegde technocratische overheden. Miljoenen van ons zijn de armoede in gedrukt en worden tot ellende gedreven door bezuinigings- en structurele aanpassingsprogramma’s, de ontkenning van arbeidsrechten en het snijden in en privatiseren van publieke voorzieningen, zoals onderwijs, gezondheidszorg en sociale bijstand. We maken nu het plunderen van menselijke en natuurlijke hulpbronnen mee door zogenaamd democratische instellingen!

Deze processen zijn echter slechts het meest duidelijke teken van de precarisering van arbeids- en leefomstandigheden die mensen in heel Europa en daarbuiten ervaren. Onze sociale opstanden, die de interne grenzen van de EU overstijgen, zijn de uitdrukking van de verontwaardiging in actie buiten elke vorm van politieke vertegenwoordiging. Terwijl de representatieve democratie faalt, laten we haar achter en creëren we onze eigen democratische praktijk in de dagelijkse strijd tegen uitbuiting.

Wij zien de wereldwijde migratie als een ander duidelijk teken van de afwijzing van dit transnationale systeem van uitbuiting, haar grens-regimes en gewelddadige oorlogen. Het vernietigt onze aarde en primaire levensbenodigdheden. De situatie is dringend: we worden geconfronteerd met een door de mens veroorzaakte klimaatramp!

Tegelijkertijd ervaren we in Europa en daarbuiten ook de opkomst van politieke bewegingen die opkomen tegen de dagelijkse uitbuiting van mensen en de aarde, de sociale fragmentatie, precarisering en racisme waarmee ze ons proberen te verdelen en verzwakken. Door verbindingen tussen deze bewegingen te creëren en onszelf zichtbaarder en krachtiger te maken proberen we echte democratie in het hier en nu in de praktijk te brengen. In Frankfurt hebben we de mogelijkheid om deze verbindingen werkelijkheid te maken, en lokale strijden op een transnationaal niveau kracht bij te zetten. Wij zullen een cruciaal centrum van het mondiale kapitalisme blokkeren, waarbij we lessen trekken uit wat we hebben gezien in Oakland en de Occupy-beweging in de Verenigde Staten, die op hun beurt geleerd hebben van de revoluties in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Indignados van Zuid-Europa. Laten we onze bewegingen samenbrengen in solidariteit om de strijd voort te zetten! Laat ons deze mogelijkheid niet missen om de agenda te zetten om onze gezamenlijke toekomst opnieuw uit te vinden!

Op 17 mei zullen we parken en centrale pleinen in het stadscentrum bezetten met onze tenten om ruimtes te creëren voor discussie en uitwisseling. Op 18 mei zullen we vanuit verschillende punten naar het financiële centrum optrekken: onze visie is een volledige blokkade van de ECB en alle andere belangrijke financiële instituties in Frankfurt om hun lopende zaken te stoppen. Op 19 mei zullen we onze omvang tonen in een massademonstratie en duidelijk maken dat we niet zullen toestaan dat onze samenlevingen vernietigd worden door financiële instellingen.

VOOR EEN TRANSNATIONALE BEWEGING OM PRECARITEIT EN VERARMING TE BEËINDIGEN!

VOOR INTERNATIONALE SOLIDARITEIT, VRIJHEID en ECHTE DEMOCRATIE NU!

#BLOCKUPY FRANKFURT!

16 mei – aankomst en acties tegen de bestuursvergadering van de ECB
17 mei – OCCUPY het financiële centrum, volksvergaderingen, cultureel programma
18 mei – BLOKEER de ECB en grote banken
19 mei – MASSALE internationale demonstratie
——————————-

+ creëer lokale en regionale planningsgroepen

+ verspreid de informatie en hou jezelf op de hoogte

+ kom massaal

Voor meer informatie: www.blockupy-frankfurt.org/nl/ ; http://17to19m.blogsport.eu

File: blockupy-frankfurt-poster_nl.pdf
File: flyer-nl.pdf
Tags: blockupy blockupy frankfurt troika


Wie: 
Blockupy Frankfurt Mobilisatie NL

De aankomende activiteiten die worden georganiseerd in Utrecht, Amsterdam en Tilburg rondom de mobilisatie voor de aankomende blokkade van de Europese Centrale Bank (ECB) tussen 16 en 19 mei in tijdens de #Blockupy Frankfurt - Europese actiedagen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: blockupy-frankfurt-nl@riseup.net

30 april - Amsterdam: Info crisis-verzet en versnaperingen
Aanvang: 18:00
Organisatie: Klasse!
Contact: klasse@globalinfo.nl
Locatie: Plantagedok, Plantage Doklaan 10, Amsterdam
Site: http://www.globalinfo.nl/Nieuws/30-april-info-en-versnaperingen-plantage...

2 mei - Tilburg: Infobijeenkomst over Blockupy Frankfurt
Aanvang: 20:00
Organisatie: Georganiseerde Weldaad,
Locatie: NS-plein 5, Hall of Fame, Tilburg
Contact: actie@georganiseerde-weldaad.nl
Site: http://www.georganiseerde-weldaad.nl/2012/03/13/0205-20-22u-tilburg-info...

7 mei - Amsterdam: Real World Economics
Aanvang: 20:00
Organisatie: Real World Economics
Locatie: CREA Café, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam
Contact: info@globalinfo.nl
Site: http://www.globalinfo.nl/Gespot/may-7-the-eu-fiscal-pact-and-the-constit...

9 mei - Utrecht: Basta! Infoavond: #Blockupy Frankfurt
Aanvang: 19:30
Organisatie: Kritsiche Studenten Utrecht / Basta!
Locatie: Boekhandel de Rooie Rat, Oude Gracht 65, Utrecht
Contact: info@bastadebat.nl / kritischestudentenutrecht@gmail.com
Site: http://www.kritischestudenten.nl/agenda/blockupy-de-europese-centrale-ba...

14 mei - Utrecht: ACU-Alarm-cafe - blokkadetraining & affiniteitsgroepen
Aanvang: 19:00
Over affiniteitsgroepen en het vormen van affiniteitsgroepen voor de komende strijd
Organisatie: ACU-Alarm-cafe
Contact: alarm@acu.nl
Site: http://www.acu.nl/alarm

contact: blockupy-frankfurt-nl@riseup.net
site: http://www.blockupy-frankfurt.org/nl

Bijgevoegd ook de nieuwe Engelstalige presentatie & flyer

AttachmentSize
Engelstalige presentatie meer veel info1.21 MB
Nieuwe Engelstalige flyer96.24 KB

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech